09.04.1999, petak
Klik za veliku naslovnicu

Hrvatska vlada dovršila prijedlog novog mirovinskog sustava
Obvezna izdvajanja za penzije: 16,5 posto za sve zaposlene plus 5 posto za mlađe od 40 godina

Sindikalni prosvjedi
Od prvog svibnja poštari svake subote u štrajku

Skandal: Hrvatski biskup zadržan u Jugoslaviji
Vlasti SRJ ne puštaju pomoćnog biskupa Đuru Gašparovića jer ga smatraju vojnim obveznikom

Nakon ostavke Marije Peakić-Mikuljan stvara se nova kadrovska križaljka
Obrad Kosovac novi glavni urednik Hrvatske televizije

Hrvatska u Chicagu: Svečani domjenak i večera za američke Hrvate u hotelu Hyatt
Gelbard: Pristup euroatlanskim integracijama ovisi o Hrvatskoj

Ukradena spomen-ploča Erdutskog sporazuma
Prognanik izrezao Erdutsku ploču na četiri dijela da bi je poslao Šariniću, Galbraithu, Milanoviću i Stoltenbergu

Parlamentarne stranke sljedeći tjedan kreću u završne razgovore o izbornom zakonodavstvu
HDZ za proporcionalni, oporbena šestorka za mješoviti sustav!?

Intervju: Velimir Jurišić, predsjednik novoosnovane Zajednice nezaposlenih
Kada je Franjo Tuđman obećao zapošljavanje 50 tisuća radnika, otpušteno ih je 100 tisuća

Udari NATO-a na Jugoslaviju
Gađano središte Beograda

Mostobran
Živi štit na mostovima u Beogradu i Novom Sadu

Srpska radio-televizija
RTS nudi NATO-u šest sati programa na dan

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest | Sljedeća vijest

Nakon ostavke Marije Peakić-Mikuljan stvara se nova kadrovska križaljka
Obrad Kosovac novi glavni urednik Hrvatske televizije

Obrad Kosovac ZAGREB - Obrad Kosovac najvjerojatnije će biti novi glavni urednik Hrvatske televizije. Iako čelni ljudi HTV-a o tome ne žele davati nikakva službena objašnjenja, do zaključenja javnog natječaja koji bi ovih dana trebao biti objavljen u novinama, doznajemo da su već počeli pregovori da Kosovac preuzme novu dužnosti.

Upućeni tvrde da je Kosovac, kao prošli put Marija Peakić-Mikuljan, favorit predsjednika Vijeća HRT-a Zlatka Canjuge, te da glede njegove kandidature prigovore ovaj put ne može uložiti ni generalni direktor HRT-a Ivica Vrkić. Naime, Obrad Kosovac zadovoljava sve uvjete koje traži natječaj, a što je mnogo važnije, vrlo je omiljena osoba u Uredu Predsjednika. U prilog tome da je Kosovac zainteresiran za novu funkciju govori i podatak da je on, što nije običaj, zajedno s Miljenkom Manjkasom bio i na posljednjoj sjednici Vijeća HRT-a za vrijeme rasprave o razrješenju Marije Peakić-Mikuljan s dužnosti. Dolazak na čelnu televizijsku poziciju za Kosovca koji je do sada upravljao iz sjene značit će da će prvi put biti istureni čovjek formalno odgovoran za sve što se bude događalo na Televiziji.

Skromniji od prethodnice

Kako smo saznali, Kosovac neće postavljati pitanje svog članstva u Upravi HRT-a kao njegova prethodnica, a zasigurno će dobro znati iskoristiti utjecaj koji će imati kao glavni urednik programa HTV-a. Službenu izjavu Obrada Kosovca o njegovu prijavljivanju na natječaj jučer nismo uspjeli dobiti jer je vješto izbjegao kontakt izgovorivši se mnogim sastancima. Ni prijedlog Zlatka Canjuge na posljednjoj sjednici Vijeća HRT-a, da se imenuje i umjetnički ravnatelj HRT-a nije sasvim bezazlen. Canjuga je, najprije, previdio da već postoji čovjek na toj funkciji. To je Petar Selem, koji ovih dana upravo završava projekt izmjene vizualnog identiteta HRT-a. Stoga je ovih dana odlučeno da se otvori još jedno radno mjesto - umjetničkog ravnatelja, ali samo za Televiziju.

Canjuga bi ojačao

Tako će Selem ostati i dalje na dužnosti, a uz njega drugi ravnatelj će biti, doznajemo, Zrinko Ogresta koji se na prethodnom izboru kandidirao za glavnog urednika, ali bez uspjeha. Osim Ogreste, kandidati Zlatka Canjuge bili su još, kako se priča, Zlatko Vitez i Rikard Gumzej, koji trenutačno na HTV-u obnaša dužnost savjetnika. Dolaskom Kosovca, na vodeću poziciju na HTV-u, i Zlatko Canjuga bi znatno ojačao svoj utjecaj na državnoj televiziji gdje se, prema mišljenju mnogih, ionako već ponaša kao upravitelj...

Rozita Vuković