Mladi redatelj svaki dan ispred Vlade čita lektire izbačene s popisa - Monitor.hr
24.02.2019. (23:32)

Ministrici ima tko da čita

Mladi redatelj svaki dan ispred Vlade čita lektire izbačene s popisa

Mladi kazališni redatelj Lovro Krsnik prošlog je petka došao pred ulaz u zgradu Vlade, otvorio ‘Malog princa’ i počeo ga čitati naglas. Od tada se svaki dan na sat vremena vraća na to isto mjesto i čita neku od knjiga – ‘Ježurku Ježića’, ‘Pipi dugu čarapu’ i ‘Dnevnik Anne Frank’ npr. – koje su nestale s proširenog popisa lektirnih djela. Može ga se pratiti na Instagramu i Facebooku (#idalječitam). Novi list

View this post on Instagram

DAN OSMI photo by @markov_ucenik #idaljecitam #pipidugacarapa Sada je 8:30 sati i nastavljam s Pipi od 42.strane. Do sad me posjetilo 7 službenih osoba i 13 građana kojima #idaljecitam Dok sam bio mali Pipi je bila tu za mene. Sada je vrijeme da ja budem tu za nju. Ako i vi i dalje čitate neku od knjiga dovedenih u pitanje, ma gdje god bili, stavite #idaljecitam uz svoju sliku ili snimku čitanja i popratite instagram profil projekta. https://www.instagram.com/idaljecitam Danas sam tu do 9:30sati i #idaljecitam #pipidugačarapa #pipilongstocking #astridlindgren #pippilangstrumpf Od 15.veljače 2019. ispred zgrade Vlade na Markovom trgu, pročitao sam: 1. Malog Princa 2. Ježevu kućicu 3. 4.

A post shared by idaljecitam (@idaljecitam) on


Slične vijesti

02.03.2019. (20:30)

Vraćamo se do Hrvatskog preporoda

Redatelj koji čita ispred Vlade: U padu su svi dosezi koje su izborile generacije prije nas

“Svi civilizacijski dosezi koje su generacije prije nas izborile, poput mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, dotacija za kulturu i znanost, ali i solidnog nivoa školskog obrazovanja, u stalnom su padu” – kaže za Novosti kazališni redatelj Lovro Krsnik koji svaki dan ispred Vlade čita knjige koje su izbačene iz lektire (‘Ježevu kućicu’ i ‘Malog princa’ pročitao, sad čita ‘Pipi dugu čarapu’ ). Nema u planu uskoro prestati – “računam da će ovo biti maraton, ma što god to značilo”, iako kaže da nema baš previše vremena – “trenutno kao kazališni redatelj radim na tri profesionalne predstave, što znači deset do 12 sati proba sedam dana tjedno”.