Mamić o svemu i svačemu - Monitor.hr
30.07.2018. (14:22)

Preveliki intervju

Mamić o svemu i svačemu

Zdravko Mamić može puno pričati, a hrvatski mediji, a eto i mi, imamo tu perverznu potrebu obraćati pažnju na to. Naše opravdanje je da je sad ipak malo drugačija situacija. Direktno iz Međugorja, Mamić: Pazite, oni nisu počeli igrati nogomet prije dva mjeseca. To je netko stvarao. Pa tko je to stvarao? Pa nogometni radnici. A tko je bio vodeći po proizvodnji igrača? Pa Dinamo! Četrnaest igrača je prošlo kroz Dinamo iz ove reprezentacije. Pa Dinamo je svjetski rekorder po broju igrača iz jednog kluba na jednom Svjetskom prvenstvu. I dok je nogometa, to nitko neće moći srušiti. Nitko, nikada! I onda se sad ja pitam ima li u ovoj zemlji onih koji su trebali reći “hvala, Dinamo”. Kunem vam se, nije me nazvao niti jedan igrač. Niti jedan. Kunem vam se.


Slične vijesti

Utorak (08:30)

Šulja nam se dok se mi sunčamo

Ivan Đikić: Broj zaraženih u Hrvatskoj nije tako mali, virus se širi i to je opasnost za jesen

“Maska, distanca, higijena i obrazovanjem se možemo boriti protiv virusa i ne moramo se bojati pravog drugog vala koji će se pojaviti u desetom, jedanaestom mjesecu i biti pomiješan s drugim bolestima” – kaže Đikić. Kao poteze koji se moraju poduzeti ističe pripremu građana za jesen, pripremiti školovanje na dobar način s restriktivnim mjerama širenja virusa i  u isto vrijeme sa socijalnim kontaktom koji je djeci potreban.

04.08. (10:15)

Dravski galeb

Mađari dovode Bjelicu u Osijek: To je moj grad

Mađarski vlasnici NK Osijeka predvođeni Lorincom Meszarosem, bliskim suradnikom i prijateljem mađarskog predsjednika Viktora Orbana, žele angažirati Nenada Bjelicu kojem bi dali veću plaću nego što je imao u Dinamu, a to je oko milijun i 200 eura, te bi bio i prvi trener i sportski direktor, piše Tportal. Plan: prvo srušiti dominaciju Dinama u Hrvatskoj i plasirati se u skupinu Lige prvaka. U Osijeku se naveliko gradi novi stadion i najmoderniji trening-centar u ovom dijelu Europe. “Osijek je moj grad i moj klub, klub mojeg djetinjstva. Tako da… Zašto ne?” – rekao je Bjelica. Matjaž Kek je odbio preuzeti Dinamo, a u intervjuu Večernjem rekao je što misli o Mamićima, Daliću i navijačima.

26.07. (15:30)

Kajne Zoran

Milanović: Hrvatska treba saveznika, a to sigurno nije Njemačka

Milanović nikad nije bio od nekog velikog posla, ali stvari dobro razumije. O europskom novcu koji će Hrvatska dobiti, rekao je da postoje tri kategorije država, velike s puno novca, male s puno novca i velike države bez novca – “ako u jednu od tih triju skupina, a skupine određujemo kao nešto što je organski interesno, prepoznajemo Hrvatsku, recite mi, ja ne prepoznajem”. Što napraviti: “Moramo igrati inteligentno i lukavo. Nitko od nas sam nema šanse, ako se s nekim ne udruži i ako nema saveznika. Znamo koje to države mogu biti, a to sigurno nije Njemačka”.

26.07. (13:30)

Vrijeme šokove

Ravnateljica DHMZ-a: Stižu nam sve češći i žešći ekstremi

90 litara kiše po četvornome metru koja je pala u gradu Zagrebu u 24 sata vrlo rijetka pojava koja se dogodi jednom u čak više od 100 godina – kaže ravnateljica Državnog hidrometeorološkog zavoda Branka Ivančan Picek. “Gotovo svake godine imamo po neki ekstremni događaj koji nam plavi gradove, pogotovo na Jadranu. Svaka obilnija kiša dovodi do problema u priobalnim gradovima”, kazala je Ivančan Picek i upozorila kako prema njihovim podacima budućnost donosi još sličnih ekstremnih događaja, koji će biti “češći i žešći”.

25.07. (20:00)

Čuvajte svoje šume

Dr. šumarstva Marko Zorić objašnjava kako vlasnici privatnih šuma na njima mogu zaraditi

Nedavno su otvorena 3 natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH na kojima su prihvatljivi korisnici šumoposjednici i jedinice lokalne samouprave. Natječaj za konverziju degradiranih šuma i šumskih kultura, natječaj za uspostavu i uređenje poučnih staza i ostale manje infrastrukture i natječaj za ulaganje u šumsku infrastrukturu poput šumskih cesta. U intervjuu pročitajte kako još doći do poticaja za iskorištenje privatnih šumskih posjeda. Jutarnji list

18.07. (18:30)

Kovači svoje sreće

Budući potpredsjednik vlade Boris Milošević: Za društvo je važno da radikalna desnica nema utjecaj na Vladu i HDZ

Imenovanje na mjesto potpredsjednika Vlade važno je za društvo na simboličkoj razini gdje će predstavnik manjine, Srbin, brinuti o ljudskim pravima – kaže budući potpredsjednik Vlade, Boris Milošević u intervjuu Večernjem. S druge strane, kaže – ni u Vladi ni u stranci radikalna desnica više nema utjecaja i nadam se da će tako ostati. To je generalno dobro za Hrvatsku. Cilj svog mandata na Markovu trgu ističe ostvarenje pomaka u području obrazovanja nacionalnih manjina kao i ostvarivanje prava na jezik i pismo.

16.07. (10:30)

Molimo bez potresa!

Fraktura otvorila svoju prvu knjižaru: Da dođemo na pozitivnu nulu trebat će nam godinu dana

Za 18. rođendan izdavačka kuća Fraktura poklonila si je knjižaru, blizu zagrebačke džamije (one takozvane, ne prave), a kaže urednik Seid Serdarević u intervjuu Jutarnjem da mu taj dio “dobro vibrira. U posljednje se vrijeme centar, kao što je bio slučaj recimo 80-ih godina, širi na veći potez. Rekao bih na relaciju od Trga Francuske republike do Kvatrića”. Za vibraciju će se pobrinuti i unplugged koncerti, koji su u planu. Ispod knjižare je podrumski prostor gdje planiraju održavati predavanja, edukacije, književne klubove. Što se koronakrize tiče, kaže da je u knjižarama pad prodaje između 50 i 60 posto, a da će Frakturi s novom knjižarom trebati jedna godina da dođe na nulu.

14.07. (11:30)

Glupanovirus

Lauc: Tko ne nosi masku i ne drži distancu – glup je!

Kad vidite nekoga u trgovini ili javnom prijevozu da ne nosi masku, slobodno mu kažite “Glupane stavi masku”, jer se to više ne može smatrati uvredom, već znanstvenom činjenicom – napisao Gordan Lauc na Facebooku potaknut istraživanjem o vezi mentalnih sposobnosti/kapaciteta radne memorije i prakticiranja mjera zaštite od zaraze koronavirusom. Sinoć je bio kod Šprajca i rekao “ako pričamo o maskama, držanju distanci i nemanju velikih zabava, mislim da to nije veliko opterećenje za društvo. Moramo se naviknuti da smo mi u ratu. Mi smo u ratu s virusom”.

 

14.07. (09:30)

U Velikog je veliki strah

Sociolog Jovo Bakić: Za Vučića je ovo pitanje života i smrti

Ključno je zapravo privući dio državnog aparata na stranu naroda. U ovom trenutku policija misli da brani državu, a u stvari dobar dio žandara nije svjestan da brani mafiju. Nadam se da će u jednom trenutku i žandari shvatiti da su u službi mafije, a ne u službi države. Ako to shvate, onda ćemo riješiti problem koji imamo. Ali dok se to ne desi, ne može dati rezultat nasilje golorukih protiv teško naoružanih – komentira sociolog Jovo Bakić za Deutsche Welle prosvjede u Srbiji.

13.07. (18:30)

O filmu i popratnom jazzu

Milan Trenc snima film po Hektorovićevu Ribanju i ribarskom prigovaranju i komentira aktualne događaje

“Zapravo, htio sam oslikati kako je izgledalo putovanje nakon kojeg je Hektorović napisao tu knjigu. Ja čak ne ekraniziram tu knjigu nego pokušavam na osnovi ideja iz knjige zamisliti kako je to izgledalo u stvarnosti”, izjavljuje Trenc opisujući proces nastajanja filma realističkom metodom kakvu je koristio i sam Hektorović. O njegovim pogledima na Hektorovića, ali i hrvatski filmu, HAVC, okončane izbore te život u Americi pročitajte u intervjuu  na Tportalu.