"Europu ponovno treba spašavati od Njemačke!" - Monitor.hr
20.02.2015. (12:57)

Pušteni s lanca

"Europu ponovno treba spašavati od Njemačke!"

Dok u Bruxellesu traju napeta savjetovanja o grčkom pismu s prijedlozima nove vlade u Ateni o drugačijem pristupu rješavanju grčkog duga, komentator Tportala Gordan Duhaček podsjeća da se njemački pristup rješavanju krize dosad pokazao promašenim te da hegemonijska politika koju vodi kancelarka Angela Merkel počinje ugrožavati cijelu EU. “Stoga će biti tragično ako članice Europske unije, u želji da budu miljenice stroge učiteljice koja samo zna kažnjavati, ali ne i poučiti niti inspirirati na promjenu, dopuste da njemački inat gurne Grčku preko ruba ponora. Dugogodišnja pogrešna europska politika Angele Merkel dovela do nečega što je u vrijeme Helmuta Kohla ili Gerharda Schrödera bilo nezamislivo – Europu ponovno treba spašavati od Njemačke!”, tvrdi Duhaček.Slične vijesti

05.09. (18:30)

Univerzalni vojnik

Duhaček: Slučaj Damira Škare razotkrio je svo licemjerje hrvatske elite

Škaro je sebe vidio kao jednog od stupova društva, pa tako na svojoj službenoj stranici ima i rubriku “Karijera”, u kojoj se predstavlja ovako: 1. Olimpijac, 2. Gospodarstvenik, 3. Znanstvenik, 4. Parlamentarac, 5. Publicist i 6. Domovinski rat… Za Hrvatsku nije tragično što je jedan Damir Škaro imao jako visoko mišljenje o sebi, nego je tragično što su ga uglednim i svojim pripadnikom smatrale i elite ove države, kakvu je stvorio HDZ – komentira Gordan Duhaček za Index. U međuvremenu su ga prijavile još dvije žene.

16.01. (10:30)

So, what else is new?

Duhaček: Ponedjeljak je bio dan za pamćenje i govori baš sve o Hrvatskoj u 2019.

Kolumnist Indexa Gordan Duhaček detektirao je da je ovaj ponedjeljak bio nešto skandalozniji nego inače i proglasio ga povijesnim danom, a sve nas koji živimo u zemlji žabama koje se lagano kuhaju. Evo popis tema koje su ga uzrujale: Smrt lipicanca iz državne ergele u režiji HDZ-ova kadra, Pomoćnik ministra branitelja savjetuje branitelju da provali u tuđi stan, Dobro je biti dijete hrvatskih sudaca (za četiri sudačka mjesta zaposleno dvoje djece sudaca – Đure Sesse i Vesne Buljan), Biskup upucao čovjeka pa o svemu šutio danima, Ravnatelj programa HRT-a brani gostovanje lika koji negira Jasenovac, Krstičević je znao da Amerikanci neće dozvoliti prodaju aviona, Uobičajeno nacionalističko ludilo (presica Čovića, Penava). Index

27.11.2018. (08:52)

Abortus transparentnosti

Kujundžić osnovao tajnu skupinu za pisanje zakona o pobačaju

Skandalozno je da još jedan ministar u vladi Andreja Plenkovića, ovaj put ministar zdravstva, formira neku de facto tajnu skupinu koja će pisati zakon koji je tako ključan za zdravlje i prava žena u Hrvatskoj, komentira Gordan Duhaček za Index o skupini koja piše zakon o pobačaju. Podsjeća da je ministar izjavio kako će i Katolička crkva biti uključena u pripremu zakona, kao i na njegove seksističke ispade. Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić poziva ga da objavi imena članova radne skupine.

13.02.2018. (23:00)

1:0 u gostima

Duhaček: Vučić i Srbija ispali jači igrači od Grabar-Kitarović i Hrvatske

“Nema sumnje da je dobro uspostaviti normalnije odnose između Hrvatske i Srbije te konačno početi rješavati predugo otvorene probleme, ali početak tog procesa je pokazao da je Aleksandar Vučić mnogo sposobniji igrač na međunarodnoj političkoj sceni i u politici uopće nego bivši diplomati koji su nam trenutno predsjednica i premijer. Hrvatska je zahvaljujući njima, iako u realno moćnijoj poziciji u odnosu na Srbiju, ispala perolaka kategorija nasuprot Srbiji kao teškašu”, piše Gordan Duhaček za Index analizu posjeta Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

12.09.2017. (18:48)

U Peštu na feštu

Duhaček: Predsjednica mađaronka radi protiv Hrvatske

„Hrvatska predsjednica je 2015. izjavila da s Orbanom neće previše pričati o temi Ina-MOL jer ‘nije u domeni mojih nadležnosti’ te je ‘izrazila nadu da taj problem neće negativno obilježavati odnose Mađarske i Hrvatske’. Dvije godine kasnije: Kolindin bliski politički saveznik Orban naređuje blokadu ulaska Hrvatske u OECD zbog MOL-a. Hrvatska predsjednica izjavljuje da je iznenađena. Naivan čovjek bi pomislio da je to najgore od mađaronske politike KGK, no iskustvo nas je naučilo da predsjednica uvijek može niže. Na to nije trebalo dugo čekati, s obzirom na to da je danas stigla u službeni posjet Budimpešti, prethodno najavivši da će s mađarskim vrhom ozbiljno razgovarati o njihovoj blokadi Hrvatske. Nakon što se sastala s Orbanom, hrvatska predsjednica je mrtva-hladna izjavila: ‘Mađarska ne ucjenjuje RH, nego štiti svoje interese!’ Da je tu izjavu dao Orbanov inoministar, glasnogovornik ili tajnica, bilo bi to posve razumljivo i logično“, komentira Gordan Duhaček.

27.10.2016. (17:54)

Daleko od razuma

‘Alt-right’: Ultradesni pokret juriša na Europu, no Hrvatska je zasad sigurna

Živimo u eri ‘postfaktične politike’ – kako je to nedavno definirao The Economist, što znači da nisu važne činjenice i dokaziva istina nego ono što se osjeća kao istina. Upravo na tom postulatu počiva politički pokret koji se naziva alt-right, odnosno alternativna desnica, a zapravo je moćan stroj online zastrašivanja. Breitbart London već je čitaniji od konzervativnih medija britanskog establišmenta, a slijedi i njemačka verzija. No alt-right je previše suvremena pojava za našu Republiku koja se grčevito i isključivo drži vlastite prošlosti i plaši interakcije s ostatkom svijeta, ocjenjuje Gordan Duhaček za T-Portal.

02.09.2015. (14:50)

"Na lijepe oči"

"Otvoreno pismo drugovima iz Radničke fronte"

S obzirom na to da se spremaju parlamentarni izbori, komentator Tportala Gordan Duhaček odlučio pozabaviti uzdanicama hrvatske salonske ljevice Radničkom frontom, kojima je procesom eliminacije, čini se, odlučio dati svoj glas ovaj put. Baš zbog toga im upućuje otvoreno pismo, u kojemu se pita je li previše od Radničke fronte očekivati da se počnu baviti konkretnim političkim radom, a ne samo objavljivanjem statusa po Facebooku.”A ako vam se to čini kao nefer ponuda ili vas cijeli ovaj tekst neopisivo nervira, onda se slobodno odmah ostavite politike i prestanite s blamiranjem lijevih ideja, jer u tome nikad nećete biti uspješni kao SDP”, piše Duhaček.

24.06.2015. (18:35)

Naši i vaši

Američki rasizam i hrvatsko ustaštvo: princip je isti

U SAD-u je rasizam očito i dalje vrlo živ, a strašne vijesti su prošlog tjedna došle iz Charlestona: 21-godišnjak je izvršio masakr u crnačkoj crkvi, ostavivši iza sebe i pisano objašnjenje za taj čin rasističkog terorizma. Uz minimalne prilagodbe bi tekst ubojice Dylanna Roofa mogao izaći kao urednički komentar na domaćim desničarskim portalima, smatra komentator tportala Gordan Duhaček.