Nina Kraljić nominirana za nagradu “Hollywood Music In Media Awards” - Monitor.hr
16.11.2021. (12:30)

Još da čujemo pjesmu...

Nina Kraljić nominirana za nagradu “Hollywood Music In Media Awards”

Nakon suradnje s globalnim streaming platformama BBC-om i Netflixom – Nini stiže vijest o još jednom velikom inozemnom priznanju- nominaciji za nagradu za najbolju pjesmu Hollywood Music In Media Awards (HMMA) u kategoriji za kratki film. Hollywood Music In Media Awards, HMMA, je organizacija koja dodjeljuje nagrade za originalnu glazbu u svim vizualnim medijima iz cijelog svijeta, te se Nina tako ove godine našla u društvu nominiranih kao što je Hans Zimmer, Beyoncé Knowles-Carter, Jennifer Hudson, Ariana Grande, Billie Eilish, U2 i mnogi drugi. Nominirana pjesma zove se Vraćam se doma iz filma Sabina: prey for the hunter. Novi list


Slične vijesti

15.05.2016. (01:30)

Rusko-ukrajinski obračun pjesmom

Pobjednik Eurosonga Ukrajina, Hrvatska zauzela 23. mjesto

Iako je Australija bila vodeća većinu glasovanja, pobjednik Eurosonga je Ukrajina, zahvaljujući novouvedenom sistemu telefonskih glasovima, a koju je predstavljala pjevačica Jamala s pjesmom 1944. Pjesmu je posvetila svojoj baki. Australija je tako s pjevačicom Dami Im i pjesmom Sound Of Silence zauzela drugo mjesto, a Rus Sergej Lazarev našao se na trećem mjestu s You Are The Only One. Hrvatska predstavnica Nina Kraljić s pjesmom Lighthouse na kraju je zauzela 23. mjesto od 26 natjecatelja koliko ih je nastupilo u finalu. Procjenjuje se da je finale Eurosonga u Stockholmu putem TV prijenosa pratilo oko 200 milijuna gledatelja.

13.05.2016. (20:48)

Objavljen raspored finala Eurosonga: Nina Kraljić nastupa 17. po redu

11.05.2016. (20:39)

Video: Kako je Nina Kraljić izgledala kao raspjevana djevojčica u Turbo limach showu

11.05.2016. (00:20)

Zasvijetlila!

Nina Kraljić u finalu Eurosonga!

Nina Kraljić s pjesmom Lighthouse (live izvedba) odvela je Hrvatsku u finale Eurosonga. U finale se nisu plasirali kandidati iz BiH (za koju je nastupila i Ana Rucner) te Crne Gore (čiju pjesmu potpisuje hrvatski producent Srđan Sekulović Skansi). U prvoj polufinalnoj večeri nastupili su predstavnici 18 zemalja, a 10 ih je prošlo dalje. U daljnje natjecanje idu: Azerbajdžan, Rusija, Nizozemska, Mađarska, Hrvatska, Austrija, Armenija, Češka, Cipar i Malta! “Presretna sam što smo konačno u finalu”, napisala je Nina Kraljić na Facebooku. U četvrtak je druga polufinalna večer, u subotu finale.

10.05.2016. (14:25)

Nina Kraljić proglašena za Miss Eurosonga, a zbog njezine unutarnje i vanjske ljepote, "ou maaj gaaad", kaže ona; večeras nastupa 4. po redu, HTV1 od 21:00

10.05.2016. (09:37)

Fotografije s generalne probe Eurosonga: Nina Kraljić u raskošnoj haljini zasjenila baš sve

24.03.2016. (16:53)

Pop kultura nema nacionalnost

Markovina: Što konkretno za nas znači javni linč Nine Kraljić?

“Uplitati rat, državnost, opstojnost i slične besmislice u pitanje vezano uz pjesmu namijenjenu Eurosongu, ne zaobilazeći usput ni pitanje hrvatskog jezika predstavlja ozbiljno je omalovažavanje hrvatske kulture, koju se navodno brani. Hrvatska će kultura, naime, biti onoliko dobra koliko bude kvalitetna i u dosluhu s vremenom i svijetom, a da bi to bila, ona mora biti istinski slobodna”, piše Dragan Markovina o priopćenju Hrvatskog društva skladatelja kojim kritiziraju odluku da Hrvatska predstavnica Nina Kraljić na Eurosongu nastupa s pjesmom austrijskih autora. Telegram

09.03.2016. (20:08)

Predstavljena pjesma ‘Lighthouse’ s kojom Nina Kraljić nastupa na Eurosongu

Na Drugome programu Hrvatskoga radija danas je premijerno predstavljena pjesma s kojom će hrvatska predstavnica Nina Kraljić nastupiti na ovogodišnjemu 61. natjecanju za pjesmu Eurovizije. Riječ je o pjesmi Lighthouse, a autori glazbe i teksta su austrijski duo Andreas Grass i Nikola Paryla, koji djeluju pod zajedničkim imenom POPMACHÉ. Glazbeni producent je Thorsten Brötzmann.

“Pjesma ima sjajnu poruku nade koja je, bez obzira na sve nedaće u životu, uvijek prisutna i svijetli”, izjavila je Nina. 

„Pjesma u osnovi govori o nekome tko se izgubio na moru i suočava se s problemima nastale situacije. Iako se u početku stječe dojam da je nada izgubljena, protagonist ostaje uvjeren da će pobijediti sve prepreke i pronaći sigurno utočište – i to vođen signalom svjetionika”, kaže jedan od autora, Andreas Grass.

„Glas Nine Kraljić dirnuo me je već pri prvome slušanju i dodatno oduševio tijekom studijskoga snimanja pjesme Lighthouse. Njezina izvedba je pjesmi dala dodatnu dimenziju. Mislim da smo stvorili nešto izvanredno, nešto čarobno”, rekao je Thorsten Brötzmann, njemački glazbeni producent, skladatelj i aranžer. U svoju uspješnu karijeru ubraja rad s mnogim glazbenim zvijezdama. Neke od njih su No Angels, Bro´Sis, Christina Stürmer, Monrose, Jeanette, Modern Talking, Unheilig, Oonagh, Adoro, Bonnie Tyler, Howard Carpendale, Ace of Base, Amy MacDonald, Lena, Motörhead, Reamonn, Rick Astley i Yvonne Catterfield.

Nina Kraljić nastupit će u prvoj poluzavršnici 10. svibnja, pjevat će na engleskome jeziku, a svi vjeruju u njezin uspjeh i ulazak u završnicu, koja će se održati 14. svibnja pred više od 200 milijuna gledatelja.

Pjesma Lighthouse naći će se i na Nininu prvome albumu, koji snima za Universal Music.

Podsjetimo, Ninu Kraljić šira je javnost zapazila zahvaljujući natjecanju The Voice – Najljepši glas Hrvatske.