Banksy snimio film o Gazi - Monitor.hr
26.02.2015. (15:14)

Iz konc-logora nove generacije

Banksy snimio film o Gazi

“Ove godine otkrijte novu destinaciju”, kaže se na početku Banksyjevog filma o Gazi, “daleko od turističkih ruta”, nastavlja tajnoviti grafiter u svom filmu. Kamera prikazuje tunel kojim se u Gazu ulazi, malo se s leđa i u kapuljači vidi i Banksyja, zatim promatramo razorenu Gazu, a tekst nastavlja u ciničnom tonu: “Lokalnom stanovništvu se toliko sviđa da nikad ne odlaze”, “Smješteno u ekskluzivnom okruženju”, “pod paskom prijateljski nastrojenog susjeda”… CNN


Slične vijesti

07.05. (09:30)

Superheroji

Novi Banksy – priznanje engleskim zdravstvenim radnicima

Banksy je svojim novim radom, ovaj puta platno a ne grafit, odao priznanje zdravstvenim radnicima koji se bore protiv koronavirusa. Slika prikazuje malog dječaka u majici kako kleči pokraj kante za smeće u kojoj su Batman i Superman, a igra se novim superherojem – medicinskom sestrom.

 

31.10.2019. (22:30)

Toulouse-Lautrec je bio ružan, zato i gledamo njegove slike, a ne njega

Bivši agent objavio fotografije: Banksy dok radi

Banksyjev bivši agent i fotograf Steve Lazarides objavio je fotografije koje navodno (zapravo vrlo vjerojatno, kako svjedoči BBC-jev novinar koji je jednom, slučajno, vidio Banksyja) prikazuju tajnovitog grafitera kako slika. Fotografije je Lazarides objavio u svojoj knjizi ‘Banksy Captured’ i prikazuju art-aktivistu na nekoliko lokacija gdje radi svoje murale, na svakoj fotografiji sleđa, nikad sprijeda. Inače, dosad najuvjerljivija teorija kaže da je Banksy jedan naizgled prosječan momak Robin Gunningham iz srednjestaleške obitelji iz Bristola obrazovan u privatnoj školi i nadaren za umjetnost, a po kosi sudeći on bi mogao biti taj, čime se vraćamo na početak – da je ovdje totalno nebitan čovjek, nego da je bitan njegov rad.

03.10.2019. (14:30)

Domaći proizvodi

Banksy otvorio – izlog u Londonu

U izlogu nazvanom Gross Domestic Product među ostalim su izloženi kolijevka s nadzornim kamerama iznad, “Brexit-pancirka” koju je reper Stormzy nosio na festivalu Glastonbury…

27.05.2019. (16:00)

Banksy protjeran iz Venecije

Budući da nije pozvan da sudjeluje na Venecijanskom bijenalu ni ove godine, tajnoviti i popularni ulični umjetnik Banksy je odlučio postaviti štand na trgu u Veneciji, no policija je otjerala čovjeka koji ga je postavio. Objavio je video o tome na svom Instagram profilu.

Članak o tome ima CNN

27.01.2019. (13:20)

Ukradena Banksyjeva slika iz dvorane Bataclan u Parizu gdje su oni manijaci poubijali mlade s rock koncerta