Pet atraktivnih odredišta u Europi u kojima se može ljetovati znatno jeftinije nego kod nas - Monitor.hr
13.05.2023. (07:00)

Pakiramo se!

Pet atraktivnih odredišta u Europi u kojima se može ljetovati znatno jeftinije nego kod nas

Algarve

Odvede li vas put u Bugarsku, Albaniju, Crnu Goru, Cipar ili Portugal, tjedan dana smještaja u hotelu možete pronaći i po upola manjoj cijeni nego na nekim našim otocima, kao što su Hvar ili Brač ili u gradovima poput Dubrovnika.

  • Slančev Brjag ili “sunčana plaža” popularno je bugarsko ljetovalište na Crnom moru, u zaljevu između Svetog Vlasa i Nesebara, koje se može pohvaliti pet kilometara dugačkom pješčanom plažom
  • Mirne pješčane plaže, dramatične litice, skrivene špilje i uvale čine predivan krajolik Algarvea u Portugalu. Kada se nauživate sunca na plažama kao što su Praia do Camilo, Praia da Rocha ili Praia da Marinha, možete istražiti lokalnu gastronomiju, kulturu i povijest.
  • Iako je malen, Ksamil je albanski turistički biser Albaniji, što duguje lijepim plažama i zelenilu, kao i činjenici da je dio Nacionalnog parka Butrint. I sam Guardian prije nekoliko godina uvrstio ga je na popis mjesta s lijepim plažama na kojima nećete potrošiti puno novca.
  • Lijepe plaže, jeftine aviokarte, uzbudljiva prošlost i ukusna hrana argumenti su za ljetovanje na Cipru, europskom otoku kojim se možete šetati u japankama cijele godine.
  • Čisto more, predivne plaže, ukusna hrana i pregršt sunčanih dana samo su neki od razloga zašto turisti hrle u Crnu Goru, a Budva je jedna od najposjećenijih destinacija. Punkufer

Slične vijesti