Gile iz Električnog orgazma: Gonič robova šiba bičem, a mi samo trčimo - Monitor.hr
16.07.2021. (22:30)

Igra rokenrol

Gile iz Električnog orgazma: Gonič robova šiba bičem, a mi samo trčimo

Srđan Gojković Gile u intervjuu za Lupiga: Uvek postoji to neko zlatno doba, ali nikad ne traje zauvek. Ja to tako gledam. To je bio neki kreativni period, naročito prva polovina osamdesetih. Okolnosti proizvode umetnost. To što se dešava u društvu, kao što je ono što se dešavalo ranih osamdesetih nas inspirisalo. Tako i sad, kakvo je društvo – takva je umetnost. Sad kao, naizgled, imaš više slobode. Imaš Internet, tad niko ne bi znao za tebe ako te ne puste na radiju ili ti ne objave ploču, a ti sad staviš to na internet i to je mnogo veća sloboda. Ali došlo je do hiperprodukcije. Baš zato što svako može. To je prezasitilo ljude. Po meni je to otežavajuća okolnost sadašnjeg vremena.


Slične vijesti

14.05.2023. (20:00)

Moje su nebo vezali žicom, po mome mozgu crtaju šeme...

Električni orgazam u Tvornici kulture slavi 40 godina albuma “Les Chansones Populaires”

Električni orgazam slavi 40 godina: Priča o dječacima koji desetljećima žive muziku

Električni orgazam slavi 40 godina albuma obrada ”Les Chansones Populaires”. Tim se povodom, nakon prošlogodišnjeg koncerta posvećenog albumu ”Lišće prekriva Lisabon”, u subotu, 4. studenog 2023. godine kultni beogradski bend vraća u Tvornicu kulture kako bi sa zagrebačkom publikom obilježio obljetnicu objave svog trećeg studijskog albuma. Osim po svojim rokenrol himnama, Električni je orgazam poznat i po originalnosti, inventivnosti, kreativnosti, glazbenim eksperimentiranjima te psihodeličnim melodijama i tekstovima, a uz slavljenički će album zagrebačka publika u studenom čuti i nezaboravne hitove koji su obilježili desetljeća glazbe i generacije koje su na njima odrastale diljem prostora bivše Jugoslavije. ”Krokodili dolaze”, ”Igra rokenrol cela Jugoslavija”, ”Nebo”, ”Ja sam težak kao konj”, ”Bejbe, ti nisi tu”, ”Dokolica” ili ”Odelo” nezaboravne su pjesme čiji će se stihovi ponovno oriti Tvornicom. Ravnododna

19.02.2021. (12:30)

Glazbena lektira

Tomić: Pjesme s “Paket aranžmana” su ostale da nas hrabre kad se osjetimo prevareni od vlasti

Desetak mladića iz tri beogradska benda u jedanaest pjesama, samo trideset pet minuta muzike, zapalilo je čitavi truli svijet koji se lažljivo smije zlatnim zubima, svijet zadovoljnih potrošača, domaćih turista, samoupravljača koji nedjeljom popodne u dvorištu peru automobil, puše Kent, slušaju Zdravka Čolića i Lokice i smiju se zgodama Paje i Jareta – piše Ante Tomić.

18.02.2019. (23:00)

Električni ogazam dolazi u Tvornicu, Zagreb, 13.4. a imaju i novi album ‘Gde smo sad’ kojeg hvale (singl na linku)

23.08.2016. (20:35)

Gile iz Električnog orgazma: Odlazim u budistički hram i želim postati monah

19.03.2015. (11:00)

NAGRADNA IGRA

Električni orgazam slavi 35 godina: Podijelili smo ulaznice

Dvije godine nakon posljednjeg ukazanja, Električni Orgazam se u petak 27.ožujka vraća na stage Velikog pogona Tvornice kulture gdje će ispucati presjek svoje prebogate karijere te na taj način obilježiti 35 aktivnih godina na sceni. Očekuje nas glasni i znojni rock’n’roll. Danas smo podijelili 2×2 ulaznice, a nagrađeni čitatelji bit će obaviješteni mailom. Monitor

17.03.2015. (13:10)

Električni orgazam + Rizol 27. ožujka u Velikom pogonu Tvornice kulture

Dvije godine nakon posljednjeg ukazanja, Električni Orgazam se u petak 27.ožujka u 23h vraća na stage Velikog pogona Tvornice kulture gdje će ispucati presjek svoje prebogate karijere te na taj način obilježiti 35 aktivnih godina na sceni.

Impozantna diskografija, legendarnog beogradskog benda, koja uključuje neke od najboljih jugoslavenskih albuma, kao što su “Kad bubanj kaže”, “Distorzija” i “Paket aranžman” zajedno sa Idolima i Šarlo Akrobatom te svevremenske klasike “Zlatni papagaj”, “Nebo”, “Krokodili dolaze” i “Igra rokenrol cela Jugoslavija”. Posljednji studijski album, “To što vidiš to i jeste”, objavili su 2010. godine.
Ukratko…očekuje nas glasni i znojni rock’n’roll.

Za napomenuti je da će Električni Orgazam nastupiti i dan kasnije, 28.ožujka u Rijeci u kultnom klubu OKC Palach te na taj način zaokružiti mini obljetničku turneju po Hrvatskoj.

RIZOL

Nakon petnaestak godina sviranja i gotovo isto toliko pauze zagrebački band Rizol (iz zagrebačkog Španskog) ponovo na okupu.

Krajem osamdesetih, odrastanje u neposrednoj blizini Zdenka Franjića rezultiralo je infekcijom rock and rollom. Logičan slijed je bio početak rada benda i ulazak u studio prilikom snimanja legendarnog albuma

Bombardiranje New York-a. Nakon toga Rizili izdaju neke materijale za Zdenkov “Slušaj najglasnije”, da bi sredinom devedesetih objavili i album Jaki i glupi za Jabukaton. Pored albuma tokom svih tih godina Rizoli nastupaju uglavnom po Hrvatskoj i Sloveniji na mnogim koncertima, a posebna veza postoji sa Električnim Orgazmom sa kojim su svirali po Zagrebu i svim većim gradovima Slovenije spomenutih devedesetih godina.

Eto, povijest se ponavlja pa tako svojevrsni come back Rizol ima u funkciji gosta na koncertu Orgazma 27. ožujka u velikom pogonu Tvornice kulture.

Ulaznice su u pretprodaji po 60 kn, dok će na dan koncerta biti 80 kn.

Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1, Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr