Kako je europska plaća dokusurila Živi zid - Monitor.hr
08.06.2019. (18:30)

Zakon velikih iznosa

Kako je europska plaća dokusurila Živi zid

Sukobi potresaju Živi zid otkako su na europarlamentarnim izborima osvojili jedan mandat. Antisistemska im se gorljivost otopila brzinom kakvu znanost nije zabilježila, pa su borbu protiv zlih institucija koje zlostavljaju malog čovjeka zamijenili ratom oko toga tko će se uvaliti na osam tisuća i kusur eura eurozastupničke plaće. Na koncu, sve ovo čini se kao drama u partiji na izdisaju, jer na tržištu olakih obećanja trenutno znatno bolje od Živog zida kotira Mislav Kolakušić – lijepo sumira Milorad Krstulović u Novostima stanje u ŽZ-u.


Slične vijesti

21.06.2019. (18:30)

Manjak kralježaka

Novosti: Milanovićev problem nije višak prgavosti, nego manjak uvjerenja

Političar koji se deklarirao kao liberal, kalvinist, izvlačio, prema potrebi, djeda ustašu, podilazio i najcrnjoj desnici, nekako se ne čini autentičnim predstavnikom bilo čega. Premda, kada nasuprot vidi Kolindu Grabar-Kitarović, čovjek bi radije glasao i za radijator – piše Milorad Krstulović za Novosti (i planira neglasati na predsjedničkim izborima)

15.09.2017. (11:07)

Zbunjeni čestitar

Rabljena sedmica: Bero, izgubljeni

“Predsjednik socijaldemokrata istaknuta je medijska vijest nakon što je Velimiru Bujancu čestitao sklapanje braka, premda Bujanca, maskotu radikalne desnice, pristojna politika zaobilazi. Ili preskače, kako tko hoće. Navedeno je, izgleda, ozlovoljilo SDP-ovce, a dok se oni bave čestitkama, novcem i izgubljenošću stranačkog šefa kojeg su sami izabrali, vladajući HDZ može što hoće i hoće što može, na isto mu dođe. Čestitati Bujancu bilo što može samo političar koji očekuje podršku desnih fanatika. Ili onaj koji malo što razumije. Bernardića ćemo dobronamjerno svrstati u drugu skupinu”, piše Milorad Krstulović. Novosti

21.07.2017. (12:20)

Izbor riječi

Plenković: Požar kod Splita je bio interesantan, a gašenje atraktivno

Izjavom da je požar kod Splita bio interesantan, a njegovo gašenje atraktivno, hrvatski se premijer definitivno etablirao kao osoba čiji jezik nije u najčvršćoj sprezi s mozgom, piše Milorad Krstulović za Novosti. No ne treba zaboraviti ni biser bivšeg premijera Milanovića koji je ženi čija je kuća poplavljena u Gunji rekao da zna kako joj je jer je i njemu pukla cijev u stanu.

05.05.2017. (10:20)

Mala injekcija

Rabljena sedmica: Sapunica, proljeće i kronične boljke

“Kako li je Dinko Cvitan? Proljeće je doba kad se u ljudima obično bude kronične boljke. Ipak, nadamo se da mu nije ništa ozbiljno i da višegodišnji izostanak USKOK-ove zainteresiranosti za zbivanja u firmama Ivice Todorića nema veze sa zdravstvenim kartonima osoba zaduženih za kazneni progon kriminala. Ima li veze s njihovim imovinskim kartonima ne usuđujemo se odgovoriti”, piše Milorad Krstulović za Novosti.

01.10.2016. (09:27)

Države u najmu

Novosti: Balkanske države i manjak suvereniteta

Andrej Plenković, budući premijer suverene Republike Hrvatske, u pauzama pregovora sa strankom najpoznatijeg političkog reketaša u Hrvatskoj sprema se odletjeti u Bruxelles na poziv Jean-Claudea Junckera, predsjednika Europske komisije… Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zadnji put je odradio domaći zadatak krajem kolovoza, kad se u Istanbulu poklonio Recepu Tayyipu Erdoganu… Milorad Dodik, republičkosrpski poglavnik, već je bio kod Vladimira Putina. U Moskvi se nacrtao u četvrtak, dobio je kasnovečernji termin, pa je ulogu Putinova reportera s Balkana i rastjerivača dosade tumačio dok su čistačice pospremale odaje predsjednika Rusije, pišu Novosti o suverenitetu država na Balkanu…