Soros: Kina je prijetnja Europskoj uniji - Monitor.hr
13.02.2020. (20:30)

Osim kad kuhaju

Soros: Kina je prijetnja Europskoj uniji

U Velikoj Britaniji je nakon Brexit velika želja da se prigrli Kina jer se britanski premijer Boris Johnson želi distancirati od EU što je više moguće i izgraditi slobodno tržište nesputano EU regulacijama, piše George Soros u tekstu za Project Syndicate. Dodaje da je kompanija Huawei dolaskom predsjednika Xija na vlast izgubila autonomiju koju je imala do sada, kao i da svaka kineska kompanija, mora slušati naređenja Komunističke partije pa da će dozvola Huaweijevoj 5G mreži u Europi omogućiti Kini da “ucjenjuje” i “sabotira” EU u budućnosti. Alternativa – suradnja Ericssona i Nokije.


Slične vijesti

17.08.2020. (08:00)

Teorije zavjere

Sorosev paradoks ili kako je nastala teorija zavjere vezana uz otvoreno društvo

Da, Sorosa se može voljeti ili mrziti. Ne mora se ni jedno ni drugo, i sve je to legitimno dok je kritika bazirana na objektivnom sagledavanju njegovog djelovanja i konteksta unutar kojega je djelovao te koji je i oblikovao našu današnju političku i ideološku stvarnost. Ostalo je alkemija i astrologija, a moguće da će, nažalost, to potvrditi i komentari na ovaj članak. Uvijek je dobro znati tko “stoji iza” nečega, ali da se to dozna, ponekad se treba doista i okrenuti. Index

 

13.08.2020. (21:30)

Crni Đorđe

Soros: Manipulator i vođa svjetske vlade koji narodima otima identitet!?!

Jedan od vođa tajne svjetske vlade. Svojim novcem plaća golemu mrežu agenata po čitavom svijetu. Važne političare manipulira kako mu je volja. Njegov cilj je čitavim narodima oteti njihov kulturni i nacionalni identitet i prisiliti ih u ropstvo vječitog plaćanja dugova. Svojim špekulacijama je već milijune ljudi strovalio u nevolju, a planira i zamjenu stanovništva Europe: umjesto kršćanskih starosjedioca tamo želi naseliti muslimanske došljake – sve ovo je Viktor Orban rekao o Georgu Sorosu, a Deutsche Welle analizira istinitost ovih tvrdnji, povodom biznismenovog 90. rođendana.

24.01.2020. (12:30)

Ruka ruku mije

Soros optužio Facebook da radi na reizboru Trumpa

George Soros je u svom govoru u Davosu optužio Facebook da radi na reizboru Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima 2020. Zauzvrat će dobiti Trumpovu zaštitu, ustvrdio je. Trump je ultimativno narcisoidna osoba, a kineski predsjednik Xi Jinping diktator, rekao je. Soros je pohvalio Gretu Thunberg i najavio pokretanje novog projekta vrijednog milijardu dolara, kojim će se razvijati kritičko razmišljanje.

28.10.2019. (18:00)

Nepogrešivi test

Soros: Diktatora ili onoga tko želi postati diktator može se lako prepoznati ako mene smatra neprijateljem

Njegovi neprijatelji uključuju Donalda Trumpa i njegova osobnog odvjetnika Rudolpha Giulianija, kinesku vladu, zemljaka Viktora Orbana i mnoge druge. George Soros (89) smatra da je Trump “anomalija zato što očito stavlja svoje osobne interese ispred nacionalnih”. Njegovo se lice razvedrava dok govori: “Mislim da će to pridonijeti njegovom porazu sljedeće godine, tako da predviđam da će se stvari malo okrenuti.” Soros se kladi da će senatorica Elizabeth Warren iz Massachusettsa postati demokratska protukandidatkinja Trumpu. New York Times / Index

07.09.2019. (22:30)

Neprijatelj s tankerom punim love

Zašto se ekstremna desnica plaši Georgea Sorosa?

BBC ima odličan članak o Sorosu za kojeg ekstremna desnica iz Australije preko SAD-a i Mađarske do Hondurasa vjeruje da je u središtu globalne urote. BBC naglašava da je čovjek Židov (što, posve očekivano, njegovi mrzitelji koriste protiv njega) te multimilijarder koji je podijelio 32 milijarde dolara kulturnim, znanstvenim i pravaškim organizacijama, najčesće ljevičarskim i liberalnim, od čega je dobar dio zaradio vrlo vještim financijskim makinacijama.

25.06.2019. (23:30)

Imam - dam vam

Soros i suosnivač Facebooka predlažu uvođenje poreza za najbogatije

Skupina od 18 američkih milijardera, uključujući Georgea Sorosa i suosnivača Facebooka Chrisa Hughesa objavila je pismo u kojem predlažu uvođenje poreza za super-bogataše jer – “Amerika ima moralnu, etičku i ekonomsku odgovornost da više oporezuje naše bogatstvo” Porez bi se odnosio na 0,1% najbogatijih Amerikanaca, a u pismu spominju Elizabeth Warren koja je bila predložila da se porez odnosi na ljude čina imovina premašuje 50 milijuna dolara, da iznosi 2%, a što bi državi donijelo 2.750 milijardi dolara u 10 godina.

 

20.02.2019. (12:30)

Ljutiti Juncker pozvao na isključenje Orbanove stranke iz Europske pučke stranke

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker rekao je da Orban ne spada u desni centar već ga je usporedio s Marinom Le Pen, čelnicom francuske krajnje desnice. Juncker je poludio nakon što je mađarska vlada predstavila novi plakat kojim optužuje Junckera i filantropa-milijardera Georgea Sorosa da žele Mađarsku preplaviti migrantima. Index.
Junckerova glasnogovornica je Twitteru nježno odgovorila da lažu.

13.02.2019. (08:30)

Odsustvo do buđenja

Sorosev apel: Europljani, probudite se! EU ide prema sudbini SSSR-a

Europa je u snu, mjesečari prema potpunom zaboravu i njeni se stanovnici moraju probuditi prije no što bude prekasno. Naši lideri, ali i obični građani, ne razumiju da prolazimo kroz revolucionarni trenutak u povijesti u kojem su sve mogućnosti otvorene, a konačni ishod krajnje je neizvjestan. Mnogi od nas vjeruju da će budućnost manje-više nalikovati sadašnjosti, no to ne mora biti tako. U svom dugom životnom vijeku svjedočio sam mnogim periodima radikalnog disbalansa. Trenutno živimo u jednom takvom razdoblju – napisao je filantrop i milijarder George Soros na portalu MarketWatch

26.01.2019. (00:30)

George Soros u Davosu: Kina je prvi neprijatelj slobodnog društva, slijedi je Putinova Rusija, a ima ih još

“Kina nije jedini autoritarni režim na svijetu, ali je bez ikakve sumnje najbogatiji, najsnažniji i najrazvijeniji kad je riječ o umjetnoj inteligenciji. To znači da je Xi Jinping najopasniji neprijatelj onih koji vjeruju u slobodna društva. Još prošle godine sam mislio da bi Kina trebala biti bolje integrirana u globalne institucije, ali otad sam zbog Xijevog ponašanja promijenio mišljenje. Fokusirao sam se na Kinu, ali slobodna društva imaju i druge neprijatelje, prije svega Putinovu Rusiju” – rekao je George Soros u Davosu. Naravno on je i protiv Trumpa.