Flickr autorica: Leanne Boulton - Monitor.hr
21.10.2019. (16:00)

Flickr autorica: Leanne Boulton

Leanne Boulton svakodnevno objavljuje na Flickru sjajne street portrete sa ulica Glasgowa koje snima sa Canon 5D Mark III aparatom. Slike nisu u originalnoj veličini već u 2048 × 1365 rezoluciji, ali i to je dovoljno da se uvjerite u kvalitetu i inspirirate za vlastite poduhvate. Kliknite 2x da sliku vidite uvećanu. Tipični objektiv koji koristi je EF24-70mm f/2.8L II USM. Ima ukupno 4.730 fotografija, a na FLickru je od 2013.

Woolly Jumper


Slične vijesti

03.11.2018. (08:30)

Katastrofa!

Flickr ograničava besplatno objavljivanje na samo 1.000 fotki/videa!

Nakon što je 13 godina bio dijelom propadajućeg Yahooa, Flickr, servis za pohranu i razmjenu fotografija je u travnju ove godine preuzeo konkurentski servis SmugMug. Ljubitelji fotografije voljeli su Flickr zbog rijetke mogućnosti da se fotografije uploadaju i skidaju u originalnoj rezoluciji što nije slučaj kod ostalih vodećih fotoservisa. Držanje preko 1000 fotografija/video odsada košta 50 dolara godišnje. Tko ne plati brišu mu se fotke. Nova eksploatacijska politika “iscijedi što se iscijediti da” će zasigurno uništiti Flickr, jer korist od objavljenih fotografija nisu imali entuzijasti koji su ih objavljivali već prije svega posjetitelji. A najbolji autori su oni sa preko 1000 fotografija koji će vjerojatno biti ohlađeni ovim bezobrazlukom. Na Flickru je čak 400 milijuna fotografija koje imaju Creative Commons licencu (više o CC problemu). Biti će zanimljivo vidjeti hoće li recimo ovaj plodni i solidni autor Guilhem Vellut sa 153 tisuće fotografija, sve CC licenca (slobodno korištenje) prihvatiti ucjenu i uzeti Pro račun. Bilo bi tragično da takvi autori nestanu. Backupirajte svoje i tuđe radove dok možete, postoji legalan alat za to – Downloadair. Više na Flickr Twitter, Techcrunch, Bug.

24.04.2018. (14:10)

Kako downloadati sve svoje fotografije s Flickra, za svaki slučaj jer ga je kupio drugi servis, SmugMug

23.04.2018. (17:31)

Smiješak molim!

Maleni kupio velikog: SmugMug preuzeo Flickr

Hosting servis za profesionalne fotografije SmugMug kupio je Flickr, daleko veću i puno stariju platformu za online čuvanje i objavu fotografija. Svota koju je SmugMug platio je tajna, no ono što je više važno je da vlasnik Flickra više nije Yahoo, koji baš i nije znao što bi napravio s ovim servisom i čini se da ga se samo htio riješiti, nego SmugMug čiji su vlasnici ljubitelji fotografije. Procjena je da će SmugMug zadržati Flickr kao ime i pokušati zadržati zajednicu koja se izgradila oko ovog servisa.