Na planinu u japankama: Spašavanje života - što je i za koga besplatno, a što nije? - Monitor.hr
17.09. (16:00)

Lakomislenost je najskuplja opcija

Na planinu u japankama: Spašavanje života – što je i za koga besplatno, a što nije?

Spašavanje Ukrajinca koji je išao na Biokovo u japankama platili su porezni obveznici jer HGSS se najvećim dijelom financira iz državnog proračuna. Spasioci to rade besplatno, ali novca za akcije uvijek nedostaje. “Razgovaramo i na nacionalnoj razini, imamo obećanja da će ta financiranja biti veća i snažnija, no važno je istaknuti da i lokalne sredine i jedinice lokalne samouprave moraju biti svjesnije važnosti i značaja HGSS-a i operative na terenu”, istaknuo je HGSS-ovac Marko Rakovac. Hitni medicinski prijevozi vozilom, brodom ili helikopterom strancima se ne naplaćuju. No osobe koje dolaze iz trećih država, izvan EU-a ili izvan državnih ugovora sve troškove zdravstvene zaštite korištene u Hrvatskoj snose same. Dnevnik


Slične vijesti

13.07.2016. (08:44)

Karte na stol

Palić: Pozivanje na poslovnu tajnu su priče za malu djecu

Većina političkih stranaka u Hrvatskoj ne želi otkriti u kojoj banci i na koje iznose uzima kredit, što je nedopustivo, smatra profesor ustavnog prava u Osijeku Mato Palić: “Nije politička stranka obična tvrtka koja ima ugovor s drugom tvrtkom. Pozivanje na poslovnu tajnu su priče za malu djecu. Javni interes ovdje je jači”, smatra Palić, a s njime se slaže i Zdravko Petak s Fakulteta političkih znanosti, koji ističe da se 50% financiranja stranaka odvija putem kredita, donacija ili pozajmica, koje su najspornije, te da javnost ima pravo uvida. T-Portal

15.04.2016. (07:00)

Sponzorirana vijest

Osigurajte si priliku sufinanciranja poslovanja s tvrtkom EUPR Tenderi

Europski poslovni registar tvrtke EUPR Tenderi d.o.o. osigurava tvrtkama da iskoriste priliku mogućnosti financiranja svojeg poslovanja, unaprijeđenja te proširenja istog koristeći bespovratna sredstva koje pruža Europska unija i Republika Hrvatska. Kroz nekoliko seminara koji će se održati na različitim lokacijama u Zagrebu, naučit će hrvatske poduzetnike kako da uštede novac prilikom priprema poslovnih planova za prijave na razne načine financiranja ili sufinanciranja. Prijavite se već danas. Monitor

15.04.2016. (06:59)

Osigurajte si priliku sufinanciranja poslovanja s tvrtkom EUPR Tenderi d.o.o.

Kroz nekoliko seminara koji će se održati na različitim lokacijama u Zagrebu, naučit će hrvatske poduzetnike kako da uštede novac prilikom priprema poslovnih planova za prijave na razne načine financiranja ili sufinanciranja.

Krajem svibnja počet će seminari u organizaciji tvrtke EUPR Tenderi d.o.o. na koje poziva sve male i velike poduzetnike, obrtnike i sve sa idejom i željom za sufinanciranje njihovog poslovanja, nabavke nove opreme, proširenja ili ulaganja u tvrtku.

Prijava na seminar moguća je klikom na poveznicu PRIJAVA NA SEMINAR, a dalje ćete biti obaviješteni o lokaciji, vremenu održavanja seminara te ostalim vezanim informacijama.

Na seminaru će vas naučiti kako da izbjegnete gomilu troškova povezanih sa samom izradom projekata jer trebate znati da nisu svi natječaji tako komplicirani kako izgledaju. Seminari će obuhvaćati sve djelatnosti kao što su turizam, industrija, poljoprivreda i ostale, a posebno za male i mikro poduzetnike bit će pripremljen u stilu »straight to the point«. Partnerski konzultanti će biti na raspolaganju za sva vaša pitanja te pomoć u pripremi dokumentacije koja je potrebna da bi Hrvatska konačno počela koristiti sredstva i novac koji nam nudi članstvo u EU.

Osnovna misija EUPR Tenderi d.o.o. i Europskog poslovnog registra je obrazovanje te informiranje poduzetnika o mogućnostima koje hrvatsko gospodarstvo može u punoj mjeri iskoristiti. U poplavi informacija teško je raspoznati prave od nebitnih ili krivih informacije, stoga prave informacije ovim projektom približavamo krajnjem korisniku. Upravo zato je postojala potreba za portalom kao što je Europski poslovni registar koji je odgovor na sva vaša pitanja.

EUPR je središnji portal gdje su prikupljene informacije vezane za Europsku uniju i natječaje koji nudi i uslugu prijavljivanja na iste, gdje će vas kredibilnom informacijom usmjeriti pravim ljudima koji će vam direktno pomoći u korištenju sredstava.

Posjetite portal na stranicama Europskog poslovnog registra na www.eupr.hr, kontaktirajte telefonom na 01 6443 735 ili pošaljite email na info@eupr.hr.

Počnite koristiti moć informacije jer prava informacija je zlato!

21.01.2016. (16:16)

Najveći problem ženama-poduzetnicama: Financiranje

18.11.2015. (07:00)

Sponzorirana vijest

Financiranje iz EU fondova: Online tečaj voditelj EU projekata u Hrvatskoj

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju otvorena je mogućnost za financiranje iz EU fondova no pisanje projekta je složen proces koji zahtijeva poznavanje EU zakona i preciznost. Iskoristite priliku – 72% popusta na online tečaj EU Funds Project Manager gdje ćete upoznati institucije uključene u projekte, naučiti razlikovati vrste fondova, procjenjivati opće ciljeve, svrhu i rezultate projekata, izraditi prijedlog i skicirati projekte, izvesti evaluaciju projekata i primjeniti zakonska pravila.

21.08.2015. (14:41)

Malo dok se ufuramo

Hrvatska iz EU-a povukla 173 milijuna eura više nego što je uplatila

Hrvatska je u 2014. iz proračuna Europske unije povukla 173,6 milijuna eura više nego što je u njega uplatila, stoji u financijskom izvješću Europske komisije. To je dvostruko više nego prošle godine te više od Irske, Luksemburga i Cipra. “Obistinile su se naše prognoze. Još je važnije da se ta sredstva ubrzano troše na projekte koje je ova Vlada pokrenula. To govori da EU izvori postaju sve značajniji za financiranje investicija sa sve vidljivijim učinkom na hrvatsko gospodarstvo”, prokomentirao je Branko Grčić. Jutarnji

22.06.2015. (11:44)

Vrijeme konzultacija

Konzultanti godišnje "okrenu" dvije milijarde kuna

Ulaskom Hrvatske u EU novo vruće zanimanje postalo je konzultantsko: prije pristupanja unosne su poslove odrađivali strani konzultanti, no oni su obučili i neke Hrvate, koji sada mogu držati satnicu i do 800 eura dnevno, a računa se da se u tom poslu godišnje okrene i do dvije milijarde kuna. Nekad su ih radi pisanja EU projekata i izvlačenja novca iz EU fondova tražile velike korporacije, ali sada ih trebaju i puno manji igrači. Slobodna