E, to je masovni turizam - austrijski Hallstatt ima milijun turista godišnje, na 780 stanovnika - Monitor.hr
11.01.2020. (14:30)

Gramstatt

E, to je masovni turizam – austrijski Hallstatt ima milijun turista godišnje, na 780 stanovnika

Mediteranski gradovi zaglavili su u masovni turizam, no pitoreskno austrijsko mjesto Hallstatt daleko je ekstremniji slučaj – imaju milijun turista godišnje, a ondje živi 780 ljudi. Nazivaju na “najinstagramičnijim” mjestom na svijetu, pogotovo nakon što je poslužio kao inspiracija za film ‘Frozen’. Gradonačelnik pokušava suzbiti navalu ljudi, ali oni što hotelske sobe naplaćuju 300 do 400 eura vjerojatno ne. A ni gradonačelniku vjerojatno ne smeta korištenje javnih zahoda za 1 euro po osobi, a koristi ih 4.000 ljudi dnevno. The Sun


Slične vijesti

11.05.2016. (05:00)

Sponzorirana vijest

Čarolija austrijskih jezera i posjet rudniku soli Hallein

Doživite ljepote alpskih krajobraza uz jednodnevni izlet agencije Calypso i uživajte u čaroliji austrijskih jezera i posjetu rudniku soli Hallein s polascima u 5. ili 6. mjesecu. Uz posjet rudniku soli gdje ćete pod zemljom prijeći granicu između Austrije i Njemačke, posjetit ćete keltsko selo Salina, živopisni gradić St. Wolfgang, gradić St. Gilgen – mjesto gdje je Mozart volio provoditi svoj odmor te jedno od najljepših mjesta Austrije – Halstatt, na obali istoimenog jezera.

25.10.2015. (08:00)

Sponzorirana vijest

Bajkovita adventska tura – Graz, Leoben, St.Wolfgang, Bad Ischl, Hallstatt

Doživite čaroliju adventa u Grazu, posjetite adventski sajam i uživajte u blagdanskom raspoloženju uz agenciju Papageno tours. Ponuda uključuje bajkovitu adventsku turu u pet najljepših adventskih gradova Austrije – Graz, Leoben, St.Wolfgang, Bad Ischl, Hallstatt. Snižena cijena od 619kn odnosi se na noćenje s doručkom u hotelu**** u centru Leobena, prijevoz udobnim turističkim autobusom i razglede prema programu. Više na Ponuda dana..