12. listopada obilježavanje Svjetskog dana artritisa na Cvjetnom trgu - Monitor.hr
09.10.2015. (11:37)

12. listopada obilježavanje Svjetskog dana artritisa na Cvjetnom trgu

Svjetski dan artritisa obilježit će se u ponedjeljak, 12. listopada u 14.00 sati, na Cvjetnom trgu u Zagrebu, a događaj organizira Udruga Remisija, s ciljem informiranja javnosti i donositelja odluka o učinkovitosti i višestrukoj koristi biološke terapije za oboljele od upalnih reumatskih bolesti.

Udruga Remisija ove je godine provela akciju „Vratili smo se“, u sklopu koje je među oboljelima i njihovim obiteljima provela anketu na svojoj internetskoj stranici, čiji rezultati potvrđuju da biološka terapija omogućuje samostalnije obavljanje svakodnevnih aktivnosti, značajno poboljšava kvalitetu života te omogućuje i povrat radne sposobnosti.

Podršku Udruzi Remisija svojom prisutnošću iskazat će i ministar zdravlja Siniša Varga, koji je i prošle godine prepoznao važnost akcije kojom se biološka terapija nastoji učiniti dostupnom za sve oboljele od upalnih reumatskih bolesti.

U Hrvatskoj je gotovo 85.000 oboljelih od upalnih reumatskih bolesti. Uz pomoć biološke terapije u život se vratilo njih 1400, dok je za nešto manje od šest tisuća kandidata ovaj jedini učinkoviti lijek još uvijek – nedostižan. Udruga Remisija ovom inicijativom želi povećati broj pacijenata koji primaju prijeko potrebnu biološku terapiju, s ciljem bržeg povratka u normalan život.


Slične vijesti

12.03.2015. (15:10)

Mostarski liječnici liječe reumatoidni artritis

Božična rasprodaja softverskih ključeva za Windows 10 i Office već od 9 eura!

Sad il' nikad. Iskoristite prigodne božićne popuste da biste izuzetno jeftino nabavili legalne Windows 10 i drugi Microsoftov softver. Tvrtka Keysworlds nudi vam na ionako niske cijene još dodatni popust od 35 posto pomoću promotivnog kupona ("CMOFF35") tako da Windows 10 Professional košta 9,09 €, Windows 10 Prof. + Office 201625,34 €, Office 36514,29 €. U ponudi je preko 20 naslova. Kupnjom (kartica ili Paypal) odmah dobivate aktivacijski ključ za softver na vaš email. Opširnije

15.01.2015. (14:22)

Cipele na petu mogle bi biti glavni krivac za to što žene dvostruko više pate od artritisa od muškaraca