30.03.1999, utorak
Klik za veliku naslovnicu

Srbi provode sistematski genocid i ubijanje albanskih vođa
Likvidiran Fehmi Agani

Istjerano pola milijuna Albanaca
Makedonska vlada registrirala je oko 16.000 izbjeglica, a procjenjuje se da ih je znatno više, dok ih je u Albaniju u posljednjih 35 sati prebjeglo 60.000

Izdana tjeralica za srpskim zločincima
Slobodan Milošević, tri generala i šef srpske UDBE odgovorni su za genocid na Kosovu

The Mirror izvještava o divljanju srpskih paravojnih skupina posljednjih dana
Arkanove bande pljačkaju i kolju civile diljem Kosova

Šesti dan napada NATO-a na Jugoslaviju
Počeli napadi na srpske snage na terenu

Veleposlanik SRj u Hrvatskoj Veljko Knežević na konferenciji za novinare
"Nećemo vršiti odmazdu nad susjedima koji su pružali usluge NATO-u prilikom zračnih udara. Hrvatske su mi vlasti potvrdila da ih NATO nije ni pitao za korištenje zračnog prostora"

Hrvatski turizam i akcija NATO-a
Uskrsni blagdani definitivno propali, Hrvatska turistička zajednica poziva hotelijere da drastično spuste cijene

Zatvorena sjednica Vlade: Ugovori o gradnji TE Jertovec ipak ulaze u završnu fazu
Vlada dala HEP-u odobrenje za sklapanje ugovora s američkom tvrtkom Enron

Novi izborni zakon
HDZ protiv preporuke o nositeljima lista, a oporba protiv liste za dijasporuHDZ protiv preporuke o nositeljima lista, a oporba protiv liste za dijasporu

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest | Sljedeća vijest

Hrvatski turizam i akcija NATO-a
Uskrsni blagdani definitivno propali, Hrvatska turistička zajednica poziva hotelijere da drastično spuste cijene

PULA - Otkazana je većina rezervacija gostiju iz inozemstva o boravku u Hrvatskoj tijekom uskrsnih blagdana kao i prethodno najavljeni letovi turista u našu zemlju. To je sažetak izravnih posljedica koje je hrvatskom gospodarstvu nanio napad NATO-a na SR Jugoslaviju - rekao je na jučer otvorenom dvodnevnom savjetovanju sustava Hrvatske turističke zajednice u Puli Marijan Bulat, direktor Glavnog ureda HTZ-a.

- Šutjeti o novonastaloj situaciji u turizmu Hrvatske bilo bi još pogubnije od pričinjenih šteta, osobito zato što je turistička kriza uzrokovana ratnim događanjima na Balkanu, osim naše zemlje, zahvatila Tursku, Italiju i Sloveniju - rekao je Bulat. HTZ će nastojati intenzivirati sve aktivnosti kojima bi se u što je moguće većoj mjeri izvukla ovogodišnja visoka sezona.

S tim u vezi Bulat je naglasio značaj koordiniranog rada turističkih uposlenika kao i Ministarstva turizma RH s hrvatskim konzulatima a u vezi provođenja interventnih mjera prema inozemnoj publici kako bi se definirao hrvatski turistički imidž u svijetu i njegova jasna odvojenost od ostalih zemalja bivše Jugoslavije.

U HTZ-u smatraju da postoji mogućost daljnjih otkazivanja turističkih putovanja u Hrvatsku, radi čega će početi agresivniji medijski nastupi u pojedinim zemljama. Bulat je uputio apel hotelijerima, autokampovima i marinama za redefiniranjem cjenovne politike prije početka ljetne sezone jer je smanjenje cijena turističkih usluga u Hrvatskoj u ovom trenutku neminovno.

- Strani tour operatori smatraju da Hrvatska sporo reagira u svom prilagođavanju novonastalim prilikama, pri čemu je sniženje cijena glavni mamac kojim se mogu pridobiti potencijalni turisti - rekao je Bulat okupljenima, prema čijoj će procjeni uskrsne blagdane u našoj zemlji provesti oko 22.000 gostiju, što je manje u odnosu na prošlogodišnje blagdane.

Gosti bi tijekom ovog tjedna trebali stići uglavnom na područje Istre i Kvarnera iz Austrije, Njemačke i Italije dok su pojedine zemlje, primjerice Francuska i Velika Britanija, gotovo u cijelosti stornirale prethodne rezervacije. Britanci su tako neposredno nakon prvog bombardiranja Srbije čitavo obalno područje Hrvatske proglasili zonom zabrane leta te je ta odredba, iako povučena tri dana od njezina donošenja, izazvala nemjerljivu štetu hrvatskom turizmu.

Natali Nanić