Presedan: Tisuće Googleovih radnika prosvjedom tražilo promjenu tretmana žena u tvrtki - Monitor.hr
02.11.2018. (11:30)

Don't be evil

Presedan: Tisuće Googleovih radnika prosvjedom tražilo promjenu tretmana žena u tvrtki

Googleovi radnici u Dublinu, Londonu, Zurichu, Singapuru, Tokyju, Berlinu, New Yorku i Seattleu izašli su jučer iz svojih ureda i u prosvjedu bez presedana tražili promjenu tretmana žena u kompaniji (video). A radnici traže:
Okončanje nejednakosti u plaćama i prilikama žena i muškaraca
Javnu objavu izvještaja o seksualnom zlostavljanju u tvrtki
Jasnu, jedinstvenu i globalnu proceduru za sigurno i anonimno prijavljivanje seksualnog uznemiravanja
Imenovanje predstavnika radnika u odbor direktora
Kraj prisilne arbitraže u slučajevima zlostavljanja i diskriminacije


Slične vijesti

03.07. (20:30)

Google u tišini lansirao aplikaciju umjetne inteligencije Keen

Aplikacija je lansirana kao rival popularnom Pinterestu, a dostupna je na webu i u Google Play Storeu. Ideja nije pretjerano revolucionarna jer danas gotovo svaka naslovnica društvenih mreža pokušava personalizirati sadržaj sukladno željama korisnika. Pinterest je već obuhvatio ovu stranu tržišta sa svojim vizualnim dizajnom u obliku ploča na kojima slažete sadržaj koji želite, što su karakteristike koje Keen zapravo pokušava imitirati. Novi list

26.06. (09:30)

Pay me my money down

Google pristao plaćati objavu vijesti

Nakon godina pritiska od strane medijskih tvrtki, Google je konačno pristao plaćati vijesti koje preuzima i objavljuje. U prvoj fazi ugovori će biti potpisani s njemačkim Der Spiegelom, Die Zeitom, Frankfurter Allgemeine Zeitungom i Rheinische Postom, australskom Schwartz Medijom, The Conversationom i Solstice Medijom te brazilskim Diarios Associadosom A Gazetom. U sljedećoj fazi bit će potpisani ugovori i s medijima drugih zemalja. Jutarnji

11.04. (22:30)

Vi naplaćujete traženje, platite ono što ste našli!

Prijelomna francuska odluka: Google mora medijskim kućama platiti objavu sadržaja

Google mora platiti francuskim izdavačkim kućama i novinskim agencijama objavu sadržaja koji su kreirale, odlučio je L’autorité de la concurrence, francuski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja. „Googleova praksa nanijela je ozbiljnu i izravnu štetu medijskom sektoru a ekonomska je pozicija izdavača i novinskih agencija ionako krhka”, stoji u priopćenju L’autoritéa.

 

18.01. (18:30)

Pronalazilica novca

Alphabet premašio vrijednost od bilijun dolara

Cijena dionice Alphabeta, Googleove krovne tvrtke, u četvrtak je po prvi puta premašila 1.450 dolara, čime je tržišna kapitalizacija kompanije po prvi puta prešla bilijun dolara. Prije toga ovo je uspjelo Appleu koji je sada na 1,4 bilijuna, Microsoftu koji je na 1,3 bilijuna, i Amazonu, koji je u međuvremenu pao na 930 milijardi.

 

05.12.2019. (08:30)

Dva u jednog

Page i Brin napustili mjesta šefova Googlea, zamijenio ih Sundar Pichai

Dvojica osnivača Googlea, Larry Page i Sergey Brin povukli su se s pozicija direktora Alphabeta, krovne kompanije svega vezanog uz Googleu, i predali kontrolu kompanije Sundaru Pichaiju. Page i Brin su posljednjih godina bili sve manje uključeni u svakodnevne operacije i Alphabetu, a u mailu Googleovim radnicima rekli su “vjerujemo da je došlo vrijeme da zauzmemo ulogu ponosnih roditelja nudeći savjete i ljubav, ali ne svakodnevno prigovaranje”.

 

21.11.2019. (20:30)

Nema.com

Google ograničava objavu političkih oglasa, u cijelom svijetu

Google više neće dopuštati da političke kampanje ciljaju ljude prema njihovim političkim sklonostima. Usto, političke kampanje više neće moći usklađivati svoje baze podataka o mogućim glasačima s Googleovom bazom podataka. Nova pravila kreću idući tjedan u UK (sredinom prosinca imaju parlamentarne izbore), a ostale regiju uslijedit će uskoro. Političke će kampanje i dalje moći ciljati ljude prema njihovoj dobi, spolu i lokaciji.

 

 

02.11.2019. (12:30)

Znam kako ste spavali noćas

Google kupio Fitbit za 2,1 milijardu dolara

Fitbit je jedna od vodećih svjetskih kompanija za praćenje zdravstvenog stanja korisnika, a Google će kupovinom ove tvrtke ući na tržište gdje su vodeći Apple i Xiaomi. Fitbit je najpoznatiji kao proizvođač pametnih i uređaja za praćenje tjelesne aktivnosti koji bilježe napredak vježbanja, san i svakodnevne aktivnosti. Tvrtka je osnovana 2007., dosad su prodali 100 milijuna uređaja i imaju 28 milijuna korisnika. Najveća vrijednost tvrtke, barem što se Googlea tiče, vjerojatno su informacije – Fitbit ima ponajveću svjetsku bazu podataka o aktivnosti, vježbanju i spavanju svojih korisnika.