Ljetna polemika za plažu: Velimir Visković kontra Jadranka Pintarić & co. - Monitor.hr
27.07.2022. (19:00)

Aj konačno neki fajt

Ljetna polemika za plažu: Velimir Visković kontra Jadranka Pintarić & co.

  1. Visković na fejsu: Upozorili su me da je jedna spisateljica u Jutarnjem (Jadranka Pintarić) objavila tekst o meni (kritičarski osvrt na Viskovićevu autobiografiju, iza paywalla).
    Nisam pročitao cijeli tekst, samo ono što donosi Internet. Dakle, ta moja nekad bliska prijateljica već me u tih prvih desetak redaka nazvala “piscem koji je zašao u osamdesete” i jako je ponosan na svoju malu kćer.
  2. Jelena Veljača u Jutarnjem ovjavljuje članak pod naslovom: Kamenovanje žena na Viskovićevu Fejsu: Kako se samodopadni agresivac zagledao u prazne maternice

  3. Javlja se Snježana Pavić, novinarka Jutarnjeg na fejsu: Kad sam bila klinka, najveća mi je zabava bila uzeti Klaićev rječnik i tražiti pojmove poput rock’n’rolla. Stvar je postojala tek 30-tak godina, premalo je to vremena da bi naši uglednici shvatili o čemu je riječ. Danas je tako sa seksizmom i mizoginijom, Hrvatska enciklopedija te važne pojmove ne prepoznaje, a feminizam im je pokret uglavnom za 19. stoljeće. Kako enciklopedistu Viskoviću objasniti što je mizoginija?
  4. Odgovara joj Visković na fejsu: A nije to bilo lijepo ni s moje strane ni strane mojih oponentica, jer godine ne bi trebale biti predmet poruge. Priznajem, bilo bi pametnije da sam se suzdržao i nisam uzvraćao. Samo to je protivno mojoj strastvenoj prirodi, ja nisam tip koji će se suzdržati i ne uzvratiti na ruganje. Zasad toliko, budu li potrebna dodatna pojašnjenja, intervenirat ću ponovo!

Ma linkovima je naravno sve mnooogo opširnije.


Slične vijesti