Richard Branson danas u 16:30 leti u svemir - Monitor.hr
11.07.2021. (13:00)

I prestiže Jeffa Bezosa za devet dana

Richard Branson danas u 16:30 leti u svemir

Virgin Galactic danas će ući u povijest kao prva privatna svemirska kompanija koja je svojeg šefa lansirala u svemir. Kontroverzni britanski milijarder Sir Richard Branson natječe se s Jeffom Bezosom u utrci za svemir i čini se da će prije njega tamo i otići. Tehnički gledano, riječ je o 22 pokusnom letu Virgin Galacticove letjelice SpaceShipTwo Unity, no povijesno gledano, ovaj bi let trebao širom otvoriti vrata komercijalizaciji svemirskog turizma. Bug.hr ga prati uživo, a isto možete učiniti i vi na Youtube kanalu kompanije od 16:30 sati.


Slične vijesti

12.07.2021. (15:00)

Istraživanje svemira na pogon ega milijardera

Đivo Đurović: Zašto je nova svemirska utrka fenomenalna vijest, ne samo za milijardere nego i za obične Zemljane

Komercijalizacija putovanja u svemir odlična je vijest za čovječanstvo jer će dugoročno demokratizirati odlazak sa Zemlje. Dojučer su to mogli samo profesionalni astronauti; sad mogu i jako bogati ljudi; sutra će si to moći priuštiti i oni manje bogati. Što više ljudi plati let u svemir, njegova cijena će brže pasti. Sjetite se koliko su koštali prvi kompjuteri, a danas dobijete tisuću puta veću računalnu snagu na najjeftinijem mobitelu… Dostupniji letovi u svemir mogli bi donekle ispraviti “krivi smjer” kojim je tehnološka revolucija krenula u drugoj polovici 20. stoljeća. Mnogi entuzijasti iz 1960-ih očekivali su manje digitalnih, a više mehaničkih promjena – ili kako je jedan sažeo: “Htjeli smo leteće aute, a dobili 140 znakova!” – hrabro prognozira Đivo Đurović za Telegram.

29.11.2016. (23:50)

Opao ruski svemirski program – ove su godine imali 18 lansiranja letjelica u svemir, SAD imao 20, Kina 19; prvi puta da Rusi lansiraju manje od Kineza