Tina i Bare - tim koji stoji iza Art parka u Zagrebu - Monitor.hr
02.05.2018. (17:18)

Entuzijazam donosi promjene

Tina i Bare – tim koji stoji iza Art parka u Zagrebu

Kad radiš nešto iz gušta i prvenstveno krećeš od sebe odnosno da TI u tome uživaš, onda stvari valjda tako ispadnu, kažu u intervjuu za Buro 247 Tina Kovačiček i Boris Bare, osnivači popularnog okupljališta u centru Zagreba – Art Parka. Park je zahvaljujući njima zaživio kao mjesto kulture i zabave, nakon što je 40 godina bio zapušten. Najavljuju i ovogodišnji program parka, radionice, koncerte, projekcije i ostala događanja, od kojih je posljednji bio Festival svjetla.


Slične vijesti

18.08.2020. (16:30)

Život je negdje tu

Filmske večeri u Ribnjaku: Dobri dokumentarci pod zvijezdama

Korona je u zatvorenom, Art park je na otvorenom –  svaki dan do 23 sata u zagrebačkom parku Ribnjak (do 6.9.). Od filmskog programa, sinoć su prikazani animirani i igrani filmovi polaznika Frooom! interdisciplinarne filmske škole za djecu i mlade. Ponedjeljkom inače ide serijal “Dobar dokumentarac”, a za kraj (31.8.) je ostao još ‘Sretna zima’/ ‘Buon inverno’.

10.06.2019. (20:00)

Ulična kultura

Umjetnički projekt Art park seli iz Tomićeve ulice u park Ribnjak

U razdoblju između 14. lipnja i 21. srpnja 2019., park Ribnjak će postati odredište za sve ljubitelje programa i atmosfere koju donosi Art park. Središnja livada, odmah uz dječji park na Ribnjaku osmišljena je da ovog ljeta postane mjesto gdje ćete potražiti osvježenje u hladovini, zaigrati ping-pong, opustiti se u hammock ljuljačci, pogledati film, pročitati knjigu, poslušati putopisno predavanje, odigrati kviz, vježbati jutarnju jogu ili naići na dobar spontani koncert i dj session.

24.05.2018. (12:14)

Zagreb: Sutra počinje treći Art Park – za vikend otvorenja (25., 26. i 27. 5.) u parku će slikati Alan Myers i Guido Palmadessa, dva umjetnika iz Argentine, parkić kod Tomićeve imat će razne programe sve do rujna

25.05.2017. (14:08)

Ljeto u Art Parku počinje sutra, festivalom Meeting of Styles

Nakon iznimno uspješnog prošlogodišnjeg izdanja, projekt Art Park i ove se godine održava u parku između Tomićeve, Ilice i Strossmayerovog šetališta.

Program započinje ovog petka, 26. svibnja, s trodnevnim festivalom Meeting of Styles koji se održava u sklopu 11. Festivala tolerancije. Trodnevno događanje će ugostiti svjetski poznate ulične umjetnike iz cijelog svijeta koji će uz hrvatske majstore kao što su Chez186, Bare i Lunar uživo oslikavati zidne površine Art Parku. Održat će se i besplatne umjetničke radionice uz gostovanje i predavanja renomiranih stručnjaka poput Rienke Enghardt, organizatorica i inicijatorica projekta Hope Box te Manuel Gerullis, organizator projekta Meeting of Styles. Za dnevni chill session zadužen je DJ Kuna.

Nakon festivala Art Park će svakodnevno od 11 do 23 sata nastaviti funkcionirati po principu umjetničke galerije na otvorenom i mjesta za ležerna ljetna druženja uz različite kulturne i sportske sadržaje. Također, u parku će se obilježiti Dan Grada Zagreba (31.5.), gostovat će Animafest (6.,7. i 8.6.), Nordijski festival (7.,8. i 9.7) i Organ Vida te Mali plac, a tu je i Džunglaona by Jungle Tribe kao koncept čitaone, igraone i chillaone.

20.07.2016. (14:25)

Sve bogatija ponuda

Ljetni kulturni vodič po Zagrebu

Od ponedjeljka, 25.7. na Katarininu trgu počinje 7. Ljetno kino Gradec, koje će uz program kina Europa Propustili ste, pogledajte biti jedina filmska zabava (ok, osim Cinestara) koja će potrajati cijelo ljeto, i kroz obično mrtav kolovoz. Većina kazališnog (Scena Amadeo, Ljetne noći Teatra EXIT) i muzejskog (Klovićevi, MSU…) također zvršava krajem srpnja ili početkom kolovoza, no neki su postavi otvoreni do rujna. U Maksimiru se svake subote održava Zagrebački piknik, a po gradu se može provjeriti Dvorišta, Tajne Griča ili tradicionalno Ljeto na Štrosu.. T-Portal

10.06.2016. (09:35)

Facelift u centru

Napušteni park u centru Zagreba postaje umjetnička oaza

“Narkić parkić” između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta udruga Pimp My Pump i street art studio Lapo Lapo preuredili su ga u “Art Park”, koji će od lipnja do rujna služiti kao muzej na otvorenom upotpunjen različitim umjetničkim programima. Zapušteni park prošloga su vikenda već očistili i uredili street art umjetnici, a otvorenje sezone započinje ove subote od 15 do 21 h. Pogledaj.to

09.06.2016. (16:00)

Još jedan mini festival u Zagrebu – grafiti u parkiću ispod Štrosa

Udruga Pimp My Pump i street art studio Lapo Lapo započeli su revitalizaciju zapuštenog gradskog parka u Zagrebu smještenog između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta te u njemu pokrenuli ljetni festival Art Park koji će ovog ljeta, od lipnja do rujna, biti muzej na otvorenom upotpunjen različitim umjetničkim programom.

Prvi dio uređenja obavljen je proteklog vikenda kada su poznata regionalna imena iz svijeta ulične umjetnosti oslikala zidove parka, dok drugi dio projekta Art Park započinje ove subote, 12. lipnja 2016. ugodnim popodnevnim druženjem u trajanju od 15 sati do 21 sat uz glazbu.

Ovim događajem otvara se sezona različitih tematskih radionica, projekcija, izložbi i drugih događanja koja će obogatiti ljeto u Zagrebu sve do rujna.