Edo Maajka i Dječaci glavni izvođači hip-hop festivala u Tvornici - Monitor.hr
22.11.2016. (14:13)

Edo Maajka i Dječaci glavni izvođači hip-hop festivala u Tvornici

Edo Maajka i Dječaci glavni su izvođači festivala Drito iz Tvornice, najvećeg regionalnog hip-hop festa, a koji će se održati 27. i 28. siječnja u zagrebačkoj Tvornici. Prošlogodišnje izdanje predstavilo je pet bendova iz regije i rasprodalo Veliki pogon, pa je fest proširen na dva dana i povećan je broj izvođača.

U petak, 27. siječnja nastupit će Edo Maajka, Bad Copy, Oni, Kendi i Krankšvester koji će udružiti snage sa Sajsi MC. Mikrofone u subotu, 28. siječnja preuzimaju Dječaci, Kiša metaka, Mimi Mercedez, Furio Đunta, Krešo i Žuvi te kombinacija High5 i Kuku$.

Dnevne ulaznice u prodaji su po cijeni od 60 kn, odnosno 80kn na dan koncerta. Festivalska ulaznica iznosi 100 kn do dana festivala, odnosno 120kn na ulazu. Broj festivalskih ulaznica je ograničen. Ulaz na festival nije dozvoljen mlađima od 18.

Organizator o izvođačima:

Edo Maajka
Nakon što je u istoj godini rasprodao Vintage i KSET, Edo Maajka stiže i na najveći zimski hip hop festival. Reper, čije ime izaziva respect diljem regije, trenutno priprema novi album.

Bad Copy
Beogradski hip hop bend nastao 1996. godine, a kojeg danas čine Sky Wikluh, Bdat Džutim i Ajs Nigrutin. Iza sebe imaju četiri studijska albuma. U Tvornicu kulture dolaze s miksom najvećih hitova i još nekim iznenađenjima.

Krankšvester & Sajsi MC
Osječki rap dvojac Triki & Sett i beogradska reperica Sajsi MC prvi put su zajedno nastupali u prepunom Velikom pogonu povodom Halloween programa “Štaš bit?” 2015. godine, a sad će ponoviti istu dobitnu porno rap kombinaciju.

Oni
Nakon nekoliko godina zajedničkog djelovanja 2011. MC-I Jantar, Kali i Scriptor te producenti KolAK47 i DJ Noki Nole oformljuju grupu i započinju rad na albumu. Album prvijenac “Lajtmotiv” izlazi 2015. godine, a najavljen je putem tri live sessiona, objavljenih na youtube kanalu grupe: Ludbreg session, Laginjina session i Gorice session.

Kendi
DIT festival poslužiti će i kao lansirna rampa za nova i svježa imena regionalne hip hop scene, pa tako ove godine po prvi put u Zagreb stižu Kendi i Furio Đunta. Kendi bi se mogao opisati kao hip hop s naglaskom na liriku, metafore, igre riječima i brz flow. Debi album je 2014. objavio Bassivity, a kao gosti pojavljuju se Sky Wikluh, Who See, Timbe, Marčelo, Reksona i Eeva.

Dječaci
Nakon debitantske “Drame” i hvaljene “Istine”, koja je rasprodana u rekordnom roku, Dječaci su sredinom prošle godine objavili treći studijski album, ‘Firma’. Splitsko – zagrebačka kombinacija u Tvornicu se vraća u izvornoj hip hop formi.

High5 & KUKU$
High5 su vladari trap svijeta, a Kuku$ Klan urbane legende. Visokih pet su izbacili “Mama napokon sam uspio”, najavni singl novog albuma koji je poharao domaći eter ove jeseni. Oba benda trenutno su u studiju gdje snimaju mixtape od 20 pjesama.

Kiša metaka
Kiša metaka su gangsta rap bend iz Splita. 3 MCa i 1 DJ isporučili su dva studijska albuma i posljednjih godina postali najveća underground rap senzacija.

Krešo i Žuvi
Splitski modeli s kojima se ne isplati kačit na posljednjem zagrebačkom koncertu zajedno s Kuzmom & Shaka Zuluom rasplesali su više od 1000 posjetitelja u Velikom pogonu Tvornice.

Mimi Mercedez
23-godišnja reperica iz Beograda, članica hip hop kolektiva Bombe devedesetih. Iako je prvu pjesmu snimila još 2011. godine, aktivnija, a ujedno i popularnija postaje tek nedavno izbacivanjem svog prvog EP-a ‘Napaljene uličarke’. U svega nekoliko mjeseci koliko je EP vani Mimi je povukla veliki hype, pa su neke pjesme na YouTubeu odavno prešle nekoliko milijuna pregleda. Iako ju publika najviše povezuje s trapom, ona svoj stil opisuje prvenstveno kao rap, a ovo će biti njezin treći nastup u Hrvatskoj, nakon što je već nastupala pred prepunim Veliki pogon pred nastup Kiše metaka te solo rasprodala zagrebački klub Klub.

Furio Đunta
Furio Đunta je, prema mišljenju mnogih, trenutno jedan od kvalitetnijih MC-eva na Balkanu. Široj je javnosti postao poznat po suradnji s Demoniom, kog nazivaju jednim od pionira novog vala srbijanskog hip hopa. Debi album “Lucidan potez” objavljuje 2013., a nasljednik “Instant harizma” godinu kasnije. Pravog imena Dragutin Grozdanović, a ono što je posebno zanimljivo jest da je Furio po struci kirurg.


Slične vijesti

22.11.2016. (16:55)

Presjek scene

Edo Maajka i Dječaci glavni izvođači hip-hop festivala u Tvornici

Edo Maajka i Dječaci glavni su izvođači festivala Drito iz Tvornice, najvećeg regionalnog hip-hop festa, a koji će se održati 27. i 28. siječnja u zagrebačkoj Tvornici. U petak, 27. siječnja nastupit će Edo Maajka, Bad Copy, Oni, Kendi i Krankšvester koji će udružiti snage sa Sajsi MC. Mikrofone u subotu, 28. siječnja preuzimaju Dječaci, Kiša metaka, Mimi Mercedez, Furio Đunta, Krešo i Žuvi te kombinacija High5 i Kuku$. Monitor