Kraj proizvodnje apsolutno najboljeg domaćeg sladoleda: "Medenko" odlazi u legendu - Monitor.hr
14.03.2023. (16:00)

Tužna vijest za medenkoljupce

Kraj proizvodnje apsolutno najboljeg domaćeg sladoleda: “Medenko” odlazi u legendu

prtljaga neprikladan maštovit slatka tvornica - n55delivery.com

Ivana Baković otvorila je slastičarnu Medenko u Samoboru 2014. godine gdje je nudila odlične sladolede tada neobičnih kombinacija. Tad je nastao Medenko i ubrzo je glas o čudnim sladoledima od cikle, sira, kruha i heljde kao jeka odzvanjao Zagrebom i šire. Proizvodili su ih potpuno sami od najboljih sastojaka. Skupljali su borove iglice pa pravili sladoled od njih, ostvarili suradnju s ličkom mljekarom Vedrine, koristili mahune vanilije s Madagaskara i belgijsku čokoladu sa 70-postotnim udjelom kakaa i bademe koje su sami mljeli. Žalosno je da ovako kvalitetni proizvodi nestaju. Medenkovi sladoledi bili su doista nešto posebno. Oni koji žele kupiti posljednja pakiranja neponovljivih sladoleda možda će imati sreće u nekoj od prodavaonica kao što su: Mljekara Veronika, Špeceraj i Mrkvica. Dobrahrana


Slične vijesti