Pjesma dana: 'Summon the Fire' The Comet Is Coming - Monitor.hr
19.03.2019. (20:30)

Stvoreno za put do Marsa

Pjesma dana: ‘Summon the Fire’ The Comet Is Coming

Londončani The Comet Is Coming sviraju electro-jazz, upravo su objavili svoj drugi album, na kojem je glavna snaga saksofon njihovog lidera Shabake Hutchingsa. Na Monitoru smo već bili lijepo pisali o njegovim bendovima Sons of Kemet i Shabaka and the Ancestors, iako mu je ovaj najpoznatiji.


Slične vijesti

04.04.2019. (22:30)

Hang he high

Bend dana: Crows

Londonski bend upravo je objavio svoj prvi album, rockerski, sirov, a snimali su ga na više lokacija, ali uvijek u potpunom mraku – “to je kao kad zatvoriš oči i plešeš na jako glasnu glazbu, taj osjećaj kad se opustiš i kad si potpuno slobodan. To smo htjeli”. Ovdje njihov SoundCloud.

28.02.2019. (19:30)

Spašavaj se 'ko je kriv

Bend dana: Out Native Daughters – s ponosom i autoritetom protiv zlostavljanja žena

“Razarajuća ljepota banjo super-grupe” piše Guardian o prvom albumu folk benda Out Native Daughters kojeg čine četiri afro-amerikanke – od Haitija, preko SAD-a do Kanade – svaka s prethodnom karijerom u sviranju tog country instrumenta. Govore o spolu, rasi, ropstvu, seksualnim napadima i muškoj dominaciji na albumu koji je “ponosan i autoritativan”, te pokazuje “snagu i solidarnost u mračnim vremenima”, piše Time.

01.12.2018. (19:30)

Za slomiti jezik i ugoditi uhu

Pjesma dana: ‘Maria También’ teksaškog benda Khruangbin

Kad su ih pitali da održe svoj prvi koncert, Laura Lee, liderica benda, taman je bila učila tajlandski pa je odabrala svoju omiljenu tajlandsku riječ “khruangbin”, što znači “leteći stroj” za naziv benda. Kaže sad da bi odabrala neko drugo ime da je znala da će postati poznati. Ovo troje Teksašana ima dva albuma, oba dobra, a sviraju atmosferičnu, lijepu instrumentalnu glazbu sa svakakvim utjecajima (evo ih na BandCampu, ovdje na Facebooku).

29.11.2018. (20:30)

Bend dana: Idles

Iz Bristola su, dosad su objavili dva albuma, a ovogodišnji ‘Joy as an Act of Resistance’ dobrano je nahvalila kritika. Ovdje službena stranica, ovdje profil na BandCampu. Sviraju punk-rock.

11.11.2018. (23:30)

Band de jour

Bend dana: Boygenius

Američke pjevačice i autorice Lucy Dacus, Phoebe Bridgers i Julien Baker osnovale su zajednički bend Boygenius kojeg su tako nazvale jer su htjele pokazati odvažnost, a ovaj su tjedan objavile svoj prvi EP. Sviraju lijepi indie-rock, lijepi su im tekstovi, lijepo pjevaju…