Goran Bare je zaista pjevao narodnjake, ali parodijske, i to garažne - Monitor.hr
03.11. (11:00)

Čovjek se samo sprdao

Goran Bare je zaista pjevao narodnjake, ali parodijske, i to garažne

Davorin Bogović nedavno je kod Stankovića izjavio za Bareta kako je on u “rokenrol ubačen, te da zna sve moguće narodnjake i da ih pjeva s guštom“. Njegova izjava pokrenula je lavinu komentara u kojima su mnogi osudili njegovu izjavu, poručujući mu kako je Goran Bare za njega ‘institucija’, ‘brend’, ‘nedosanjani san’. No, Bare zaista i je svirao narodnjake, kao Hali Gali Halid davne 1991. objavio je album Vo-zdra. Riječ je o albumu koji parodira narodnjake, a ne teškim narodnjacima koje je pjevao po nekim opskurnim mjestima. Inače, kroz godine Bare je prikupio cijeli niz nagrada, što struke, što publike, a zanimljivo je spomenuti kako Bare od ploče ‘Vrijeme’ isključivo živi od svoje glazbe, dakle kao profesionalni glazbenik, od 1996. godine. Dnevno. Slučaj su komentirali i na Forumu.


Slične vijesti

29.10. (19:00)

Razgovor 2Cellos

Davorin Bogović kod Stankovića: Neke stvari ja ne računam pod glazbu, a prolaze izvrsno

Komentar iz naslova vezan je uz činjenicu da prije nije čuo za Aleksandru Prijović, koja je rasprodala nekoliko Arena. Dodao je da kod publike “prozale grozne stvari”. Zar nije problematično cijeli život baviti se rock ‘n rollom, a pokraj tebe prolaze neke druge stvarni, grozne stvari prolaze kod publike, zaključio je. Na pitanje je li zbunjujuće da postoje dva Prljava kazališta, Bogović je odgovorio kako nije te da “nemaju dodirnih točaka”. Bogović se osvrnuo na kritike novog albuma koji je dobio mješovite recenzije. Najbitnije da su se tri najvažnija kritičara iz Jutarnjeg, Večernjeg i Slobodne složili da je album odličan. Dotaknuo se i odlaska iz benda 80-ih, za što je rekao da mu je priređen igrokaz na kojem mu je rečeno da on odlazi, a Bodalec ostaje HRT, Index

23.03.2015. (16:57)

Bog, bogac i bogović

Zašto se Bogović i Gobac zapravo ljute na Johnnyja Štulića

“Mitologizirana povijest bivše Jugoslavije i pripadajuće joj glazbene scene već su desetljećima roba s kojom se teško može pogriješiti i koja uvijek prolazi. Zato se ovih dana Davor Gobac i Davorin Bogović ljute na Branimira Štulića, koji je prošlog tjedna izjavio da mu se ne sviđa televizijska serija Crno-bijeli svijet. Njima zamislite, nikako nije jasno kako se Johnny usudio pljuvati po seriji koja simbolizira ‘bolju prošlost’ u kojoj su oni bili mladi i popularni i išli na velike regionalne turneje gdje su ih curice slijedile u stopu”, piše tportal.