"Da je Marx rođen u 20. stoljeću, bio bi Zeleni" - Monitor.hr
19.05.2015. (09:34)

Naš Karl sunce milo voli samo zelenilo

"Da je Marx rođen u 20. stoljeću, bio bi Zeleni"

“Da je Marx rođen u 20. stoljeću, mislim da bi bio Zeleni. Tradicionalni ekonomski sistemi, socijalistički sistem u kojemu je sve bilo u vlasništvu države, a također i na kapitalizam u kojemu je sve u rukama privatnog sektora, ne mare za okoliš, a niti za ljude. Dokaz toga su klimatske promjene. Visoki profit ne znači razvitak društva. Ovaj rast mora stati. Grčka kriza je pokazatelj toga. Naša koalicija s ljevicom ipak dokazuje da ona treba naše ideje i suradnju kako bi iznašla primjerena rješenja za izlazak iz krize”, rekao je Yannis Cironis, čelnik grčke stranke Oikologoi Prasinoi i član Ciprasove vlade, koji je posjetio Zagreb na konferenciji Vijeća Europske zelene stranke. “Naš utjecaj u smislu uprave državom, čak i lokalne uprave jako je mali, ali onaj cilj koji se tiče širenja svijesti među ljudima, doslovno sađenja sjemena zelenih ideja najuspješnija je stvar koju radimo”, kaže Iva Marković iz nevladine organizacije Zelena omladine Srbije.


Slične vijesti

21.02.2019. (20:30)

Animirani manifest

Kina snimila animirani serijal o Marxu – visokom, zgodnom, priča kineski

Kineska Komunistička partija snimila je animirani serijal Vođa u sedam epizoda, snimljen u duhu kineske anime, kako bi mladima približili kuma komunizma. Njihov Marx je vizualno mlad, visok, vitak i zgodan, dok je karakterno buntovan, odlučan i energičan, a uz to i romantičan, pa shodno tome ima muževno izraženu čeljust i plave oči, govori kineski i zavodi djevojke. Ali, zakonitosti kapitalizma i ovdje su proradili pa je platforma Bilibili onima koji plate unaprijed omogućila gledanje sljedeće epizode prije ostale publike, u međuvremenu se pojavio strip o Marxu, emotikoni s likom Marxa i Engelsa, kazališne predstava o očevima komunizma itd. (Slobodna). Na YouTubeu epizode 1, 2, 3, 4

05.05.2018. (16:30)

Tajna moć

Komentar: Kako je Marx predvidio Oluju

“Čitavoga života Ruža Tomašić iskreno vjeruje kako je Karl Marx još sredinom 19. vijeka jasno propisao pravila što će ih jugoslavenski komunisti nakon Drugog svjetskog rata spremno pretočiti u pakao totalitarne strahovlade. A kad tamo, čovjek uopće nije pisao o tragičnom hrvatskom porazu 1945. godine. Nego je, kao za vraga od riječi do riječi opisao veliku hrvatsku pobjedu točno pedeset godina kasnije”, piše Boris Postnikov za Novosti.

Ljetna rasprodaja: Nabavite Windows 10 potpuno besplatno!

Stigla je najveća ljetna softverska rasprodaja u 2020. Keysworlds.com vam nudi softverske licence i ključeve po izuzetno povoljnim cijenama, a ovog puta uz uredski softver u paketu dobivate i Windwows 10 besplatno. Evo za ilustraciju cijena nekoliko kombinacija: Microsoft Office 2019 Pro + Windows 10 Pro po cijeni od 32,99 eura. Ili još povoljnije nešto stariji Office 2016 Pro + Windows 10 Pro za svega 18,49 eura. Opširnije o paketima, cijenama i kako pomoću kupona dobiti te lude cijene.

03.03.2017. (09:17)

Marx je još uvijek u modi: Na Berlinaleu prikazan igrani film ‘Mladi Karl Marx’ gdje je komunistički filozof prikazan kao superzvijezda