Glumac želi besplatno raditi jer prima plaću, a ne radi ništa - Monitor.hr
20.05.2020. (21:30)

Grižnja savjesti u doba korone

Glumac želi besplatno raditi jer prima plaću, a ne radi ništa

Sram me je pred građanima što primam 9.200 kuna, a da ne radim ništa, objavio je na svom Facebooku glumac Siniša Ružić iz kazališta Gavella. Iako predstava nema, plaće su ostale netaknute, pa Ružić nepravdu želi iskupiti nudeći da besplatno radi bilo koji posao koji ima veze s pjevanjem, sviranjem, sinkronizacijom ili poezijom, piše 24 sata.


Slične vijesti

29.02. (23:00)

Kao da je Beckett čest gost domaćih repertoara

Gavella se u listopadu napokon vratila u svoj matični prostor. Kakvo je stanje nakon godina izbivanja? “Nude za svakoga ponešto”

Slavlje je prošlo, adventske svjećice su se ugasile, minuo je depresivni siječanj, i već u veljači Dramsko kazalište ima dvije premijere: na početku Decu, na samom prijestupnom kraju Kraljevo. Preskok naizgled još veći od onog zadanog u studenom i prosincu 2023., ali i njegov logični nastavak. Pitanje je, međutim, nakon ovih slavljeničkih mjeseci koji pomalo još uvijek traju, ima li kazalište u Frankopanskoj zaista snage i volje održati tako široki raspon svojih interesa, od produkcijske do poetičke razvedenosti? Ima li unutarnje snage za koheziju koja sve to može držati na okupu? Ima li, na koncu, publiku za to? Mreža je bačena široko, pod različitim utjecajima, i subjektivnim i objektivnim, i nešto je ulova dala. Međutim, kad se ugase i posljednje svjećice na slavljeničkoj torti, ostaje uobičajenost svakodnevnog repertoarnog života i preživljavanja, ostaje ansambl koji se mora konsolidirati nakon izvanrednog stanja, kuća u koju se svi moraju vratiti, uključujući i publiku koja od te kuće ima potpuno različita očekivanja. Kulturpunkt