Europska filmska akademija uvrstila Stradun među ‘Blaga europske filmske kulture’ - Monitor.hr
21.09.2022. (18:00)

Scenografija za baštinu

Europska filmska akademija uvrstila Stradun među ‘Blaga europske filmske kulture’

Akademijin popis 35 mjesta od simboličkog značaja za europsku kinematografiju, tj. mjesta od povijesne vrijednosti koja treba održavati i štititi, kako u sadašnjosti, tako i za dobrobit budućih naraštaja. “Umjesto da svoje djelovanje ograničimo na organizaciju dodjele Europskih filmskih nagrada, Europska filmska akademija prigrlit će europsku filmsku povijest i pojedince koji su zadužili europski film” – direktor Europske filmske akademije Matthijs Wouter Knol.


Slične vijesti

16.04.2022. (17:00)

Stvarnije nego što biste pomislili

Rudarski gradić koji je odglumio Cicely u “Životu na sjeveru”

Gradić Roslyn blizu Seattlea u američkoj saveznoj državi Washington je bio scenografija za iznimno popularnu seriju Život na sjeveru (IMDb). U samoj seriji ime Roslyn pojavljuje se na nekoliko načina, od murala s natpisom Roslyn Café koji se vidi na uvodnoj špici, do toga da su se osnivačice grada zvale Cicely i Roslyn. Sve je isto kako smo gledali i još gledamo. Tu je Hollingov restoran ‘The Brick’ (doista postoji), Roslyn Café (stvarni lokal) sa slikom deve, u istom su stanju kuće u kojima su trgovina Ruth-Anne, Fleischmanova ordinacija, KBHR radio-stanica koju vodi Chris… Tportal

Prošećite Cicelyjem/Roslynom pomoću Google Street Viewa. Život na sjeveru se ponovo prikazuje na RTL Kockici od ponedjeljka do petka u večernjem terminu.