Pregled - svi ljetni glazbeni festivali - Monitor.hr
06.06.2019. (22:30)

Puna ruka narukvica

Pregled – svi ljetni glazbeni festivali

Ima ih na desetke, počevši od Pannonian Challenge koji je ovaj vikend u Osijeku (sviraju Silente, Hladno Pivo, Let 3, Gužva u 16-ercu, Debeli Precjednik, Atheist Rap, Maika i Bad Copy) do Goulash Disko koji je sredinom rujna u Komiži. Jutarnji popisao.


Slične vijesti

02.08.2019. (19:30)

Muzika je sreća, koncerti su zakon

Koncerti ovaj vikend: SuperUho, Monte Paradiso, Rovinj Summer fest, KulaKula

Dubravko Jagatić za HRT najavio koncerte koji se održavaju ovaj vikend: u Puli je hardcore punk festival Monteparadiso (Tito’s Boys, Human Host Body, Kurve), na plaži Martinska u Šibeniku festival elektronike Nox (Juan Atkins, Red Axes…), u Rovinju Summer festival na kojem je sutra Róisín Murphy, u Trogiru KulaKula festival (sviraju Matija Cvek, TBF, Let3, Detour i The Frajle, Vojko V.), u Primoštenu je Superuho (Bob Mould, Marc RibotArt Brut, Colin Stetson, Shilpa Ray, Uzeda, Lovely Quinces, Seine, Neon Lies, Kik Dok, Fogg Sellers i Chui).

22.03.2018. (13:26)

Kruder & Dorfmeister na ljeto u Šibeniku

Austrijski producentski i DJ dvojac Kruder & Dorfmeister 4. kolovoza će nastupiti na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku, što će ovim velikanima elektronske plesne glazbe i glazbenim ikonama 1990.-ih biti prvi nastup u Hrvatskoj

Peter Kruder i Richard Dorfmeister na ponajljepšu pozornicu Jadrana dolaze uz pratnju tima vizualnih umjetnika i najavljuju četverosatni audio-vizualni doživljaj. Broj ulaznica je ograničen na tisuću – do 10. travnja koštaju 199 kuna, od 10. travnja do 10. srpnja 240 kuna, a nakon toga 280 kuna.

Toplo, duboko i eklektično s primjesama jazza, funka, soula, reggaea i hip-hopa, K&D zvuk promijenio je percepciju elektronske glazbe. Remiksirali su velikane kao što su Depeche Mode, Madonna, Roni Size, Gotan Project. Kompilacijski album DJ-Kicks za label K7 označio je prekretnicu za K&D; od heroja undergrounda postali su kritički hvaljeni i medijski eksponirani producenti i DJ-i, s bazom obožavatelja koja se iz Europe proširila na cijeli svijet. Sljedeća kompilacija K&D Sessions postala je globalni bestseller, s više od milijun prodanih primjeraka, a danas se smatra jednim od albuma koji je definirao zvuk devedesetih godina prošlog stoljeća, najavljuje ih organizator.

30.01.2018. (16:39)

Wiley, Bonobo i David Rodigan otvaraju 11. festival Outlook

Preko 300 glazbenika nastupit će na 10 jedinstvenih pozornica ovogodišnjeg festivala Outlook koji će pružiti preko 380 sati glazbe u pet dana festa u Puli i tvrđavi Punta Christo od 5. do 9. rujna.

Kao i svake godine Outlook će biti otvoren koncertom u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni, i to u srijedu, 5. rujna. U Outlook festival publiku će uvesti Sir David “RAM JAM” Rodigan MBE koji će s 20-članim Outlook Orchestrom izvesti glazbu koja je obilježila 40 godina karijere ovog legendarnog radijskog voditelja. Maestro ambijentalne glazbe Bonobo uživo će odsvirati svoj posljednji i cijenjeni album ‘Migration’, a na popis je upravo dodan i jedan od najutjecajnijih britanskih glazbenika današnjice i kum grimea – Wiley.

Najbolje od drum’n’bassa i grimea

U prvom valu izvođača glavnog dijela 11. Outlook festival u tvrđavi Punta Christo kod Fažane, od 6. do 9.9., najavljeni su J Hus, Stefflon Don, Kojey Radical, Mist, Madam X, Children of Zeus, AJ Tracey, David Rodigan, Channel One, Bonobo, Andy C, Noisia i Digital Mystikz. Uvijek raznolik i dinamičan popis izvođača uključuje najbolje od bass, d’n’b, dub, reggae, grime, hip-hop, jungle i dubstep glazbenih žanrova i to na najjačim svjetskim razglasima. Stiže tako zlatni dečko Velike Britanije, J Hus, sa svojom zaraznom mješavinom rapa i afrobeata, a tu je i kraljica dancehalla Stefflon Don, koja osvaja svojom vještinom slaganja stihova o ženskoj snazi i životu ulice. Tu su i jaka imena Grimea i rapa: AJ Tracey, Killa P., YGG, Lady Leshurr, Jaykae, Kamakaze, Grandmixxer, Trends i Boylan. I ove godine na pravi način predstavit će se i hip-hop scena, a predvode je MIST, Melanin 9, Ocean Wisdom, Devilman. Alternativniji i nježniji hip-hop slušat ćemo na nastupima Fatime, Open Mike Eaglea, MC Miss Red, Goth-Trada, Ryan De La Cruza, Ezra Collectivea i Layfullstopa i Eve Lazarus.

Dub i reggae srce su Outlook festivala od prvog izdanja, a Jah Shaka, Channel One, Iration Steppas, Johnny Clarke i Dub Asante bend te Dub Smugglers samo su neka od imena koji i ove godine održavaju tu tradiciju. Na tvrđavu se penje i prva dama bass glazbe Madam X, zatim Loefah, Jubilee, Commodo, Gantz i Lamont, Kahn, Neek.

Na 160 BPM-a

Bez solidne doze svojih 160 i više BPM-ova neće ostati ni drum’n’bass i jungle zaljubljenici, a za to će se pobrinuti Calibre, Andy C, Dillinja, Doc Scott, Randall, DJ Hype, DJ Storm, Noisia, dBridge, J:Kenzo, FIXATE, Bryan Gee, Kyrist, Riya Lenzman, DLR, ANT TC1, Artificial Intelligence i mnogi drugi. Kao glavna imena dubstep i garage zvuka listi izvođača pridružuju se Digital Mystikz, Silkie, Truth, Kaiju, A/T/O/S, Sicaria Sound, Indiji, Jack Sparrow, Hatcha, Youngsta Joe Nice, Djinn, Egoless N-Type, Silmzee, Darkzy, Skepsis, Notion, Mr Virgo, Bru-C i Lazcru.

Uz već spomenutog Egolessa u prvom valu imena 11. Outook od domaćih i regionalnih izvođača najavljeni su još Filip Motovunski te slovenski Roots In Session i Dub Diggerz.

Regionalne festivalske ulaznice ranograbilice koštaju 400 kuna za četiri dana i noći (samo za ljude iz regije), dok regionalne ulaznice za koncert otvorenja koštaju 240 kuna.

27.08.2017. (16:05)

Will Smith nastupio u Poreču u sklopu MTV-jeva glazbenog spektakla, udružio se s prijateljem DJ Jazzy Jeffom, bile tisuće posjetitelja [foto]

13.08.2017. (16:19)

Krk: Danas počinje festival Velvet – sviraju bjelovarski prog-rockeri Them Moose Rush, zagrebački jazzeri Chui, londonski ansambl Vanishing Twin, finski psych-pop glazbenik Jaakko Eino Kalevi…

26.06.2017. (10:33)

I gledat, i slušat

Bebel Gilberto, Kaziah Jones i Atomsko Sklonište na festu Orsula u Dubrovniku

Nastupom bossa nova pjevačice Bebel Gilberto preksutra u Dubrovniku počinje festival Orsula koji će potrajati sve do 19. kolovoza, a održava se na hridi iznad mora, s pogledom na grad, što je već pola dobrog doživljaja. 11. srpnja nastupit će Femi Kuti, afro-beat sin poznatijeg Fele, 15. srpnja su Indijci Dhroeh Nankoe Ensemble, 22. srpnja nastupaju stand-up komičari Sandra Silađev i Damir Nikšić, a 29. srpnja nastupa blue-funk izvođač Keziah Jones. 5. kolovoza su Jose Enrique Morente & Irene Rueda s svojim flamenco showom, 11.8. nastupa Atomsko Sklonište, 13.8. Tadić & Teofilovići te 19.8. Diego Guerrero, jazzer s tradicionalnim flamencom. Ulaznica za cijeli fest je 700 kuna. Facebook

25.06.2017. (16:37)

Brazilska zvijezda bossa nove Bebel Gilberto nastupit će 28. lipnja na festivalu Orsula u Dubrovniku, na festu inače suvremeni jazz, funk, bossa nova, flamenco…

19.06.2017. (14:33)

Glazbeni odmor

INmusic: U kampu 15.000 noćenja, u gradu popunjeno 85% kapaciteta

U festivalskom kampu INmusica ove se godine očekuje između 12.000 i 15.000 noćenja (što bi, kad se podijeli s prosječna 4 noćenja po osobi, dalo oko 3 tisuće ljudi), dok je trenutno u Zagrebu rezervirano 86% smještajnih jedinica. Uz procijenjenu potrošnju od 100 eura dnevno proizlazi da će INmusic festival gradu Zagrebu generirati prihod od oko 10 milijuna eura. Nastupi počinju u 16.45, danas sviraju Arcade Fire, Darko Rundek Apocalypso Now, Michael Kiwanuka, St. Tropez itd., a vrijeme će, za promjenu, biti dobro – sunčano i toplo (sva tri dana). Organizator je u prodaju pustio još ulaznice, može ih se kupiti na ulazu. Večernji