'Star Wars: Posljednji Jedi' od preksutra u kinima - Monitor.hr
12.12.2017. (15:00)

Turistička razglednica svemira i Dubrovnika

‘Star Wars: Posljednji Jedi’ od preksutra u kinima

Jučer je u Zagrebu održana premijera filma ‘Ratova zvijezda: Posljednji Jedi’, a koji u kina stiže u četvrtak 14. prosinca. Sam sadržaj filma strogo je čuvan, no ono što se zna je da intrigantna priča postaje još kompleksnija – poslije ulaska u svijet Jedija, Rey (Daisy Ridley) se pridružuje Lukeu Skywalkeru u otkrivanju misterija Sile i tajni prošlosti, a granice između svijetle i tamne strane više nisu toliko jasne. Dio filma sniman je u Dubrovniku – dubrovačke ulice postale su Canto Bight, grad mnoštva casina i trkališta, a 400 tinjak ljudi sudjelovalo je u snimanju filma. Monitor.hr


Slične vijesti

12.12.2017. (14:30)

‘Star Wars: Posljednji Jedi’ od preksutra u kinima

Jučer je u Zagrebu održana premijera filma ‘Ratova zvijezda: Posljednji Jedi’, a koji u kina stiže u četvrtak 14. prosinca.

Sam sadržaj filma strogo je čuvan, no ono što se zna je da intrigantna priča postaje još kompleksnija – poslije ulaska u svijet Jedija, Rey (Daisy Ridley) se pridružuje Lukeu Skywalkeru u otkrivanju misterija Sile i tajni prošlosti, a granice između svijetle i tamne strane više nisu toliko jasne.

Dio filma sniman je u Dubrovniku – dubrovačke ulice postale su Canto Bight, grad mnoštva casina i trkališta. Redatelj filma Rian Johnson opisuje Canto Bight kao okolinu sličnu Monte Carlu s bondovskim duhom. Na projektu je bilo angažirano 286 domaćih filmskih djelatnika, 10 pripravnika i 120 statista. Snimanje filma ‘Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi’ u Hrvatskoj je trajalo od 9. do 17. ožujka 2016. godine (ukupno 7 snimajućih dana). Domaći servisni producent bio je Formula Film. Na ovom linku službeni video zapis sa snimanja i scenama iz Dubrovnika.

24.01.2017. (09:11)

Osmi dio "Ratova zvijezda", koji je dijelom sniman u Dubrovniku, zvat će se "Posljednji Jedi"