U ime obitelji dobili više od 10 tisuća eura za promicanje ravnopravnosti spolova - Monitor.hr
10.03.2023. (19:00)

U ime zdravog razuma

U ime obitelji dobili više od 10 tisuća eura za promicanje ravnopravnosti spolova

Vijeće za elektroničke medije javnim natječajem dodijelilo je sredstva Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. Među neprofitnim pružateljima elektroničkih publikacija novac je dobila i Udruga ‘U ime obitelji’ u ukupnom iznosu od 10.485 eura. Za poticanje svijesti o ravnopravnosti spolova i drugih najviših vrednota ustavnog poretka na temu: ‘Epidemija transseksualizma u Hrvatskoj i svijetu’ tražili su i dobili 26.000 kuna. O svemu se na društvenim mrežama oglasio SDP. Navode kako je apsolutna sramota da homofobna i transfobna udruga Željke Markić, koja je u Saboru nedavno pokušala plasirati lažne podatke o transrodnim osobama u RH dobiva javni novac za projekt o “epidemiji transseksualizma” pod kategorijom “promicanje ravnopravnosti spolova”. 24 sata


Slične vijesti

03.06.2023. (07:00)

Dan otpora je. Prva subota u mjesecu

Heni Erceg: Vražje babe Balkana, ujedinite se!

JELENA DIKOVIĆ: Čemu tolika mržnja, Porfirije? - Autonomija

Porfirije sigurno ima dobar želudac, navikao je taj na kvalitetnu spizu, a nama se pak povraća, između ostaloga i zbog tolike sličnosti s hrvatskim katoličkim udrugama, poput one “U ime obitelji” koja raspolaže ama baš istim arsenalom psovki kada su žene u pitanju. I dok Porfirije organizira skrivene „intelektualne“ susrete i sipa srednjevjekovne kletve na žene, dotle katolički mužjaci u Hrvatskoj svake subote plaze po gradskim trgovima, satima kleče i mole za spas ugrožene obitelji i tradicionalnih vrijednosti, proklinju žene koje nose kratke suknje, koje bi htjele neka svoja prava, riječju: seru li ga seru. Ispričavam se na rječniku, međutim, on služi u jedino mogućoj verbalnoj funkciji, jer doista ima li boljeg izraza za ilustraciju totalne retardacije društava na čitavom ovom prostoru? Onih društava u kojima su žene trećerazredna bića koja može vrijeđati, napadati, ubijati svaka baraba i potom s pravom računati na duboko razumijevanje svojih crkvenih prelata. Tačno

16.03.2023. (14:00)

Rodni svjetonazor, a tek onda ideologija

Vučetić: U ime obitelji bi najbolje upravljali državom pukih tjelesa

Da U ime obitelji ne okuplja stručnjake za rodnu ravnopravnost i da ova udruga nije posebno senzibilizirana za rodnu tematiku, država joj ne bi dala prebijene pare za širenje rodne ravnopravnosti. Nadalje, da U ime obitelji nije prethodno proglasila moratorij na rodnu ideologiju, ne bi se mogla prijaviti na natječaj ili poziv za financiranje aktivnosti u svrhu ostvarivanja rodne ravnopravnosti. Oni koji su protiv roda kao roda, svodeći ga na puki spol, najprije su morali proglasiti moratorij na rod kao spol, kako bi širili rodnu ravnopravnost kao ravnopravnost moratorijem sediranog, zaboravljenog spola. Takvi stručnjaci bi najbolje upravljali Hrvatskom, državom pukih tjelesa. Tim tjelesima HDZ daje, ali i oduzima dušu. Marko Vučetić za Autograf.

04.01.2020. (22:30)

Ni N od neovisne

DIP je udruzi Željke Markić zabranio promatranje izbora

Državno izborno povjerenstvo (DIP) je promatračima udruge Željke Markić ‘U ime obitelji’ uskratilo pravo promatranja drugog kruga predsjedničkih izbora. U DIP-u smatraju da se ta udruga ne može smatrati neovisnom jer otvoreno podupire jednu kandidatkinju. Prije ‘U ime obitelji’, DIP je promatranje zabranio udruzi ‘Antikorupcija’, kojoj je na čelu Mislav Kolakušić i koja je promovirala isključivo njega. Udruga se može žaliti Ustavnom sudu.

30.07.2018. (13:11)

Poziv na uzbunu?

Slavenka Drakulić: Kako se u Hrvatskoj demokratski potkopava demokracija

Mora se naglasiti da Udruga (U ime obitelji) sve to radi u okvirima koje određuje zakon. Njezino je pravo da to čini i da širi svoju ideologiju sredstvima koja joj stoje na raspolaganju, ali zanimljivi su i poučni instrumenti i metode kojima se služi, od referenduma do lobiranja i pritiska na javnost, medije i Akademiju. Ustvari, moglo bi se zaključiti da demokratski potkopavaju demokraciju zato što rade na ukidanju drugačijeg i kritičkog mišljenja i znanstvenog promišljanja stvarnosti.piše Slavenka Drakulić u svojoj kolumni za Jutarnji.

28.12.2017. (00:17)

Nacionalna zaklada za razvoj ironije

Ženska mreža: U ime obitelji dobili novce za zaštitu ljudskih prava – koja negiraju

Sredstva namijenjena zaštiti i promicanju ljudskih prava dodijeljena su organizaciji koja negira sam koncept ljudskih prava i aktivno se zalaže protiv ljudskih prava manjinskih skupina – nacionalnih manjina, izbjeglica, lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba, ateista, kao i ljudskih prava žena – komentira Ženska mreža Hrvatske dodjelu sredstava Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva udruzi U ime obitelji. Monitor.hr

28.12.2017. (00:02)

Ženska mreža: Sredstva za zaštitu ljudskih prava – udruzi koja negira ljudska prava

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva objavila je popis organizacija kojima su dodijeljena sredstva putem Institucionalne podrške stabilizaciji i/ili razvoju udruge (ovdje popis, PDF). Putem ovog natječaja dodjeljuju se sredstva organizacijama civilnog društva koje (kako je i navedeno u tekstu natječaja) svojim djelovanjem doprinose demokratiziciji i razvoju civilnoga društva, prije svega zaštiti i promicanju ljudskih prava.

Najstrože osuđujemo činjenicu da su sredstva namijenjena zaštiti i promicanju ljudskih prava prvi put od osnutka Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva dodijeljena organizaciji koja negira sam koncept ljudskih prava i aktivno se zalaže protiv ljudskih prava manjinskih skupina – nacionalnih manjina, izbjeglica, lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba, ateista, kao i ljudskih prava žena.

Udruga U ime obitelji, koja je dobila trogodišnju potporu za svoje djelovanje aktivno djeluje protiv najviših vrednota iz članka 3. Ustava RH: zaštite prava čovjeka, nacionalne ravnopravnosti i ravnopravnosti spolova.

Tražimo od Upravnog odbora Nacionalne zaklade da hitno provede reviziju cijelog natječajnog postupka i da utvrdi i javno odgovori na pitanje kako je došlo do toga da sredstva namijenjena demokratiziciji i zaštiti ljudskih prava budu dodijeljena udruzi koja djeluje protiv demokratizacije i ljudskih prava, završava Ženska mreža Hrvatske u svom priopćenju.

05.12.2017. (16:27)

Zuckebergu Staljine!

Rakar: Zahtjev ‘U ime obitelji’ je sulud, Facebook boli briga što se događa u Hrvatskoj

Komentirajući poziv udruge ‘U ime obitelji’ premijeru Andreju Plenkoviću te ministrima pravosuđa i unutarnjih poslova Draženu Bošnjakoviću i Davoru Božinoviću da od Facebooka ishode prekid cenzure sadržaja vezanog uz hašku presudu, komunikacijski stručnjak Marko Rakar ocijenio je u utorak da je takav zahtjev ‘sulud’ i ‘smiješan’. Rakar je pojasnio da se Facebook zbog goleme količine sadržaja uglavnom mora oslanjati na automatske mehanizme detektiranja spornih ključnih riječi i fotografija. Sporne objave brišu se trajno, a suspenzija profila korisnika koji je taj sadržaj objavio traje najviše mjesec dana. “Facebook je privatna društvena mreža, nije javni medij i oni imaju vlastita pravila o tome kako čuvaju moral ili kulturnu diskusiju na svojoj mreži”, kaže Rakar. T-Portal

23.02.2017. (11:38)

Redakcija tjednika Novosti: Zaustavite udar na slobodu govora

“Redakcija tjednika Novosti upozorava javnost, domaće i međunarodne institucije, strukovne organizacije i organizacije civilnog društva o najnovijem napadu na slobodu govora, slobodu štampe i nasrtaju na prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj, koji je pokrenula ultrakonzervativna udruga U ime obitelji.

Udruga U ime obitelji održala je u ponedjeljak 13. veljače 2017. press konferenciju ispred Hrvatskog sabora te istoga dana poslala Vladi, Saboru, Savjetu za nacionalne manjine, Uredu za državnu reviziju i Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske svoj “Izvještaj o zloupotrebi proračunskog novca namijenjenog srpskoj nacionalnoj manjini”, u kojem traži gašenje tjednika Novosti u izdanju Srpskog narodnog vijeća te kazneni progon njegovih novinara, urednika i izdavača.

Na press konferenciji i u “Izvještaju” iznesene su neistinite i zlonamjerne optužbe da tjednik Novosti svojim pisanjem vrijeđa Republiku Hrvatsku i “širi mržnju, netoleranciju i nesnošljivost prema većinskom hrvatskom narodu”. Članovi te udruge u narednim su danima ponovili svoje optužbe u brojnim hrvatskim medijima, a 20. veljače pokrenuli su i online peticiju za ukidanje tjednika Novosti te tisućama automatskih e-mailova zagušili sustav Savjeta za nacionalne manjine, u okviru čijih programa se Novosti financiraju.

Riječ je o opasnoj i orkestriranoj difamacijskoj kampanji s nacionalističkih i ksenofobnih pozicija kojom se novinare tjednika Novosti želi u hrvatskoj javnosti označiti kao državne neprijatelje i nacionalne izdajnike te usmjeriti bijes na Srpsko narodno vijeće, krovnu organizaciju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, pa tako i na srpsku nacionalnu manjinu u cjelini.

Redakcija Novosti upozorava da se ovaj grubi napad na slobodu medija i Ustavom zajamčena prava nacionalnih manjina odvija u kontekstu širokog nacionalističkog udara na medije, civilno društvo, kulturne i nezavisne institucije u Hrvatskoj, kojemu svjedočimo u proteklih godinu dana. Slične kampanje već su pokretane protiv Agencije za elektroničke medije, Hrvatskog audiovizualnog centra i neprofitnih medija čiji je model financiranja ukinut upravo na inicijativu udruge U ime obitelji. Ista je udruga posljednjih godina svojim agresivnim kampanjama najviše doprinijela širenju homofobne atmosfere u Hrvatskoj, što je rezultiralo nedavnim napadom suzavcem na pripadnike LGBT zajednice u Zagrebu.

Tjednik Novosti za svoj je rad dobio priznanje i podršku medijskih stručnjaka iz cijele regije, a najnoviji napad na ovaj list osudilo je i Hrvatsko novinarsko društvo, krovna profesionalna organizacija, koje je prozvalo udrugu U ime obitelji zbog širenja mržnje prema pripadnicima nacionalnih i ostalih manjinskih skupina te upozorilo da je riječ o hajci koja je vrlo opasna po demokratske vrijednosti u hrvatskom društvu.

Pozivajući na reakciju u zaštitu slobode štampe i zajamčenih prava nacionalnih manjina, redakcija Novosti upućuje ovo saopćenje na adrese niza domaćih i inozemnih institucija, organizacija za zaštitu slobode izražavanja te diplomatskih predstavništava u Hrvatskoj.”

04.11.2016. (12:32)

Specijalna škola

Kako su se profesori ‘stručno usavršavali’ na konferenciji U ime obitelji

Agencija za odgoj i obrazovanje kaže kako je odobrila da se učitelji, profesori i odgojitelji stručno usavršavaju na nedavno održanoj konferenciji u organizaciji U ime obitelji. Kako su se stručno usavršavali? Slušajući kako djeca s homoseksualnim sklonostima ‘pervertiraju’ drugu djecu, da ‘LGBT lobi’, ‘rodna ideologija’ i ‘spolni odgoj’ od seksualno zbunjene djece proizvode homoseksualce te da je dekristijanizacija uslijedila zbog legalizacije ‘grijeha pobačaja, ateizma, razvoda i transseksualnosti’. Novosti