Presedan: Tisuće Googleovih radnika prosvjedom tražilo promjenu tretmana žena u tvrtki - Monitor.hr
02.11.2018. (11:30)

Don't be evil

Presedan: Tisuće Googleovih radnika prosvjedom tražilo promjenu tretmana žena u tvrtki

Googleovi radnici u Dublinu, Londonu, Zurichu, Singapuru, Tokyju, Berlinu, New Yorku i Seattleu izašli su jučer iz svojih ureda i u prosvjedu bez presedana tražili promjenu tretmana žena u kompaniji (video). A radnici traže:
Okončanje nejednakosti u plaćama i prilikama žena i muškaraca
Javnu objavu izvještaja o seksualnom zlostavljanju u tvrtki
Jasnu, jedinstvenu i globalnu proceduru za sigurno i anonimno prijavljivanje seksualnog uznemiravanja
Imenovanje predstavnika radnika u odbor direktora
Kraj prisilne arbitraže u slučajevima zlostavljanja i diskriminacije


Slične vijesti

18.01. (17:30)

Pronalazilica novca

Alphabet premašio vrijednost od bilijun dolara

Cijena dionice Alphabeta, Googleove krovne tvrtke, u četvrtak je po prvi puta premašila 1.450 dolara, čime je tržišna kapitalizacija kompanije po prvi puta prešla bilijun dolara. Prije toga ovo je uspjelo Appleu koji je sada na 1,4 bilijuna, Microsoftu koji je na 1,3 bilijuna, i Amazonu, koji je u međuvremenu pao na 930 milijardi.

 

05.12.2019. (08:30)

Dva u jednog

Page i Brin napustili mjesta šefova Googlea, zamijenio ih Sundar Pichai

Dvojica osnivača Googlea, Larry Page i Sergey Brin povukli su se s pozicija direktora Alphabeta, krovne kompanije svega vezanog uz Googleu, i predali kontrolu kompanije Sundaru Pichaiju. Page i Brin su posljednjih godina bili sve manje uključeni u svakodnevne operacije i Alphabetu, a u mailu Googleovim radnicima rekli su “vjerujemo da je došlo vrijeme da zauzmemo ulogu ponosnih roditelja nudeći savjete i ljubav, ali ne svakodnevno prigovaranje”.

 

21.11.2019. (20:30)

Nema.com

Google ograničava objavu političkih oglasa, u cijelom svijetu

Google više neće dopuštati da političke kampanje ciljaju ljude prema njihovim političkim sklonostima. Usto, političke kampanje više neće moći usklađivati svoje baze podataka o mogućim glasačima s Googleovom bazom podataka. Nova pravila kreću idući tjedan u UK (sredinom prosinca imaju parlamentarne izbore), a ostale regiju uslijedit će uskoro. Političke će kampanje i dalje moći ciljati ljude prema njihovoj dobi, spolu i lokaciji.

 

 

02.11.2019. (12:30)

Znam kako ste spavali noćas

Google kupio Fitbit za 2,1 milijardu dolara

Fitbit je jedna od vodećih svjetskih kompanija za praćenje zdravstvenog stanja korisnika, a Google će kupovinom ove tvrtke ući na tržište gdje su vodeći Apple i Xiaomi. Fitbit je najpoznatiji kao proizvođač pametnih i uređaja za praćenje tjelesne aktivnosti koji bilježe napredak vježbanja, san i svakodnevne aktivnosti. Tvrtka je osnovana 2007., dosad su prodali 100 milijuna uređaja i imaju 28 milijuna korisnika. Najveća vrijednost tvrtke, barem što se Googlea tiče, vjerojatno su informacije – Fitbit ima ponajveću svjetsku bazu podataka o aktivnosti, vježbanju i spavanju svojih korisnika.

 

10.10.2019. (11:00)

Google europskim gradovima ponodio alat za mjerenje zagađenja, tko hoće treba se prijaviti

28.09.2019. (09:30)

Doba velikih promjena

Google odbija platiti izdavače u Francuskoj

Od početka listopada u Francuskoj na snagu stupa Direktiva o autorskim pravima, kao prvoj europskoj državi koja ju je primjenila. Gubitak izdavača u toj zemlji zbog preuzimanja vijesti od internetskih platformi bez naknade je između 250 milijuna i 320 milijuna eura godišnje. “Kada francuski zakon stupi na snagu, u toj zemlji nećemo prikazivati ​​sadržaj za pregled europskih vijesti, osim ako izdavač nije poduzeo korake da nam kaže da to želi”, objavio je Google. Bug

24.09.2019. (21:30)

Oguglali na zahtjeve

EU: Google mora maknuti rezultate pretrage na zahtjev

Google je izvojevao ključnu pobjedu u slučaju “prava na zaborav” – Europski sud pravde presudio je da Google ne mora globalno primjenjivati “pravo na zaborav”, nego samo u Europskoj uniji mora uklanjati linkove iz rezultata pretrage. Smisao ovog “prava na zaborav” je sakriti stvari poput bračnih afera i prijašnjih krivičnih djela ako se informacije na stranicama smatraju nepotpunima, netočnima ili zastarjelima.