- Monitor.hr
26.07.2019. (10:00)

Bruxelles odbacio prijedlog Borisa Johnsona o Brexitu, konkretno o granici između Republike Irske i Sjeverne Irske


Slične vijesti

25.01. (08:30)

Pošaljite nam - malo čaja

Boris Johnson i EU potpisali sporazum o razdruživanju

Britanski premijer i čelnici Europske unije potpisali su u petak sporazum o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije predviđen za 31. siječnja. Još da treba ratificirati Euro-parlament.

22.12.2019. (00:30)

Kraj dobrih odnosa

Trijumf lažljivaca i populista

Cijela priča o “Kanadi plus” i fenomenalnom sporazumu koji namjerava sklopiti s EU-om je mlaćenje prazne slame. Iza toga je poznati projekt desnih torijevaca s ciljem daljnje deregulacije i željom da Veliku Britaniju pretvore u neku vrstu međunarodnog tržišta za gospodarske ptice grabljivice – Barbara Wesel, Deutsche Welle.

14.12.2019. (10:30)

Kriterij - što smješnija frizura

Deutsche Welle: Boris je pobijedio, Velika Britanija izgubila

Tužno je što su ovi izbori bili manje izbori, a više natjecanje u nepopularnosti. Pokazalo se da Johnsona [koji je prisvojio skoro svaki trik iz repertoara Donalda Trumpa] narod najmanje mrzi. Očekuje li itko pri zdravom razumu da će ispuniti obećanja? Teško, ali birači su se izgleda još više plašili Corbynovih obećanja – komentira Deutsche Welle rezultate izbora u Britaniji.

10.12.2019. (10:30)

Ima li utjehe u tuđoj nesreći?

Đivo Đurović: Britanija u četvrtak mora birati između Johnsona i Corbyna, dvije potpune katastrofe

Teško se sjetiti izbora u kojima se nude dvije opcije za koje je nemoguće reći koja je – gora. Dijelom je to rezultat strukturnih problema britanske politike, pogotovo u slučaju konzervativaca, a dijelom posljedica očajnih kadrovskih rješenja na vrhu – osobito u slučaju laburista – analizira Đivo Đurović za Telegram.

17.11.2019. (23:30)

Poklopio joj slušalicu

Amerikanka optužila Borisa Johnsona da ju je odbacio ‘kao gremlina’

Amerikanka Jennifer Arcuri, s kojom je Boris Johnson prijateljevao dok je bio gradonačelnik Londona, a čija tvrtka je tada dobila i neke unosne poslove, otkrila je kako se Johnson kad je postao premijer prema njoj ponio kao prema vezi na jednu noć ili nekome koga je pokupio u baru. Iako je bila prijatelj i čuvala tajne, on ju je odbacio ‘kako kakvog gremlina’, rekla je za ITV.

17.09.2019. (13:30)

Fiju briju

Johnsona izviždali u Bruxellesu

Britanski premijer susreo se s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom, ali radni ručak organiziran je u Junckerovoj domovini u Luksemburgu, umjesto u Bruxellesu kao sjedištu Europske komisije, zbog toga što Johnson nije želio doći u Bruxelles. Susreo se i s premijerom Luksemburga Xavierom Bettelom, a na mjestu sastanka izviždali su ga prosvjednici, zbog čega je Johnson tražio od Bettela da press konferenciju održe unutar zgrade umjesto, kako je bilo planirano, na otvorenom, a kad je Bettel to odbio Johnson je odlučio uopće se ne pojaviti na press konferenciji. “Vrijeme prolazi, prestanite pričati, radite” – rekao mu je Bettel. Večernji