Rade Šerbedžija intervju: Vjerujem da Plenković čini sve što je u njegovoj moći, ali upada u stupce užasnog stanja ove zemlje - Monitor.hr
08.07.2019. (11:30)

Politika i kultura

Rade Šerbedžija intervju: Vjerujem da Plenković čini sve što je u njegovoj moći, ali upada u stupce užasnog stanja ove zemlje

Mnogi moji prijatelji lijevih orijentacija neće složiti sa mnom ako kažem da vjerujem da naš premijer Plenković čini sve što je u njegovoj moći i da se trudi i da uistinu želi nešto učiniti, ali stalno upada u stupice užasnog stanja u kojem se ova zemlja nalazi… Nisam siguran koliko će Ulyssesu trebati da se oporavi od loših stvari koje mu je učinio bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović… – priča Rade Šerbedžija u opširnom intervjuu za Jutarnji.


Slične vijesti

Ponedjeljak (12:00)

Moj vrt moj svijet

Vrtlarica Kornelija Benyovsky Šoštarić: Mene zanima konstanta, vrtlarstvo kao životni stil

Tportal donosi intervju sa “vrtlaricom” Kornelijom Benyovsky Šoštarić: Nedostajala mi je emisija iako je za mene bavljenje vrtlarstvom zadovoljstvo, a ne posao. Uživam u tome, međutim snimati o vrtlarstvu ozbiljan je posao. Dug niz godina medijska je komponenta sastavni dio mog života i drago mi je da sam opet počela snimati ono što volim i znam.

Ovdje je njen Facebook profil na kojem donosi najave za Vrtlaricu na HRT-u, kao i najave za svoju Školu vrtlarstva – 7 minutne epizode na YouTubeu. Ovdje je prva epizoda nove sezone Vrtlarica na HRTi, a ovdje druga epizoda od prošle subote.

17.01. (15:00)

Rijetka roba

Štulić progovorio za Nin: Nisam se iznutra promenio, jedino mnogo više psujem

Ja sam voleo da sviram. Jedan sam od retkih koji je obišao celu Jugu, i to mi se sviđalo. A jedan samo od retkih koji i ne spada nigde, i to sam primetio… Moram da kažem da, što se tiče jezika koji određuje pripadnost – ja ga zovem naški – on pokriva Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Crnu Goru, a Makedonija i Slovenija su drugo… Trebalo bi početi stvarati neke vrednosti koje će stvaraoca učiniti boljim, pa će onda krenuti kao lavina na suseda, pa na trećeg i tako dalje… Kada vidim kakvi se zakoni uvode u Srbiji, bolje je da je nema nego da se tako živi… Na Ninovom fejsu ima najduži izvadak iz teksta.

17.01. (13:00)

Instant religija

Ognjen Sviličić: Prevelika prisutnost nečega često donosi omraženost. Prije su to bili komunistički simboli, danas su to križevi

Redatelj Ognjen Sviličić (IMDb) dao je za Tportal intervju povodom skore kino premijere svog novog filma Glas: U Hrvatskoj se stvari sigurno popravljaju samo što građani ove zemlje to ne vide jer su promjene jako spore. To je kao što ne primjećujemo da se Zemlja okreće… Mislim da generalno Hrvate kultura ne zanima. To bi bilo u redu i po tome bi Hrvatska bila slična mnogim europskim zemljama, ali postoji jedan veliki problem: Naše elite, javne ustanove koje bi se trebale baviti kulturom, kultura ne zanima.

16.01. (23:30)

Mourinhova obrana

Andrej Nikolaidis: Jezivu vlast u Crnoj Gori održava još gora, nacionalistička opozicija

Nikolaidis je neveseo čovjek, barem u svojim kolumnama, ali u intervjuu Forum.tm-u iznio je gotovo duhoviti opis stanja u Crnoj Gori: “Amfilohiju i Srbiji u ovoj utakmici protiv Crne Gore najviše nedostaje jedan igrač – Radovan Karadžić. Budući da Mandić nije ni izbliza tako ubojit napadač kakav je Karadžić, poslije početne inicijative odlučili su se na defanzivnu varijantu. Poput Mourinha: parkirali su autobus pred svoj gol. Problem je samo što već gube jedan prema nula: Zakon je, kao što znate, donešen”. Čini se da opet sve svodi na nekretnine – “ukupno zemljište koje za svoje smatra Amfilohijeva Mitropolija vrijedi oko milijardu eura”.

14.01. (12:30)

Mafijalogija

Ravnatelj Srebrnjaka Nogalo: Upozoravaju me da provjerim auto, da ne podmetnu drogu

“Žele mi namjestiti svakakve afere pa su tako počeli i nadriliječništvom što je inspekcija pokazala da je glupost. Čekam kad će me optužiti za prostituciju, pedofiliju pa možda čak i za drogu. Svaki put provjeravam svoj auto kako mi ne bi namjestili neku drogu” – kaže smijenjeni ravnatelj Srebrnjaka Boro Nogalo u intervjuu 24 sata (dolje cijeli video). “Kome odgovara ovakva situacija da se jedna mala, uspješna bolnica, iza koje je cijeli tim koji radi na projektima izvrsnosti, kome je u interesu da se to devastira?”.

 

 

13.01. (14:30)

Mali ženski razgovori

Mirjana Dugandžija razgovara sa Vlastom Delimar

Dugandžija: Nakon nekoliko godina udali ste se za drugog člana Grupe, Vladu Marteka.
Delimar: Bilo mi je teško, i Jerman i ja smo plakali kao kiša, ali ja nisam mogla ostati, podnijeti njegov alkohol. Već sam bila u drugom stanju s Vladom Martekom, a kad sam rodila, on je nekamo otišao, pa mi je pumpicu za izdajanje u rodilište donio bivši muž.
Dugandžija: Vrijeme 70-ih i 80-ih bilo je vrijeme seksualnih sloboda, paralelnih seksualnih veza… Je li to izazivalo u vašoj grupi napetosti?
Delimar: Kad sam vezana uz jednu osobu, nemam potrebe lunjati okolo. Jesam zaljubljiva, ali samo platonski. Imala sam dva braka i sada partnersku zajednicu. Doslovno sam imala ta tri muškarca u životu.
Dugandžija: Ne vjerujem.
Delimar: E, pa, sad… Vjeruj ili ne! Mnogi ne vjeruju, misle da sam imala ne znam koliko ljubavnika, avantura, ali nisam, ne zato što sam konzervativna, nego mi tako paše. Jutarnji

10.01. (12:30)

Stipe Mesić u Pressingu N1 BiH: Tuđman nikad nije rekao da je HDZ demokršćanska stranka

Stipe Mesić (85) gostovao je iz Zagreba za Pressing BiH kod voditelja Amira Zukića: HDZ nije bio sretan s Kolindom. Rekao sam Sanaderu da se Kolinda sviđa Bushu, neka bude ambasadorica u SAD-u. Može, ali iz tvoje kvote, rekao je Sanader. Mi smo imali džentlmenski sporazum, pola ambasadora sam birao ja pola Sanader (5:30)… Kad je Jure Radić predložio da 4. stup programa HDZ-a bude demokršćanstvo Tuđman je eksplodirao i rekao to mi nikad više nemojte govoriti. Novi vrh HDZ-a pojma nema što je Tuđman govorio, a pozivaju se na njega (10:00)… Kako su Milošević i Tuđman dijelili Bosnu (35:17)… Tito je najveći državnik sa ovih prostora (40:13).