29.000 hrvatskih trkača promovira aktivni život - utrkom s autom - Monitor.hr
31.03.2016. (22:04)

Pobijedit će 'ko skrene u šumu

29.000 hrvatskih trkača promovira aktivni život – utrkom s autom

29.000 trkača na 13 lokacija diljem Hrvatske prijeći će 300 kilometara staza 8. svibnja na utrkama kojima se promovira aktivan način života. U sklopu ovoga održat će se utrka Wings for Life World Run koja nema ciljnu liniju pa je završi baš svatko – presretačko vozilo 30 minuta nakon trkača kreće određenom brzinom prema njima, a kada prestigne trkača, njegova je utrka završena. Trkačica i trkač koji ostanu najduže trčati globalni su pobjednici. Hrvatska utrka kreće iz Zadra. Monitor


Slične vijesti

31.03.2016. (17:22)

29.000 trkača promovira aktivni život – utrkom s autom

29.000 trkača na 13 lokacija diljem Hrvatske prijeći će 300 kilometara staza 8. svibnja na utrkama kojima se promovira aktivan način života, a koje organizira Vipnet u svrhu promociju Hrvatske u svijetu pomoću “svog prekrasnog krajolika – najljepše razglednice”.

Istaknuvši veliki značaj za promociju sporta, ultramaratonka Marija Vrajić i skorašnja olimpijska debitantica koja je već održane utrke iskoristila kao pripremu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru- maratonka Matea Matošević pozdravile su ovu akciju.

Utrka Wings for Life World Run započinje u istom trenutku na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta 8. svibnja, u 13 sati po hrvatskom vremenu. Nema ciljnu liniju pa ju završi baš svatko. Naime presretačko vozilo 30 minuta nakon trkača kreće određenom brzinom prema njima, a kada prestigne trkača, njegova je utrka završena. Trkačica i trkač koji ostanu najduže trčati globalni su pobjednici. Hrvatska utrka kreće iz Zadra.

Vipnet je kao partner sudjelovao u utrci “Splitski polumaraton” na kojem je 1 400 natjecatelja trčalo kroz Dioklecijanovu palaču, stadion Poljud te vojnu luku Lora. Uslijedili su, prvi iz serije osam utrka CroRun “Proljetni zagrebački polumaraton-Vip ZAGREB21”, održan sredinom ožujka, a na kojem je pobijedila Marija Vrajić.

Ona je istaknula pozitivan utjecaj trčanja na fizičko i psihičko zdravlje te se dotaknula svojih početaka i uspjeha. Vrajić u godinu dana pretrči desetak maratona i polumaratona te čak četiri ultramaratona – najdužu trkačku disciplinu koju priznaje IAAF.

“Utrke kroz cijelu Hrvatsku imaju više ciljeva, promociju zdravog načina života, Hrvatske kao turističke destinacije i jedne od najljepših zemalja na svijetu te promociju trčanja, odnosno atletike kao sporta”, naglasio je direktor utrka CroRun Robert Franjković.

U subotu 2. travnja u Osijeku se trči slavonski polumaraton ‘Ferivi’ na koji se prijavilo više od 1000 natjecatelja, a istovremeno u Rijeci počinje jubilarni 20. festival sporta i rekreacije ‘Homo si teć’ koji nudi čak osam utrka pod sloganom ‘Svi su pobjednici’ s ciljem promicanja svijesti o osobama sa sindromom Down, kazao je predstavnik riječkog polumaratona Zoran Medved.

‘Istrian Wine Run’ je utrka koja prolazi vinskim cestama, kroz vinograde i podrume poznatih istarskih vinara. Prema riječima Senada Hodžića iz organizacijskog odbora te utrke, ove godine očekuju dvostruko veći broj sudionika u odnosu na prošlu godinu, njih čak 1 500. Utrka se održava 4. rujna.

Posebna je utrka i Šibenska desetka koja se održava na rođendan košarkaškog Mozarta Dražena Petrovića 22. listopada, a staza prolazi i pored njegovog spomenika na Baldekinu.