Papa Franjo homoseksualcu: "Bog te stvorio takvim i voli te kakav jesi" - Monitor.hr
21.05.2018. (21:57)

Papa Franjo homoseksualcu: "Bog te stvorio takvim i voli te kakav jesi"

Juan Carlos Cruz, žrtva svećeničkog seksualnog zlostavljanja koji je prošlog mjeseca proveo tri dana s papom Franjom u Vatikanu, tvrdi da mu je papa Franjo poručio da ga je Bog stvorio kao homoseksualca i da ga voli takvog kakav je, te da njegova seksualnost “nije bitna”. Bila bi to prilično revolucionarna izjava za Vatikan koji je odbio komentirati privatne razgovore pape. Vijest donosi CNN. Index


Slične vijesti

05.06.2018. (08:37)

Američki Vrhovni sud odlučio u korist slastičara koji je odbio ispeći tortu za gej mladence

04.06.2018. (09:23)

Stotine tisuća ljudi na 22. paradi ponosa u Sao Paolu, video

12.06.2017. (10:51)

Komentar: O guzama i oazama i homofobiji

“Kad sam ’95. došao na fakultet u Zagreb, već prvih dana sam upozoren da ne idem u Bachus, kafić kraj glavnog kolodvora, jer se, kako su mi rekli, tamo skupljaju pederi. Bogami, dugo sam izbjegavao Bachus, jer sam mislio da tamo samo mene čekaju da me hinjski naguze čim im okrenem leđa. U međuvremenu, hinjski su mene, i ne samo mene, guzili svi osim pedera. I još uvijek me, i ne samo mene, nesmiljeno guze. Smiješan obrat učinio je da pederska društva budu među rijetkim oazama u kojima se osjećam nenaguženo”, piše Lupiga u zabavnom komentaru na homofobiju i gay pride.

26.11.2016. (09:20)

Bijeli šupci

Zašto gejevi toleriraju rasizam u svojoj zajednici?

Rasizam je ozbiljan problem u gay zajednici, piše Guardian u intrigantnom članku koji stanje uspoređuje s onim iz 1950-ih. “Kako ja mogu biti nesnošljiv prema drugima kad sam i sam pripadnik diskriminirane manjine?” – stav je koji se može čuti od gejeva, no čini se da se LGBT svijet vrti oko bijelih muškaraca, isključujući sve ostale. Statistika dokazuje ovo: prema istraživanju magazina FS čak 80% crnaca, 79% Azijata i 75% posto južnoazijaca iskusilo je rasizam na gay sceni, rasizam koji je dolazio od gejeva bijele boje kože.

23.09.2016. (21:58)

Vjenčanje u lisicama: Prvo životno partnerstvo zatvorenika u Gospiću

07.04.2016. (12:58)

Pariz povukao imenovanje gay veleposlanika u Vatikanu

Nakon što je Vatikan više od godinu dana izbjegavao dati privolu da novi francuski veleposlanik pri Svetoj Stolici postane Laurent Stefanini, nekadašnji šef protokola predsjednika Francoisea Hollandea i gay osoba, Pariz je odustao od tog pokušaja i Stefaninija imenovao ambasadorom pri organizaciji UNESCO koja ima sjedište u Parizu.

Stefanini je osoba homoseksualnog spolnog usmjerenja, pa je njegova nominacija u siječnju 2015. u Vatikanu smatrana “provokacijom”, izvijestio je još lani francuski katolički list La Croix, pojašnjavajući zašto Stefanini neuobičajeno dugo čeka na agreman.

Neki su francuski mediji pak špekulirali da se radi o navodnoj osveti Vatikana koji je na taj način želio dati do znanja da se ne slaže sa zakonom kojim je u Francuskoj 2013. odobreno sklapanje gay brakova.

Stefanini (56) je postao šefom protokola u uredu francuskog predsjednika 2010., još u vrijeme kad je na toj dužnosti bio Nicolas Sarkozy, ali je posao zadržao i dvije godine kasnije kad je na izborima pobijedio socijalistički kandidat Hollande.

U izjavi kojom je potvrdila Stefanninijevo imenovanje za veleposlanika pri UNESCO-u francuska vlada nije navela koga će slijedećeg predložiti Vatikanu za svog veleposlanika.

28.10.2015. (18:27)

Poljski gay svećenik pisao papi Franji: Crkva milijunima homoseksualaca katolika život pretvara u pakao

14.10.2015. (13:48)

Gotovo je sa labelima

Hetero muškarci prakticiraju gay seks samo zabave radi

Alternet piše o zanimljivom ‘fenomenu’ među bijelim heteroseksualnim muškarcima koji se radi zabave upuštaju u seksualne odnose jedni s drugima. To nikako ne znači da su oni homoseksualne orijentacije, već se samo žele zabavljati bez obaveza, što ne mogu sa ženama.

07.10.2015. (12:40)

Da nije možda neki logor ljubavi i mira!?!

"Pedere u logore" nije govor mržnje?!?

Udruga Zagreb Pride uputila je otvoreno pismo glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu zbog odbacivanja kaznene prijave protiv Hrvoja Šarića zbog govora mržnje, a koji je na njihovoj Facebook stranici napisao “Pedere u logore :D”. Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je prijavu, navodeći da se ne radi o govoru mržnje, već da je Šarić poruku ostavio “pod utjecajem psihologije mase”. Monitor