Presedan: Tisuće Googleovih radnika prosvjedom tražilo promjenu tretmana žena u tvrtki - Monitor.hr
02.11.2018. (11:30)

Don't be evil

Presedan: Tisuće Googleovih radnika prosvjedom tražilo promjenu tretmana žena u tvrtki

Googleovi radnici u Dublinu, Londonu, Zurichu, Singapuru, Tokyju, Berlinu, New Yorku i Seattleu izašli su jučer iz svojih ureda i u prosvjedu bez presedana tražili promjenu tretmana žena u kompaniji (video). A radnici traže:
Okončanje nejednakosti u plaćama i prilikama žena i muškaraca
Javnu objavu izvještaja o seksualnom zlostavljanju u tvrtki
Jasnu, jedinstvenu i globalnu proceduru za sigurno i anonimno prijavljivanje seksualnog uznemiravanja
Imenovanje predstavnika radnika u odbor direktora
Kraj prisilne arbitraže u slučajevima zlostavljanja i diskriminacijeSlične vijesti

Jučer (19:30)

Nema.com

Google ograničava objavu političkih oglasa, u cijelom svijetu

Google više neće dopuštati da političke kampanje ciljaju ljude prema njihovim političkim sklonostima. Usto, političke kampanje više neće moći usklađivati svoje baze podataka o mogućim glasačima s Googleovom bazom podataka. Nova pravila kreću idući tjedan u UK (sredinom prosinca imaju parlamentarne izbore), a ostale regiju uslijedit će uskoro. Političke će kampanje i dalje moći ciljati ljude prema njihovoj dobi, spolu i lokaciji.

 

 

02.11. (11:30)

Znam kako ste spavali noćas

Google kupio Fitbit za 2,1 milijardu dolara

Fitbit je jedna od vodećih svjetskih kompanija za praćenje zdravstvenog stanja korisnika, a Google će kupovinom ove tvrtke ući na tržište gdje su vodeći Apple i Xiaomi. Fitbit je najpoznatiji kao proizvođač pametnih i uređaja za praćenje tjelesne aktivnosti koji bilježe napredak vježbanja, san i svakodnevne aktivnosti. Tvrtka je osnovana 2007., dosad su prodali 100 milijuna uređaja i imaju 28 milijuna korisnika. Najveća vrijednost tvrtke, barem što se Googlea tiče, vjerojatno su informacije – Fitbit ima ponajveću svjetsku bazu podataka o aktivnosti, vježbanju i spavanju svojih korisnika.

 

10.10. (09:00)

Google europskim gradovima ponodio alat za mjerenje zagađenja, tko hoće treba se prijaviti

28.09. (07:30)

Doba velikih promjena

Google odbija platiti izdavače u Francuskoj

Od početka listopada u Francuskoj na snagu stupa Direktiva o autorskim pravima, kao prvoj europskoj državi koja ju je primjenila. Gubitak izdavača u toj zemlji zbog preuzimanja vijesti od internetskih platformi bez naknade je između 250 milijuna i 320 milijuna eura godišnje. “Kada francuski zakon stupi na snagu, u toj zemlji nećemo prikazivati ​​sadržaj za pregled europskih vijesti, osim ako izdavač nije poduzeo korake da nam kaže da to želi”, objavio je Google. Bug

24.09. (19:30)

Oguglali na zahtjeve

EU: Google mora maknuti rezultate pretrage na zahtjev

Google je izvojevao ključnu pobjedu u slučaju “prava na zaborav” – Europski sud pravde presudio je da Google ne mora globalno primjenjivati “pravo na zaborav”, nego samo u Europskoj uniji mora uklanjati linkove iz rezultata pretrage. Smisao ovog “prava na zaborav” je sakriti stvari poput bračnih afera i prijašnjih krivičnih djela ako se informacije na stranicama smatraju nepotpunima, netočnima ili zastarjelima.