Online izložbe, koncerti, filmovi... - Monitor.hr
31.03.2020. (16:30)

Kad izađemo profinjeni iz karantene...

Online izložbe, koncerti, filmovi…

U karanteni smo, a kulturne institucije bile su jako fine pa dijele svoje sadržaje besplatno:

1. Virtualna izložba Muzeja Versailles

2. 190 svjetskih sveučilišta osiguralo je 600 tečajeva besplatno

3. HNK besplatne predstave

4. Srpski filmski centar otvorio je YouTube kanal na kojem se može besplatno gledati lokalne filmove

5. Njujorška Metropolitan Opera emitira jedan naslov svake večeri:

6. Berlinska filharmonija daje 600 koncerata (inače je na plaćanje)

7. Atelier 212 tri puta tjedno emitirat će snimljene izvedbe na svom Facebook kanalu

8. Scribd otvara svoju biblioteku za idući mjesec

9. Anybooks – aplikacija za besplatno čitanje knjiga

10. Tijekom ožujka Bookmate svojim novim korisnicima nudi 30 dana besplatan pristup cijeloj knjižnici

11. Preko 450 besplatnih internetskih tečajeva i predavanja iz različitih područja (IT, medicina, umjetnost, inženjering) koja koriste najprestižnija sveučilišta poput Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Yale i dr.

12. Klasični koncerti s glazbom uživo

13. Svjetski poznati muzeji online


Slične vijesti

18.10.2016. (13:18)

Uskoro premijera ‘Moje nuklearne ljubavi’ – predstave nastale po tekstovima s Forum.hr-a

28. će listopada na sceni Male dvorane KD Vatroslava Lisinskog biti premijerno prikazana nova predstava ‘Moja nuklearna ljubav’, nastala prema tekstovima/objavama korisnika s Forum.hr-a, u režiji višestruko nagrađivane Olje Lozice.

Predstava nastaje u koprodukciji Teatra Rugatino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti u suradnji s Muzejom prekinutih veza, a riječ je o inovativnom projektu koji internet izravno spaja s medijem kazališta, što ga čini prvim projektom takve vrste u Hrvatskoj. Naime, autori za dramski predložak koriste intimne priče o ljubavnim vezama objavljene od strane forumaša (pod pseudonimima krflnk, nisamtoja, pbeatz) na topicu Usamljena srca pod temom Kad si jadna šupendara – priče iz prošlosti, najpopularnijoj i najposjećenijoj temi na Forum.hr-u, a koju je pokrenuo Forumaš dritokonj. Rubrika Usamljena srca ima ogromnu popularnost – preko tri milijuna čitanja, što je svrstava na sam vrh čitanosti.

U predstavi igra mlada, no javnosti već poznata glumačka ekipa – Lada Bonacci, Petar Cvirn, Sanja Milardović te Filip Vidović. Redateljica Lozica režirala je predstave ‘Reces i ja’ u Teatru Exit u Zagrebu, ‘Prasac koji gleda u sunce’ i ‘Divan dan’ u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, ‘Sada je, zapravo, sve dobro’ u Zagrebačkom kazalištu mladih, ‘U znaku vage’ u zagrebačkom HNK (treći dio omnibusa), ‘Darmarzemska’ u Gradskom kazalištu lutaka Split, ‘Gozba’ u HNK u Varaždinu, ‘Vincent’ u HNK u Rijeci, ‘Nevidljivi grad’ na Splitskom ljetu i ‘Prvi put kad sam ti vidjela lice’ u Teatru &td.

06.01.2015. (08:54)

Money makes the world go around

Nezavisna su kazališta najvitalnija, no zbog smanjenog budžeta propadaju

“Prema najavama o smanjenju troškova, pretpostavljam da će za nezavisna kazališta godina biti još teža. Nažalost, taj se dio scene najčešće tretira kao neželjen kad se dijeli novac, iako se radi o najvitalnijem dijelu kazališne scene. Naravno da je to moj izbor i ne tražim uvjete identične institucionalnim kazalištima, ali najčešće se radi o iznosima kojima nije moguće osigurati kvalitetne produkcijske uvjete, a o postprodukciji da i ne govorim; u uvjetima u kojima nemate vlastiti prostor, vlastite tehničke resurse, nego ovisimo o dogovorima s drugim producentima, što otežava funkcioniranje i financijski i organizacijski”, kaže Senka Bulić u zanimljivom intervjuu za Jutarnji.