Najniža nezaposlenost u Češkoj, najviša u Grčkoj - Monitor.hr

Slične vijesti

05.05.2017. (06:05)

Noćna mora

Komentar: San o Europi

“Ako se ogradiš i ne dozvoliš nikome da ulazi u tvoj prostor zapamti da istovremeno onemogućavaš sebi da izađeš iz tog ograničenog prostora. To su bile misli koje su mi prolazile glavom kada su na šengenskim granicama počeli graditi zidove i ograde od žilet žice. Kolona kraj koje smo prolazili bila je dugačka kilometrima”, piše Marko Tomaš. Lupiga

21.03.2017. (14:42)

Lekcija iz povijesti

Jergović: Europa je stvarana na pepelu ratnih poraza

Europu su sklapale Francuska – koju je Hitler teško nagrdio, ponizio i porazio, i Njemačka – podijeljena i u tom trenutku okupirana, poražena i ozloglašena, Italija, također na zlu glasu kao sljednica fašističkog režima, te Nizozemska, Belgija i Luksemburg, koje je Hitler pregazio u jednome dahu. Britanci nisu mogli ni prismrditi Europi do 1968. ali ni oni nisu ušli kao pobjednici. Ako od te zajednice obzirnih gubitnika na kraju više ne bude ništa, ako Europa postrada i raspadne se jer je zaboravila od čega je stvarana, svejedno će to biti najčovječniji politički akt u povijesti, apsolutni vrhunac jedne civilizacije, piše MIljenko Jergović.

Ljetna rasprodaja: Nabavite Windows 10 potpuno besplatno!

Stigla je najveća ljetna softverska rasprodaja u 2020. Keysworlds.com vam nudi softverske licence i ključeve po izuzetno povoljnim cijenama, a ovog puta uz uredski softver u paketu dobivate i Windwows 10 besplatno. Evo za ilustraciju cijena nekoliko kombinacija: Microsoft Office 2019 Pro + Windows 10 Pro po cijeni od 32,99 eura. Ili još povoljnije nešto stariji Office 2016 Pro + Windows 10 Pro za svega 18,49 eura. Opširnije o paketima, cijenama i kako pomoću kupona dobiti te lude cijene.

20.01.2017. (13:31)

Drugo lice

28 karata koje prikazuju drugačije statistike europskih zemalja

Buzzfeed donosi 28 mapa koje prikazuju različite statističke podatke o zemljama Europe. Primjerice, o tome koliko sunčanih dana imaju godišnje, tko im nosi poklone za Božić, koliko jezika u prosjeku govore, koje su godine pristanka za seks s maloljetnicima, tko su najbogatije osobe, te koja je pornografija najgledanija. Nakon ovoga drugačije ćete gledati na neke zemlje.

03.11.2016. (11:33)

Izgubljeno nađeno

5 razloga zašto je Hrvatska izgubila Europu kada je Europa dobila Hrvatsku

“Treba stalno ponavljati da smo formalno-politički ušli u EU, ali smo mentalno i politički daleko od njene liberalne demokracije i uređenog tržišnog gospodarstva. Hrvatska mora ponovo pronaći Europu kao motiv. I to ne ovu metalnu Istočnu Europu, nego onu slobodnu i potentnu srednju i sjevernu Europu koja omogućuje ljudski napredak i izražavanje”, piše Velimir Šonje koji nabraja 5 razloga zašto je Hrvatska izgubila Europu kada je Europa dobila Hrvatsku.

16.07.2016. (18:23)

Tko čeka...

U očekivanju Europe: tragikomedija u tri čina

“EU, u čitavoj svojoj stravi, stoji gola pred Hrvatskom dok Hrvatska žmireći još uvijek čeka neku ‘Europu’ čijim se, ah, ‘predziđem’ smatra. I ne samo da čeka ‘Europu’ sama za sebe, nego predvodi ‘EUropeiziranje’ drugih, s arogancijom visoko pozicioniranog lakeja”, komentira Hrvoje Jurić za H-alter.

04.02.2016. (11:08)

Desnije ne može

Veliki uspon razbijača iz Pegide i Legide u Europi

S pojačanim dolaskom izbjeglica diljem Europe jača ekstremna desnica. U Njemačkoj aktivisti Pegide napadaju Arape i crnce, istočnonjemačka Legida prosvjeduje u Leipzigu uz moto “protiv islamizacije Zapada”, u Nizozemskoj Stranka slobode traži zatvaranje svih muških imigranata u logore kako ne bi napastovali žene, u Danskoj se protuislamska stranka popela na drugo mjesto popularnosti… Jutarnji

23.01.2016. (08:51)

TOP 10 europskih automobila koji su odlično prošli u Americi!

18.01.2016. (14:26)

Ameri ponovo bacaju rukavicu u lice europskih vladara ceste – ovo je novi superautomobil VLF Force 1

10.12.2015. (11:55)

Alain Finkielkraut, jedan od najvećih europskih intelektualaca: Europa se budi

25.11.2015. (15:48)

The land of the free

Internet u SAD-u 20 puta skuplji nego u Europi

Dok SAD obično predvodi po proboju novih tehnologija, njegovi građani usluge plaćaju čak 20 puta više nego Europljani. Naime, flat rate je u SAD-u pravi luksuz jer infrastruktura teško podnosi toliku količinu razmijenjenih podataka te ograničava korisnike u korištenju interneta. Dok Europljani za 50 gigabajta mobilnoga prometa plaćaju oko 21,5 dolara, u SAD-u to košta 390 dolara. Flat internet u Europi stoji 41 dolar, u Americi stoji barem stotinu, a usto je i sporiji. ICT Business