Ulični umjetnici crtaju 3D grafite-iluzije - Monitor.hr
15.11.2021. (23:30)

Dobro protrljajte oči

Ulični umjetnici crtaju 3D grafite-iluzije


Pogledajte, ima još!


Slične vijesti

Nedjelja (14:34)

Blackbook Croatia: Po prvi put objedinjeni radovi hrvatske graffiti scene

21.04.2020. (12:30)

Planet kukuriknuo

Mural koji poziva na buđenje – pijevac izranja iz crne rupe

Kako su vremena takva gdje nam planet govori da pati i da smo ga iscrpili do samog kraja, a tu je i potres koji nas je snašao, a da ne govorim o Covidu-19 koji nas je sve postavio u jednu nama neprirodnu situaciju, htio sam poručiti svima nama da se probudimo i da se počnemo odgovornije ponašati prema samom planetu i naravno jedni prema drugima kao cijeloj ljudskoj rasiobjašnjava Miro “Modul” Petković svoj novi grafit na zagrebačkoj Peščenici – pijetla koji izranja iz crne rupe i poziva na buđenje, uz stihove iz pjesme ‘Black Hole Sun’ Soundgarden.

27.07.2019. (17:30)

Fućkaš zid na kojem ništa nije nacrtano

Anthony Brooks – Amerikanac hrvatskih korijena koji je oslikao Zagreb i Opuzen

View this post on Instagram

For my second year at festival @zen_opuzen , I got the chance to go and do something a little different than normal. I tend to stay away from doing fully human figures because I want the imagery to be relatable for everyone without any prejudice. Hence the animal faces rather than one with a specific hair, skin, or eye color. The pose is generally left to speak for itself and that's that. This time was a bit different. I spent so long working on several sketches (sorry and thanks for working with me on this, Josip & Giovanni) and finally decided against using an animal head. I don't want to be limited to just that, the same as I don't want to paint only men in suits. The imagery was strong and the relationship that it formed with the building was amazing. So I left it and tried something new. I'm really glad that I did and the reactions of the people in the apartments around were a fantastic sign that it was well-received. Anyway, enough words. Thanks again to Festival Zen Opuzen and the city of Opuzen for an amazing time and a great wall to paint. 🙂

A post shared by Anthony Brooks (@anthonybrooksart) on

“Prošlo je gotovo tri godine i Balkan me stvarno inspirira za stvaranje murala” – kaže Anthony Brooks, grafiter čiji korijeni vuku u Novsku i Bihać, koji je odrastao u Americi, a sad živi u Beogradu. U Hrvatskoj je oslikao Zagreb i Opuzen, a Telegram ga je uspio uloviti za intervju.

18.06.2018. (19:51)

Najoriginalniji grafiti na svijetu