Edo Maajka i Dječaci glavni izvođači hip-hop festivala u Tvornici - Monitor.hr
22.11.2016. (16:55)

Presjek scene

Edo Maajka i Dječaci glavni izvođači hip-hop festivala u Tvornici

Edo Maajka i Dječaci glavni su izvođači festivala Drito iz Tvornice, najvećeg regionalnog hip-hop festa, a koji će se održati 27. i 28. siječnja u zagrebačkoj Tvornici. U petak, 27. siječnja nastupit će Edo Maajka, Bad Copy, Oni, Kendi i Krankšvester koji će udružiti snage sa Sajsi MC. Mikrofone u subotu, 28. siječnja preuzimaju Dječaci, Kiša metaka, Mimi Mercedez, Furio Đunta, Krešo i Žuvi te kombinacija High5 i Kuku$. Monitor


Slične vijesti

29.05.2016. (21:49)

Istraživanje: Dječaci koji odrastaju uz knjige će "više zarađivati u odrasloj dobi"

29.04.2016. (12:36)

Organska i anorganska glazba

Kantautori i hip-hoperi progurali se u hrvatski mainstream

U posljednje vrijeme dva su se glazbena žanra u Hrvatskoj približila srednjostrujaškom statusu: kantautori ili “akustičari” te hip-hoperi. No dok su akustičari (npr. Lovely Quinces, Sara Renar) od početka medijski i infrastrukturno vrlo podržavani, uz kritičare koji vape kako će nas oni spasiti od turbofolka, hip-hopere (npr. Dječaci, Kiša metaka, Kandžija) su mediji sustavno izbjegavali, nisu imali ni podršku studija i izdavačkih kuća, no svejedno su priču uspjeli progurati i okupiti pristojnu bazu slušatelja, analizira Bilten te dvije glazbene struje u Hrvatskoj.

26.04.2015. (09:18)

Nadmetanje od malih nogu

Tko je pametniji, djevojčice i dječaci?

Dječaci su oni koju postižu najlošije, ali i i najbolje rezultate, a djevojčice su stalno – u sredini, pokazala je studija u kojoj su s aspekta spola analizirani rezultati unificirane provjere praktičnih znanja i vještina, odnosno matematičke, čitalačke i prirodoslovne pismenosti, tijekom koje se traži primjena, a ne reproduciranje znanja. Među onima koji na testiranju nisu pokazali ni osnovnu razinu znanja ni iz jedne provjeravane pismenosti u svim je državama dječaka više nego djevojčica. No, u Hrvatskoj ih je dvostruko više (sedam posto djevojčica i 16 posto dječaka), što je jedan od najgorih omjera među promatranim zemljama, piše Jutarnji.

12.04.2015. (23:37)

Zagreb: Vršnjaci dječaka brutalno pretukli na igralištu

28.03.2015. (12:45)

Ljubiteljice slova, ljubitelji lopte

Djevojčice čitaju bolje od dječaka

Djevojčice ostvaruju bolje rezultate u čitanju od dječaka, stoji u izvješću Brown Centra koji procjenjuje da nesrazmjer već dugo postoji sudeći prema podacima dobivenih posljednjih nekoliko desetljeća. Analiza se proteže i na područja izvan SAD-a i pokazuje da djevojčice bolje čitaju u svakoj zemlji u kojoj je izvršena procjena. No, isto tako istraživanje je utvrdilo da u odrasloj dobi razlika gotovo nestane. brookings.edu

22.01.2015. (15:45)

Dječaci u Tvornici kulture u subotu 16. svibnja 2015.

Nakon debitantske “Drame” i ponajboljeg albuma posljednjih godina u nas, hvaljene “Istine” koja je rasprodana u rekordnom roku, Dječaci ovih mjeseci pripremaju treće izdanje koje bi trebalo biti objavljeno u proljeće 2015. godine.

Bend se u Veliki pogon Tvornice vraća na krilima sjajnih aktualnih singlova Struja, “Bile starke” i Funta koji su proteklu godinu digli dosta prašine. S obzirom da se novi album očekuje u proljeće zagrebačka publika vjerojatno će biti počašćena s još nekom novom pjesmom u setu koji će sadržavati sve najvažnije momente karijere Dječaka: od “Mekog sranja”, “Kamiondžija”, “Narodne”, “Svodničin’” do “Dalmacije”, “Lovrinca” (koji je prešao 4 milijuna pregleda na You Tubeu), “Punjenih paprika”, “Mirisa”, “Aftera u zatvoru”, “Istine”…

Odlične koncertne sezone iza njih pretvorile su Dječake u vrhunsku live mašinu koja uživo sjajno funkcionira s gitarom, basom i bubnjem, a koliko su narasli publika će najbolje imati priliku svjedočiti 16. svibnja u Velikom pogonu Tvornice kulture na njihovom prvom zagrebačkom koncertu 2015. godine.

Ulaznice u prodaju kreću od četvrtka, 21. siječnja.
Od 21. 01. do 08. 03. cijena im iznosi 45 kn. Od 09. 03. do 15.05. cijena će im iznositi 55 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 70 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
• Aquarius CD Shop, Varšavska 13
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
• Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr
• Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr