30.03.1999, utorak
Klik za veliku naslovnicu

Srbi provode sistematski genocid i ubijanje albanskih vođa
Likvidiran Fehmi Agani

Istjerano pola milijuna Albanaca
Makedonska vlada registrirala je oko 16.000 izbjeglica, a procjenjuje se da ih je znatno više, dok ih je u Albaniju u posljednjih 35 sati prebjeglo 60.000

Izdana tjeralica za srpskim zločincima
Slobodan Milošević, tri generala i šef srpske UDBE odgovorni su za genocid na Kosovu

The Mirror izvještava o divljanju srpskih paravojnih skupina posljednjih dana
Arkanove bande pljačkaju i kolju civile diljem Kosova

Šesti dan napada NATO-a na Jugoslaviju
Počeli napadi na srpske snage na terenu

Veleposlanik SRj u Hrvatskoj Veljko Knežević na konferenciji za novinare
"Nećemo vršiti odmazdu nad susjedima koji su pružali usluge NATO-u prilikom zračnih udara. Hrvatske su mi vlasti potvrdila da ih NATO nije ni pitao za korištenje zračnog prostora"

Hrvatski turizam i akcija NATO-a
Uskrsni blagdani definitivno propali, Hrvatska turistička zajednica poziva hotelijere da drastično spuste cijene

Zatvorena sjednica Vlade: Ugovori o gradnji TE Jertovec ipak ulaze u završnu fazu
Vlada dala HEP-u odobrenje za sklapanje ugovora s američkom tvrtkom Enron

Novi izborni zakon
HDZ protiv preporuke o nositeljima lista, a oporba protiv liste za dijasporuHDZ protiv preporuke o nositeljima lista, a oporba protiv liste za dijasporu

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest | Sljedeća vijest

Šesti dan napada NATO-a na Jugoslaviju
Počeli napadi na srpske snage na terenu

BRUXELLES - Američki zrakoplovi A-10, "uništavatelji tenkova", krenuli su jučer poslije podne u akcije u Jugoslaviji, izjavio je sinoć dužnosnik NATO-a koji je želio ostati anoniman. To je prvi put da NATO govori o uporabi te vrste zrakoplova, specijalizirane za uništavanje tenkova, u akciji protiv ciljeva u SRJ.

- Zrakoplovi A-10 krenuli su u napad jučer poslije podne - rekao je neimenovni dužnosnik NATO-a. - Bombardiranje iz zraka sada traje dan i noć, bez prekida - dodao je.

Ruski ministar obrane Igor Sergejev obznanio je jučer da je u dosadašnjim zračnim udarima NATO-a na SR Jugoslaviju poginulo tisuću civila. - To je deset puta više poginulih civila nego poginulih vojnika - rekao je Sergejev ruskim novinskim agencijama. Neovisni beogradski radio B92 javio je jučer da su oko 2 sata u noći tri saveznička projektila pogodila sjedište policije u središtu Prištine, te da su nakon toga albanski gerilci napali policijske snage u gradu.

Beogradski radio koji su srpske vlasti ugasile još prošli tjedan, a dostupan je jedino preko satelita ili Interneta, priopćio je da su gerilci OVK napali policijske položaje u Prištini nedugo nakon savezničkog napada na grad. Saveznički napad na policiju svakako jest provođenje u djelo u subotu najavljene druge faze NATO-ovih napada koja podrazumijeva bombardiranje srpskih vojnih i policijskih snaga na terenu koje na Kosovu provode genocid nad albanskim stanovništvom.

Specijalne srpske teško naoružane policijske postrojbe bore se zajedno sa srpskom vojskom protiv gerilaca OVK. Tanjug je javio o 20 savezničkih projektila koji su u nedjelju kasno na večer potresli gradić Gnjilane na istoku Kosova, te vojarne u Đakovici na zapadu pokrajine.

Generalštab Vojske Jugoslavije stalno upozorava građane na pojavu tzv. lokatora - radiouređaja za navođenje projektila koji se svakodnevno pojavljuju na raznim lokacijama. U napadima na Crnu Goru, jučer oko 16.30 dva su projektila pogodila područje aerodroma u Golubovcima.

Redakcijsko izvješće