Snježana Pavić: Hoćete li se odreći seksa zbog zabrane pobačaja u Alabami - Monitor.hr
18.05.2019. (09:30)

Snježana Pavić: Hoćete li se odreći seksa zbog zabrane pobačaja u Alabami

Donald Trump zabranio je određene vrste pesticida i glikol eter, tvar koja se nalazi u bojama i ljepilima, jer izazivaju neplodnost kod muškaraca. Zabranio im je točenje alkohola jer alkohol smanjuje broj spermija, a doktorima koji izvode vazektomiju (podvezivanje sjemenovoda) muškarcima koji ne žele biti očevi prijeti od 10 do 99 godina zatvora. Ista ta kazna, dakle minimalno deset godina zatvora, prijeti svima koji bi prodavali alkohol muškarcima. Čim stvar izvrneš, postane apsurdna do neizdrživosti. Znaš da je glupo, i sasvim nemoguće – piše Snježana Pavić za Jutarnji.


Slične vijesti

05.03. (14:30)

Kućanski posao

Snježana Pavić: Inclusive kućni servis ne prolazi više ni u Kini

Snježana Pavić komentira presudu prema kojoj muškarac u Kini mora bivšoj ženi plaćati 810 kn mjesečno za kuhanje, čišćenje i brigu o djetetu: Od 1979. do 2015. Kina je nametala politiku jednog djeteta, pa su mnogi htjeli sina. Procjenjuje se da Kina i Indija zbog takve politike imaju 80 milijuna više muškaraca nego žena, i ti se muškarci danas ne mogu oženiti, a majke su im sve starije, sve teže kuhaju i čiste. Istovremeno mlade Kineskinje otkrivaju slobodu: ne, ne moraju se udati, ne, ne moraju nikome čistiti. Ili barem ne besplatno.

13.01. (10:30)

Jajnici naši svagdašnji

Snježana Pavić: Muškarci vode svijet u demografsko samoubojstvo. Zato će žene pobijediti

Žene su na spolnu i socijalnu diskriminaciju reagirale smanjivanjem broja djece. Promjena zahtijeva pravu društvenu revoluciju, jer što je drugo nego revolucija radikalna preraspodjela BDP-a na brigu o djeci i starijima, i promjena društvenih vrijednosti tako da žene više nisu sluškinje muževima i djeci? Velik je to zahvat u glavama: da je i otac roditelj, da se prije aviona, stadiona i snježnih kraljica novac upotrijebi za dječje vrtiće, jaslice, staračke domove, za kvalitetno javno školstvo i zdravstvo – piše Snježana Pavić.

23.12.2020. (21:30)

Laisse tomber les filles

Gradonačelnica Pariza mora platiti 90.000 € zbog diskriminacije muškaraca

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo mora platiti 90.000 eura jer je imenovala previše žena na čelne pozicije i time diskriminirala muškarce. Izrugala se kazni: ona smatra da bi trebalo ubrzati tempo imenovanja žena na odgovorna mjesta, jer po ovom sadašnjem ravnopravnost bi mogla biti dosegnuta za 81 do 225 godina, ovisi kako tko računa. Bit će nam čast platiti tu kaznu, poručila je dogradonačelnica Audrey Pulvar – piše Snježana Pavić za Jutarnji.

20.10.2020. (18:30)

Fakat, te čarape ne idu uz te papuče

Snježana Pavić: Prelijepe djevojke danas žele izgledati drugačije jer su ih naučili da se srame svoga tijela

Trećina djevojaka kaže da neće objaviti selfie bez filtera za uljepšavanje. 39 posto cura priznaje da se osjećaju loše jer uživo ne mogu izgledati tako dobro kao na retuširanim selfijima. Svaka treća će izbrisati fotku koja nije dobila dovoljno lajkova. Skoro svaka druga ne dozvoljava da joj se fotografije objave jer se boji da će ih drugi popljuvati. Kako ćeš odrasti u zdravu, samopouzdanu osobu ako ti svaki dan govore da si ružna i nedovoljno dobra, implicitno i eksplicitno? – pita se Snježana Pavić u Jutarnjem, potaknuta nedavnom fotografijom Billie Eilish na kojoj je ova djevojka izašla iz kuće obično odjevena.

20.06.2020. (23:30)

al Hrvatistan

Snježana Pavić: Kad hrvatski šeici mudruju o ženskim tijelima

Većina naših stranaka nema žena na listama, jer ih jadni nisu uspjeli naći. Nema! Nema HDZ, nema SDP. I onda uključite televiziju, neko sučeljavanje, i sve sami muški. Ovako je sigurno u Saudijskoj Arabiji. Sjede naši šeici u studiju, i što duže govore, to ti više pada mrak na oči. Čovjek bi pomislio da su se iranske mule sastale na godišnjem ćudorednom kongresu, ali ne, to je cvijet hrvatske politike krenuo mudrovati o ženskim tijelima i ženskim slobodamaSnježana Pavić, Jutarnji.