Boljšoj balet i Metropolitan i ove sezone u Cineplexx kinima - Monitor.hr
09.09.2015. (14:42)

Boljšoj balet i Metropolitan i ove sezone u Cineplexx kinima

Cineplexx Centar Kaptol i ove sezone na svojim platnima ugošćuje Boljšoj balet. Publika će moći gledati izravne satelitske prijenose četiriju izvanrednih izvedbi („Giselle“, „Dama s Kamelijama“, „Ukroćena goropadnica“ i „Don Quijote“) te snimke tri veličanstvena klasika („Dragulji“, „Orašar“ i „Spartak“). Najveća imena baletnoga svijeta, poput Svetlane Zakharove, Davida Hallberga, Olge Smirnove i Denisa Rodkina, prodefilirat će moskovskom pozornicom u pratnji nezaboravnih članova boljšojskog ansambla.

Baletnu sezonu 2015./2016. iz Boljšoja možete popratiti ekskluzivno u kinima Cineplexx Centar Kaptol i City Center one Split. U Centru Kaptol je dostupna cijela sezona, uključujući izravne prijenose i snimke, dok u Splitu možete uživati u četiri izravna prijenosa.

PROGRAM SEZONE (Boljšoj balet):

GISELLE, nedjelja, 11 listopada 2015. – 17h, uživo

DRAGULJI, nedjelja, 8. studenog 2015. –  16h, balet snimljen uživo 19. siječnja 2014.

DAMA S KAMELIJAMA, nedjelja, 7. prosinca 2015. – 16h, uživo

ORAŠAR, nedjelja, 20. prosinca 2015. – 16h, balet snimljen uživo 21. prosinca 2014

UKROĆENA GOROPADNICA, nedjelja, 24. siječnja 2016. – 16h, uživo

SPARTAK, nedjelja, 13. ožujka 2016. – 16h, balet snimljen uživo 20. listopada 2013.

DON QUIJOTE, nedjelja, 10. travnja 2016. – 17h, uživo

Ljubitelji opera u Cineplexxu Centar Kaptol imati će priliku pogledati svih deset prijenosa nove sezone, dok će publika u kinu Cineplexx City Center one Split uživati u ukupno 6 opera koje će biti prikazane u 2016. godini (“Lovci na bisere”, “Turandot”, “Manon Lescaut”, “Madama Butterfly”, “Roberto Devereux” i “Elektra”).

Prijenosi iz Metropolitana su posebno snimani za kino platna u visokoj rezoluciji s više kamera, uz visoku kvalitetu zvuka, te pružaju publici jedinstvenu priliku da dožive neposrednu bliskost s izvođačima i uživaju u jedinstvenom pogledu na scenu najpoznatije svjetske operne kuće.

Čast da otvori sezonu izravnih prijenosa iz Metropolitana 3. listopada ima Verdijeva opera „Trubadur” s Annom Netrebko u dugo očekivanoj ulozi Leonore. Društvo joj pravi Dmitri Hvorostovsky koji se našao u ulozi Grofa di Lune, što dovodi do spoja ove dvije ruske zvijezde u Metu prvi put nakon 2002. godine.

Nova sezona opera u Metropolitanu donosi ukupno jedanaest predstava, uključujući šest novih produkcija koje će biti prikazane uživo u visokoj rezoluciji. Nove produkcije obuhvaćaju izvođenja Verdijevog „Trubadura“, Bergovog šokantnog djela o seksualno neodoljivoj mladoj ženi „Lulu“, Puccinijeve strastvene adaptacije klasičnog romana „Manon Lescaut“ i Straussove „Elektre“, tragedije o drevnoj grčkoj princezi željnoj osvete, koja će ujedno i zatvoriti sezonu direktnih prijenosa.

U okviru sezone 2015./2016. u Metropolitanu će biti prikazani i ostali poznati naslovi: “Roberto Devereux”, „Lovci na bisere“, “Otello”, “Tannhäuser”, “Turandot” i “Madama Butterfly”.

PROGRAM SEZONE (Metropolitan):

TRUBADUR, subota, 3. listopada u 18:55, uživo

OTELLO, subota, 17. listopada 2015. u 18:55h, uživo

TANNHÄUSER, subota, 31. listopada u 17:00h, uživo

LULU, subota, 21. studenog u 18:30h, uživo

ČAROBNA FRULA, subota, 12. prosinca u 18:55h, snimka prve izvedene opere uživo u visokoj rezoluciji

LOVCI NA BISERE, subota, 16. siječnja 2016. u 18:55h, uživo

TURANDOT, subota, 30. siječnja 2016. u 18:55h, uživo

MANON LESCAUT, subota, 5. ožujka 2016. u 18:55h, uživo

MADAMA BUTTERFLY, subota, 2. travnja 2016. u 18:55h, uživo

ROBERTO DEVEREUX, subota, 16. travnja 2016. u 18:55h, uživo

ELEKTRA , subota, 30. travnja 2016. u 18:55h, uživo


Slične vijesti

16.03.2016. (13:51)

Cinestar preuzeo Cineplexx u Centru Kaptol

Regionalni kinoprikazivač Blitz-CineStar preuzeo je upravljanje multipleksom u Centru Kaptol u kojem se donedavno nalazio Cineplexx, a u kojem će krajem ljeta otvoriti novo kino “jedinstvenog i inovativnog koncepta”.

Novi će multipleks raspolagati s ukupno pet potpuno digitaliziranih kino dvorana, a svojim će konceptom građanima osigurati „ulaz u drugu/drugačiju stvarnost“. „Bar koji će se nalaziti na samom ulazu u kino kompleks zamišljen je kao prolaz u drugu stvarnost. Prostor će nas poput zastora u kazalištu uvoditi i otkrivati svijet u kojem su mašta, individualnost, izričaj i emocije osnovni pokretači”.

Osim ovog, Blitz će krajem ljeta otvoriti i multipleks CineStar u centru Mall of Split, a do kraja godine i kino u Novom Sadu s deset dvorana i 4 DX formatom te kino u Tuzli s pet dvorana. Nakon realizacije navedenih projekata Blitz-CineStar će u regiji raspolagati s ukupno 20 multipleksa, odnosno 129 dvorana i gotovo 21.000 sjedala.

05.03.2016. (11:12)

Mall killed the movie star

Zatvara se Cineplexx u zagrebačkom Kaptol centru, otvoren Mall of Split

U nedjelju se zatvara kino Cineplexx smješteno u zagrebačkom Kaptol centru, a iz tvrtke poručuju kako će se usredotočiti na kina u trgovačkim centrima City Center One. Ne zna se što će biti u kaptolskom Cineplexxu. U Splitu je otvoren Mall of Split, treći veliki trgovački centar u gradu, a stručnjaci procjenjuju da je nakon zasićenja tržišta u Zagrebu i Split došlo do granice na kojoj je pitanje je li isplativo otvaranje novih trgovačkih centara.

07.10.2015. (23:30)

‘Jastog’ dobiva dodatnu projekciju Filmomaniji

Na ovogodišnjoj, devetoj po redu MAXtv Filmomaniji jedan od aduta je film Jastog kultnog grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa ovjenčanog s čak tri različite nagrade na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu u kojem su glavne uloge ostvarili Colin Farrell, Lea Seydoux, Rachel Weisz, John C. Reilly i Ben Whishaw, a za kojeg su dvije predviđene projekcije na reviji bile premalo za sve one koji su ga željeli pogledati.

Zbog toga su organizatori odlučili filmu omogućiti dodatnu projekciju u četvrtak, 8. listopada u 16:45 sati kako bi svi oni koji to nisu mogli učiniti do sada mogli pogledati film koji ne prestaje plijeniti pozornost gledatelja i kritike diljem svijeta.

Film Jastog ljubavna je priča radnjom smještena u blisku budućnost gdje prema zakonu Grada svi samci bivaju uhićeni i smješteni u Hotel. U Hotelu svi imaju isti zadatak: u roku od 45 dana pronaći odgovarajućeg partnera. Ako to ne uspiju, bivaju pretvoreni u životinje prema vlastitom izboru i pušteni u Šumu. Glavni lik filma je očajni Muškarac koji iz Hotela bježi u Šumu gdje žive Usamljeni te se, suprotno pak njihovim zakonima, zaljubljuje u jednu pripadnicu njihove družine…

01.10.2015. (13:14)

Počinje MAXtv Filmomanija 9

U kinu Cineplexx Centar Kaptol danas počinje deveta po redu revija dobrog filma Maxtv Filmomanija, koja će trajati do 14. listopada i u tom vremenu prikazati najbolje radove sa međunarodnih filmskih festivala kao što su Cannes, Berlin, Venecija, New York, Toronto, Sundance, London i drugi.

Svake godine filmovi s Filmomanije nakon redovne kino projekcije odmah ulaze u MAXtv Videoteku, a neki od filmova ekskluzivno se mogu pogledati u MAXtv Videoteci i nakon njihove projekcije na samoj reviji. Ove godine, odmah nakon zadnje projekcije na Reviji, u MAXtv Videoteku, ekskluzivno ulaze filmovi Kad padne mrak i Metamorfoze.

Korisnici HT usluga i HT zaposlenici,  uz jednu kupljenu ulaznicu drugu ulaznicu dobit će gratis tijekom svih dana trajanja revije.

Cijena pojedinačne kinoulaznice iznosi 25 kuna, a moguće je kupiti veliki paket ulaznica koji uključuje kupnju 10 kinoulaznica za deset različitih filmova po cijeni od 20 kuna.

Kompletan popis filmova i raspored projekcija možete pogledati na službenoj stranici kina Cineplexx.

Od filmova koji se posebno moraju izdvojiti su Ljubav 3D redatelja Gaspara Noea, najkontroverzniji film snimljen u posljednjem desetljeću; Jastog redatelja Yorgosa Lanthimosa; Gospodin Holmes redatelja Billa Condona; Dnevnik jedne tinejdžerice redateljice Marielle Heller; Baka redatelja Paula Weitza; Zubati redatelja Kevina Smitha; Cijena slave redatelja Xaviera Beauvoisa i Microbe i Gasoil redatelja Michela Gondryja.

26.09.2015. (08:55)

Kompletan program 9. Filmomanije, koja počinje 1. listopada

Deveta po redu MAXtv Filmomanija – revija dobrog filma održava se u razdoblju od 1. do 14. listopada u Cineplexxu na Kaptolu.

Među najatraktivnijim filmovima koje će gledatelji imati priliku vidjeti svakako su Ljubav 3D argentinskog redatelja Gaspara Noea; Jastog priznatog grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa koji je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu osvojio čak tri nagrade; te Gospodin Holmes britanskog scenarista i redatelja Billa Condona (dobitnika Oscara) s Ianom McKellenom u ulozi karijere kao ostarjeli detektiv Sherlock Holmes.

Ovogodišnja MAXtv Filmomanija donosi i najnovije filmove kultnih i priznatih redatelja među kojima se svakako moraju izdvojiti Marielle Heller (Dnevnik jedne tinejdžerice – jedan od najhvaljenijih filmova godine, dobitnik nagrada na filmskim festivalima u Berlinu, Sundanceu, Edinburghu i Palm Springsu), Taika Waititi i Jemaine Clement (Kad padne mrak – dobitnik raznih nagrada na mnogobrojnim filmskim festivalima na kojima se do sada prikazao kao što su Toronto, Varšava, Novi Zeland, Melbourne i drugi), Maya Forbes (Polarna ljubav – prikazan u službenoj konkurenciji filmskih festivala u Sundanceu i Torontu), James Ponsoldt (Posljednji intervju – dobitnik nagrade publike na filmskom festivalu u Sarasoti te prikazan na filmskim festivalima u Sundanceu, Melbourneu, Londonu i Novom Zelandu) te Kevin Smith (Zubati – dobitnik nagrade na filmskom festivalu u Torontu).

Posjetitelji MAXtv Filmomanije 9 prvi će na ovim prostorima imati priliku pogledati najnoviji film Michela Gondryja – Microbe i Gasoil. Radi se o novom filmu scenarista i redatelja koji je 2004. godine osvojio prestižnu nagradu Oscar za remek-djelo Vječni sjaj nepobjedivog uma. Tu su također i filmovi Droga – novi film redatelja Ricka Famuyiwe dobitnika nagrade za montažu na filmskom festivalu u Sundanceu te prikazanog u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu; Baka – novi film Paula Weitza jedan od kritički najhvaljenijih filmova ove godine; te U potrazi za vatrom – redatelja Joea Swanberga prikazanog u službenoj konkurenciji filmskih festivala u Sundanceu, Sarasoti i Marylandu.

Filmovi francuske produkcije posebno su zastupljeni na ovogodišnjoj MAXtv Filmomaniji 9. Tako će posjetitelji uz Ljubav 3D moći pogledati i Cijenu slave redatelja Xaviera Beauvoisa prikazanog u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji snimljenog prema istinitim događajima o dvojici muškaraca koji su naumili ukrasti leš Charlieja Chaplina i ucijeniti njegovu obitelj; te film Metamorfoze redatelja Christophea Honorea također prikazanog u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji te nominiranog za nagradu Venice Days o mladoj djevojci Europe koja odlazi na put vlastitog otkrivenja.

Projekcije filmova održavat će se svakoga dana u razdoblju od 1. do 14. listopada s početkom u 19:00 i 21:00 sati te vikendom uz projekcije od 17:00 sati. Ulaznice se nalaze u pretprodaji na blagajnama kina.

07.09.2015. (16:24)

9. Filmomanija od 1. do 14. listopada u Cineplexxu

Od 1. do 14. listopada ove godine ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol, pod pokroviteljstvom Hrvatskog Telekoma, održat će se MAXtv Filmomanija 9 – deveta po redu filmska revija recentne europske i svjetske kinematografije koja će gledateljima donijeti izbor najzanimljivijih filmova s najznačajnijih svjetskih filmskih festivala.

Za razliku od prethodnih, ova je jedinstvena po tome što će se prvi puta u svojoj povijesti održati u razdoblju od puna dva tjedna.

Tijekom revije bit će prikazano petnaest filmova koji su svoje premijere imali na filmskim festivalima u New Yorku, Londonu, Sundanceu, Veneciji, Berlinu, Cannesu i mnogim drugima.

Među prvim potvrđenim naslovima koji će se prikazati na devetoj po redu MAXtv Filmomaniji ističu se Ljubav najkontroverzniji film snimljen posljednjih nekoliko godina uglednog argentinskog redatelja Gaspara Noea koji je svoju premijeru imao na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu; Jastog priznatog grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa koji je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu nagrađen s tri nagrade; te Gospodin Holmes britanskog scenarista i redatelja Billa Condona, dobitnika prestižne nagrade Oscar s Ianom McKellenom u ulozi karijere kao ostarjeli detektiv Sherlock Holmes.