New York: Sjedenje na dvije sjedalice u podzemnoj može dovesti do uhićenja - Monitor.hr
30.05.2015. (14:08)

Težak zločin

New York: Sjedenje na dvije sjedalice u podzemnoj može dovesti do uhićenja

NYmag donosi neobičnu priču o uhićenju dva Latinoamerikanca pod optužbom za “manspreading”- odnosno zauzimanje više od jednog mjesta u podzemnoj željeznici. Budući da je bilo 12.11 navečer i nije bilo puno putnika sutkinja je odbacila optužbe, no prije toga je svejedno upozorila optuženike da to vrijedi samo ako ne budu uhićeni u budućnosti.


Slične vijesti

23.07.2017. (15:43)

Preko bare po napolitanke

Njujorške trgovine pune hrvatskih proizvoda

“Police njujorških trgovina popunjenije su hrvatskim proizvodima od Konzumovih dućana proteklih mjeseci. Budući da je grad New York dvostruko naseljeniji od Hrvatske i ima oko 8,5 milijuna stanovnika, mi smo se fokusirali na Queens, točnije kvart Astoriju. njoj živi najveći broj Hrvata, Bosanaca, Srba i Crnogoraca pa je zato i potražnja za hrvatskim proizvodima najveća upravo u toj četvrti. To su prepoznali i tamošnji trgovci (od kojih nijedan nije iz Hrvatske) te su u svoje trgovine uvrstili i hrvatske proizvode”, piše Index.

09.07.2017. (15:36)

Malo drugačije fotografije New Yorka iz zraka

22.05.2017. (17:13)

Uključeno u cijenu

Njujorški restorani izbacuju napojnice

Prije 18 mjeseci njujorški ugostitelj Danny Meyer objavio je da će svi restorani njegove Union Square Hospitality Group izbaciti napojnice, što je praksa za koju Meyer smatra da ima korijene u ropstvu. Do današnjeg dana 14 njegovih restorana je prešlo na “uključenu gostoljubivost”, odnosno povisilo je cijene za 25% što se dijeli među konobarima i kuhinjskim osobljem, koje prije, očito, nije moglo dobivati napojnice. Ovaj potez mnogi smatraju dobronamjernom gestom kojom se pokušava izjednačiti dugoročna nejednakost, uključujući nejednaku plaću između kuharskog i konobarskog osoblja, no on ipak pojačava birokraciju u gospodarskoj grani koja je već pogođena rastom plaća i troškova, piše Guardian.

06.05.2017. (13:18)

Zvuci grada

Kako je New York utjecao na glazbu Varèsea i prozu Dos Passosa?

John Dos Passos i Edgar Varèse su stvorili djela koja su uhvatila dušu njihovog usvojenog grada, kanalizirajući njegove vibracije, ritmove i žamor. New York je preobrazio estetski opseg i vizionarsku ambiciju njihove umjetnosti. Dos Passosov roman Manhattan Transfer iz 1925. bio je panoramska montaža scena iz New Yorka koja je uhvatila popularnu maštu i podarila mu prvi komercijalni uspjeh. Varèseov prvi orkestralni komad u New Yorku, Amériques iz 1926., također je bio monumentalan u gradnji i svojim organiziranim zvukom odavao utjecaj okruženja, piše Guardian o u utjecaju New Yorka na dva velika umjetnika sa početka dvadesetog stoljeća.

01.04.2017. (12:49)

Zanimljivi esej: Buka je droga, a New York je pun ovisnika