27.03.1999, subota
Klik za veliku naslovnicu

Treći dan napada snaga NATO-a na Jugoslaviju
Pogođen hangar s osobnim zrakoplovom Slobodana Miloševića

Afera Dubrovačka banka: Dvojica prvooptuženih oslobođeni optužnice
Barač i Obrvan oslobođeni zbog nedostatka dokaza, sve troškove procesa plaćaju porezni obveznici

Bankarstvo: Hrvatska narodna banka pokrenula stečajni postupak za pet banaka i jednu štedionicu
Država mora isplatiti tri milijarde kuna osiguranih štednih uloga

Predsjednik Hrvatskoh olimpijskog odbora Antun Vrdoljak
Upitan je odlazak hrvatskih sportaša na Olimpijadu u Sydney

HDZ-ova konferencija za novinare - na novinarska pitanja odgovarali Borislav Škegro, Marijan Ramušćak i Đuro Njavro
Neće biti doprinosa na honorar

Ispovijest prostitutke (1): Sandra (31) je bila siroče Slavko. Sada je zaljubljena u Nijemca Thomasa za kojeg će se i udati
"Postala sam prostitutka sa 15 godina, dok sam bila muškarac, a sada sam napokon promijenila spol"

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest | Sljedeća vijest

Predsjednik Hrvatskoh olimpijskog odbora Antun Vrdoljak
Upitan je odlazak hrvatskih sportaša na Olimpijadu u Sydney

Antun Vrdoljak ZAGREB - Za realizaciju programa 58 nacionalnih sportskih saveza u predolimpijskoj 1999., Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) potrebno je 55 milijuna kuna a u državnom proračunu predviđeno je 36,6 milijuna kuna. Novac za prvo tromjesečje još nije uplaćen, kao ni potraživanja iz 1998. u visini 2,3 milijuna kuna.

Naravno, nije uplaćen ni novac koji je obećala Lutrija. S time želimo upoznati predsjednika Vlade Zlatka Matešu, koji je do sada uvijek imao razumijevanja za probleme hrvatskoga sporta, i jasno mu iznijeti problem zbog kojega može biti upitan nastup hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama 2000. u Sydneyju - rekao je na jučerašnjoj 58. sjednici Vijeća HOO-a Antun Vrdoljak, član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i predsjednik HOO-a. On je dodao da se olimpijske norme u većini sportova ispunjavaju ove godine i zbog toga je HOO-u važno znati s koliko novca može računati.

Glavni tajnik HOO-a Slavko Podgorelec rekao je da je HOO iz državnog proračuna 1997. dobio više novca nego 1999. jer je 1997. HOO teretio državni proračun sa 0,09 posto, 1998. - 0,08 te 1999. sa 0,07 posto. Nitko više i ne spominje 33 posto novca namijenjenog sportu prema odredbama Zakona o igrama na sreću, naglasio je Podgorelec.

Podgorelec je najavio da će se 14. i 15. svibnja u Zagrebu organizirati veliki znanstveno-stručni skup, svojevrsni sabor hrvatskoga sporta koji bi trebao odgovoriti na pitanje kojim će se putem razvijati hrvatski sport u trećem tisućljeću.