Savjet: Vrijeme treba trošiti mudro kao i novac - Monitor.hr
10.03.2018. (17:40)

Život na kovanicama

Savjet: Vrijeme treba trošiti mudro kao i novac

Ako vam je do nečega jako stalo – od pisanja romana, preko pokretanja posla do provođenja više vremena sa svojom djecom – jedini način na koji to možete postići je da dio toga napravite sada, bez obzira koliko hitnih zadataka vas pritišče, kaže stripašica i savjetnica za kreativnost Jessica Abel u svom nedavnom postu. Kaže ona da se vrijeme treba štedjeti i trošiti slično kao novac: “Ako ne sačuvate dio svog vremena za sebe sada, u svakom tjednu, ne postoji trenutak u budućnosti kad ćete čudesno biti gotovi sa svime i imati hrpu vremena”.


Slične vijesti

01.02.2018. (18:01)

Ljudi koji rade za računalom naprave više posla ako imaju više ekrana, iako ovisi o načinu na koji čovjek radi, koje programe koristi, slobodnom prostoru na radnom stolu itd.

22.08.2017. (19:42)

Pet lekcija o produktivnosti, smislili umjetnici i poduzetnici

13.06.2017. (09:41)

Radim na radu

Važno za dobar rad – odmor, ljenčarenje, razmišljanje…

Da bi se napravilo posao treba raditi, ali potrebne su i druge stvari za koje se čini da će odmagati – odmor, ljenčanjere, manje rada. Dakle, znanstveno dokazano – 10% najproduktivnijih radnika uopće ne radi prekovremeno nego, naprotiv, rade manje od 8 sati na dan, pri čemu na svakih 52 minute fokusiranog rada uzmu 17 minuta pauze. Strogi plan tkđ. ne pomaže jer je demotivirajući, nepredviđana ometanja naruše ga pa treba ostaviti mjesta za improvizaciju. Investitor Warren Buffett poznat poznat je po tome da u svom kalendaru ima dane kad nema ništa zakazano nego tada – sjedi i razmišlja. Bill Gates je to usvojio, a slično pravilo vrijedi i u Googleu. Kad se već radi važno je duboko fokusirani rad, piše BBC.