Koncert odličnog benda: Algiers u Zagrebu i Rijeci - Monitor.hr
23.11.2017. (14:30)

Koncert odličnog benda: Algiers u Zagrebu i Rijeci

Odličan američko-britanski alter-rock bend Algiers na svojoj aktualnoj turneji dolazi u Hrvatsku gdje će svirati 26. siječnja u zagrebačkoj Močvari te 27. siječnja u riječkom Palachu. Ulaznice su u startu 65 kuna pa polako poskupljuju s približavanjem koncerta, kako je to već postalo uobičajeno.

Algiers postoje unazad otprilike 5 godina, imaju iza sebe dva albuma, od kojih je ovogodišnji ‘The Underside od Power’ zasluženo nahvaljen, a njihovu se glazbu opisuje kao kombinaciju post-punk, gospel-rocka i psihodeličnog rocka – pojednostavljeno rečeno moglo bi ih se smjestiti negdje između Bloc Party i TV On The Radio, a toj sceni i pripadaju. Bend je specifičan po društveno osvještenim tekstovima i političkoj tematici pjesama. Pohvalili su ih The Observer, Rolling Stone, Uncut, The Wire, Quietus kao i domaći Lake note.

Ulaznice za Zagreb po promotivnoj cijeni od 65 kuna može se pronaći od 24.11. u Rockmarku i Dirty Old Shopu. Od 4.12. cijena će im biti 80 kuna, na dan koncerta 100 kuna, a dostupne su i preko njihovih web stranica.

Za Rijeku early bird ulaznice po cijeni od 65kn su u prodaji od petka, 24.11. sve do četvrtka, 30.11. Od 1.12. cijena ulaznica iznosi 80 kn i stoji sve do dana koncerta kada se penje na 110kn. Ulaznice dostupne u Dallas music shop Rijeka i sustavu Entrio.

Riječ organizatora:

Njihov je spoj gospel vokala i gitarističke glazbe u rasponu od post-punka Gang Of Four ili A Certain Ratio do elektropunk i industrial prizvuka kultnih Suicide, zaintrigirao glazbenu kritiku koja je u pravilu ostala zatečena originalnošću i visokom razinom kvalitete koju su već na svom prvom albumu Algiers isporučili. Kao i obično, postojala je kod mnogih skepsa i strah od “ukletog” drugog albuma koji se nerijetko događa onima koji se odlučuju implementirati nove i nekonvencionalne ideje, pa se takvi već na svom drugom pravom izdanju počinju vrtjeti u krug bezuspješno tražeći izlaz iz okova revolucionarnog albuma prvijenca.

Na našu sreću Algiers su uvjerljivo demonstrirali kako u njihovom slučaju strahu mjesta nije bilo, jer je drugi album ‘The Underside of Power’ razoružao i najveće skeptike, donijevši im hvalospjeve od većine važnih glazbenih medija kao što su A.V. Club, AllMusic, Drowned In Sound, Clash, Alternative Press, The Quietus i The Wire. Snimljen u Bristolu, a produciran od Adriana Utleya (Portishead) ovaj album snažno i beskompromisno progovara o sadašnjosti koju proživljava ova četvorka smještena između New Yorka, Londona i Atlante. Stvarnost je to koju podjednako diktira Trumpova Amerika kao i sve izraženija ksenofobija u Velikoj Britaniji, stvarnost kojoj se Algiers odlučno suprotstavljaju svojim strastvenim spojem gospela, soula i post punka.

Algiers su Franklin James Fisher na vokalu, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari, a odnedavno je punopravni član benda i Matt Tong, nekadašnji bubnjar i suosnivač grupe Bloc Party.


Slične vijesti

14.02.2019. (19:30)

Algiers u Močvari

Aleksandar Dragaš, Jutarnji: I ovaj put u Močvari 12. veljače imao sam dojam da istodobno slušam dva bitno različita benda ili članove jednog koji nikako da se dogovore što žele. U dvije trećine pjesama Algiers bezglavo srljaju i previše brzaju, umjesto da nešto više pažnje posvete melodijama i smirivanju tempa, čime bi svojim, kako glazbenim tako i socio-plitičkim idejama udarili još jači akcent.
Ravno do dna ima fotogaleriju, a za koncert kažu: Slobodno se može reći da je američki bend Algiers među hrvatskom klupskom publikom stekao kultni status. Puna Močvara u utorak samo je novi dokaz za tu tvrdnju.

11.02.2019. (10:00)

Umjesto intervjua. Bendu Algiers poslali deset regionalnih pjesama i zamolili ih da napišu komentare na njih. Pet starih, pet novih. Arsen Dedić, Azra, Goribor, Idoli… Fora

07.02.2019. (20:30)

Alžirovo bolje nego Valentinovo

Dva koncerta odličnog benda: Algiers idući tjedan u Zagrebu i Šibeniku

Jedan od najinovativnijih i najboljih bendova današnjice, američki Algiers, u utorak 12.2. dolaze u zagrebačku Močvaru, a dan kasnije, 13.2. nastupaju u šibenskom Azimutu. Uz njihovu glazbu dodaju epitete poput post-punk, gospel, elektropunk, ali ono što oni rade je najjednostavnije opisati kao rock’n’roll za današnjicu. Organizira SuperUho Mate Škugora, ulaznice 80/100 kuna (Zagreb) i 60/80 kuna (Šibenik).

23.01.2018. (20:46)

Revolucija se mora daleko čuti

Koncert mjeseca: Algiers u Zagrebu, Ljubljani, Rijeci, Beogradu, Prizrenu…

Odličan američki rock bend Algiers u sljedećih će 10-ak dana proći Hrvatskom i okolicom i predstaviti svoj drugi album ‘The Underside of Power’, jedan od najboljih albuma prošle godine. Bend svira post-punk s primjesama gospela i soula, vrlo energično, gotovo ljutito, žestoko rokerski – evo npr. Walk Like a Panther. Koncerti su im, redom: 26. siječnja (petak) u Močvari u Zagrebu (ulaznice 80/100 kuna), 27. siječnja u Pogonu kulture u Rijeci (80/110 kuna), 29. siječnja (ponedjeljak) u Budimpešti u klubu A38 Hayo, 30. siječnja u B72 u Beču , 31. siječnja (srijeda) u Kinu šiška u Ljubljani, 1. veljače u Domu omladine u Beogradi te sljedeća četiri dana u Skopju, Sofiji, Bukureštu i Cluju i onda, za kraj “regionalne” turneje sviraju 7. veljače u Prizrenu u klubu Lumbardhi. Ovdje turneja.

23.11.2017. (16:14)

Bolja strana moći

Koncert odličnog benda: Algiers u Zagrebu i Rijeci

Odličan američko-britanski alter-rock bend Algiers na svojoj aktualnoj turneji dolazi u Hrvatsku gdje će svirati 26. siječnja u zagrebačkoj Močvari te 27. siječnja u riječkom Palachu. Algiers postoje unazad otprilike 5 godina, imaju iza sebe dva albuma, od kojih je ovogodišnji ‘The Underside od Power‘ zasluženo nahvaljen, a njihovu se glazbu opisuje kao kombinaciju post-punka, psihodeličnog rocka i gospela (evo Death March npr.). Ulaznice su u startu 65 kuna. Monitor.hr

28.07.2017. (12:54)

Katarzična ljepota

Novi album Algiers: Gospel za svakodnevnu apokalipsu

“Nošeni moćnim vokalom Franklina Jamesa Fishera, Algiers grozničavo špartaju pjesmama spajajući nadrealnu southern gothic jezu i itekako stvarnu urbanu nelagodu. Izveden u ‘kontrolirano kaotičnoj’ produkciji Adriana Utleya iz Portisheada, The Underside of Power je korak do remek-djela. No ponovna potvrda zvukovnih kvaliteta otprije poznatih s jako dobrog debija nisu jedini razlog za impresivni krajnji dojam ovog albuma. Algiers eksplicitno politizirane teme uspijevaju predočiti u jake, pamtljive pjesme lišene parolaške jednodimenzionalnosti”, pišu Lake note o odličnom novom albumu britansko-američkog post punk/soul benda.