- Monitor.hr

Slične vijesti

06.11.2018. (06:30)

Možda je Trump ponekad u pravu kad kaže "fake news"

Čekanje u redu za Orašara – samo režirana predstava

Danas su mnogi izvijestili o velikom redu za karte za “Orašara” u HNK Zagreb i kako je to lijepo da toliko ljudi zanima balet i da su spremni satima čekati za karte. No, ne osobito ljubljeni Zlatko Hasanbegović, član kazališnog vijeća HNK, je cinkao RTL-u da je to zapravo bila samo predstava u režiji ravnateljice Dubravke Vrgoč, jer su otvorili samo jednu umjesto tri blagajne i da je kazalište naručilo snimanje dugačkog reda dronom po cijeni od 1.500 kuna. Također, dok se ulaznice za sve druge predstave mogu kupiti online, jedino za Orašara ne mogu (kao zbog preopterećenja servera, ma daj). Ono što je nama zanimljivo u ovoj ipak relativno bezazlenoj priči jesu javne slike Hasanbegovića i intendantice kao i medijski prikazi stvarnosti i slojevi vidljivog, te kako i zašto se do boljeg uvida dolazi. I to da ste statisti u tuđoj predstavi, a da to ni ne znate… Cijeli prilog u Šprajcovom RTL direktu možete vidjeti od 28:36 (nakon što odgledate par reklama).

05.06.2018. (11:41)

Intervju sa intendanticom HNK u Zagrebu Dubravkom Vrgoč: "Ubijamo hit predstave da bi bilo mjesta za nove. Treba nam druga scena…"

31.10.2016. (21:49)

Je li Hasanbegović nelegalno objavio dokumente HAVC-a i HNK

Dan prije sarkastične primopredaje dužnosti uz cvijeće aktualnoj ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek, bivši je ministar na mrežnim stranicama matične institucije objavio dokumente obavljenih Upravnih nadzora nad institucijama HAVC-a, HNK u Zagrebu i HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Zašto su učinjeni nadzori? Dojam muljaže pravilnicima i namjernim računovodstvenim prekršajima lebdi u javnosti posljednjih dana kao jači retorički biljeg od argumentiranih demantija rukovodstva ‘prokazanih’ institucija. Je li bivši ministar nelegalno objavio dokumente odlučit će sud, analiziraju Novosti.

30.08.2016. (21:59)

Zajedničkim snagama

Vrgoč: U zadnji tren spašen je festival koji dovodi svjetske predstave

“U travnju je jedino bilo izvjesno da će Ministarstvo kulture financirati festival s 200.000 kuna, što svakako nije dostatno za organizaciju bilo kojeg festivala koji bi u svom imenu nosio oznaku svjetskog ili europskog. No, neki od gledatelja su svoja privatna sredstva uplatili za festival i to nam je bio podstrek da ne odustanemo. Na samom kraju sezone pomogao nam je Grad Zagreb odobrivši za FSK 600.000 kuna, a potom je i Turistička zajednica Zagreba odobrila iznos od 150.000 kuna”, kaže intendantica HNK Zagreb Dubravka Vrgoč o 14. festivalu svjetskog kazališta. Jutarnji

27.01.2015. (19:45)

Život piše tragedije

‘Takva su pravila’ – "Sviličićev film treba puštati u školama"

Film redatelja Ognjena Sviličića Takva su pravila, nakon brojnih značajnih nagrada po inozemnim festivalima, konačno je prikazan u Zagrebu. Po mnogima jedan od najdirljivijih filmova godine, privukao je brojnu publiku na premijeru u kinu Europa. “Film je doista sjajan, napravljen da te se direktno tiče, a mislim da je to izuzetno važno ne samo za tinejdžere, ne samo za djecu, nego i za roditelje”, rekla je intendantica HNK Dubravka Vrgoč o filmu nastalom prema tragičnoj priči o Luki Ritzu. “Da je Sviličić neki rumunjski filmaš, imao bi Zlatnog lava”, kaže Nenad Polimac. T-Portal