Fast Food hrana nakon dvije godine stajanja izgleda kao da je tek kupljena - Monitor.hr
08.01.2015. (14:47)

Strava

Fast Food hrana nakon dvije godine stajanja izgleda kao da je tek kupljena

Na stolu jedne ordinacije za kriopraktiku u Michiganu već dvije godine stoji fast food obrok koji čine cheeseburger, pomfrit i pileći taco. Začuđujuće, hrana i nakon toliko vremena izgleda kao da je tek kupljena, što dokazuje da doista sadrži mnogo konzervansa. Osim toga, navodno nema mirisa, kukci ne idu na nju i gotovo je mumificirana. detroit.cbslocal.com


Slične vijesti

16.07.2024. (12:00)

Kebab revolucija

Kebabi sve popularniji u Hrvatskoj, jedan dan u prosjeku prodano 1,5 kebaba u minuti

Zagreb predvodi po konzumaciji kebaba, čineći 70% ukupnih narudžbi kebaba u Hrvatskoj, a slijede Split i Varaždin. Zanimljivo je da je, četvrtak, 14. ožujka 2024., bio dan s najviše naručenih kebaba, s prosjekom od 1,5 kebaba po minuti, što je najviši zabilježeni broj u proteklih godinu dana. Najčešće se naručuje navečer oko 20 sati, a proljeće je najpogodnije razdbolje za njihovu konzumaciju. Glovo posebno pamti jednog naručitelja iz Zagreba koji ih je u prošlih godinu dana naručio sveukupno 178, odnosno po jedan svaka dva dana. Najskuplja narudžba kebaba u protekloj godini iznosila je 108 eura, iz restorana u Splitu, a najveća pojedinačna narudžba sadržavala je 17 kebaba u Osijeku. Poslovni

08.04.2023. (20:00)

Brigo moja, prijeđi na drugoga

Ma kakav zero waste!? Restorani pravilno odlože samo 10 posto biootpada

Zašto ljudi ne žele odvajati bio-otpad?

Prema riječima direktora i vlasnika tvrtke Ka-plus iz Rijeke Zorana Antića, u četiri vrste kuhinjskog otpada koji nastaje u hotelima, restoranima, fast foodovima i kafićima nađe se svega i svačega jer se otpad ne odvaja pravilno. “Biorazgradivi otpad i otpad općenito najbolje odvajaju hoteli u Istri, sjevernoj Hrvatskoj, Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, ostali se ne trude previše. Jedan fast food koji posluje u 10 četvornih metara prostora plati mjesečno samo 20 eura za odvoz smeća, a svakodnevno napuni dva spremnika otpada od 100 litara. Taj otpad baci na odlagalište mješovitog otpada, a dio takva otpada iz restorana i fast foodova završi kod uzgajivača svinja, što je od 2008. zabranjeno zakonom.”, kaže Antić. Lider

03.12.2018. (21:00)

Profesor s Harvarda: U porciji treba biti šest pommes fritesa, više je opasno. Nekad ih je bilo 15 sada ih je do 55

24.11.2017. (09:30)

Sendviči i pizze

Objekti jednostavne prehrane preplavili Dalmaciju

Objekti jednostavne prehrane ili fast foodovi trebali bi prodavati tek pizzu na komade, bureke, tople sendviče i slične zalogaje, ali nitko točno nije propisao što su to jednostavna jela. Tako se pod jednostavna jela guraju i tjestenina, njoki, grill, škampi, riba, biftek, a plaćaju se manji porezi. Zbog toga se bune vlasnici restorana i hotela, navodeći da se ponuda srozava. Slobodna

27.10.2016. (00:21)

Zašto se debljamo

Europski parlament traži ograničenje trans-masnih kiselina u hrani

Europski parlament donio je rezoluciju kojom od Europske komisije traži da u roku od dvije godine predloži zakonsko ograničenje za razinu industrijskih trans-masnih kiselina u prehrambenim proizvodima. Riječ je o vrsti nezasićenih masnih kiselina koja je izuzetno štetna za zdravlje, pogotovo krvožilnog sustava, a najčešće se nalaze u margarinu, polugotovoj i prženoj brzoj hrani. Dnevnik.hr

26.09.2015. (01:02)

SAD: Ne postoji veza između siromaštva i prekomjerne konzumacije fast fooda

17.09.2015. (08:53)

Nezdravi od malih nogu

Trećina djece u SAD-u jede fast food svaki dan

Oko trećina američke djece jede brzu hranu svaki dan, pokazuje najnovije istraživanje, a nezdravi obroci čine 12% njihovog dnevnog unosa kalorija. Fast food najmanje konzumiraju djeca u Aziji – 8%. Osim toga, u posljednjih 30 godina broj pretile djece se udvostručio, a broj tinejdžera sa prekomjernom kilažom je čak četiri puta veći. Guardian

23.07.2015. (08:31)

The future is unforgiving

Aboridžine ubija loša prehrana

Australski redatelj Warwick Thornton postavio je zanimljivu izložbu u Melbourneu, radi se o slikama djece Aboridžina koja kao bombaši samoubojice na sebi nose fast food kao tempiranu bombu. Time Thornton, i sam Aboridžin, želi upozoriti na zdravstvene probleme koje loša prehrana izaziva kod australskih domorodaca i skraćuje im životni vijek te na nebrigu države za problem. Guardian