Jedan mali uspjeh hrvatske glazbe: Morcheeba obradili Irenu Žilić - Monitor.hr
28.03.2021. (17:30)

Mjesec je upotpunjen

Jedan mali uspjeh hrvatske glazbe: Morcheeba obradili Irenu Žilić

Britanski trip-pop bend Morcheeba obradio je ‘The Moon’ zagrebačke pjevačice Irene Žilić. Nisu puno mijenjali ionako lijepu pjesmu, malo su je prilagodili za svoj zvuk. Netko je na YouTubeu posve točno komentirao da je ova verzija kao stvorena za James Bond soundtrack. Ovdje original.


Slične vijesti

14.11.2017. (08:30)

Snovito

Irena Žilić objavila novi singl i spot ‘Omega’

Irena Žilić nakon sjajne koncertne promocije albuma Haze predstavlja novi singl i spot s albuma, pjesmu “Omega”. Pjesmu autorski potpisuje sama glazbenica, koja je čitav album snimila u suradnji s Markom Mrakovčićem, a video potpisuje Sebastian Søgård (73 collective).

28.04.2017. (14:19)

Recenzija

Irena Žilić – izvozni proizvod neupitne kvalitete i standardnog pakiranja

Irena Žilić na novom albumu Haze i dalje najviše podsjeća na neku sanjiviju, lagano opijenu Norah Jones, a najveći joj je neprijatelj kompetentnost. Naime, pjesme zvuče toliko spremno za slušateljsku upotrebu da ih je teško ne doživjeti kao plod određene vrste kalkulacije. Uvodna The Moon zvuči kao rani Portishead zalutao u americana vode, a X uzima poletnu strukturu Radioheadove There, There pretvarajući je u nešto izravnije i daleko manje cinično”, piše Karlo Rafaneli za Lake note.

19.04.2017. (17:50)

Cat power

The best of domaćih kantautorica

“Probajmo (čisto iz zabave ili hira) za početak neke od domaćih (kant)autorica usporediti s pićima i napitcima. Ako je Lovely Quinces kofeinski, visokokalorični podizač, Ivana Picek prirodni, organski psihodelik, a Ana Ćurčin čaša kvalitetnog viskija s ledom, Irena Žilić biljni je čaj, skuhan od mješavine samoniklih biljaka”, predstavljaju Novosti recentne albume domaćih kantautorica: Haze Irene Žilić, Časna lubanjska Ivane Picek Pi, Tišina Sare Renar i Gurni me u valove benda Ti, ja i moja mama.

30.11.2016. (16:06)

Moje pjesme, moji snovi

Može li se u Hrvatskoj živjeti od glazbe?

Sara Renar, Irena Žilić, Lucija Ćustić Luce i Nina Romić mlade su glazbenice koje pripadaju tzv. alternativnom krugu. Stoga je i odgovor na pitanje može li se živjeti od glazbe – ne. Sve uz glazbu i rade ili imaju pomoć sa strane. Također smatraju kako je za bavljenje glazbom bitno biti spreman na mnoga odricanja i razočaranja. Buro247

12.10.2015. (09:48)

Sam na svijetu

Vodič kroz procvjetalu hrvatsku kantautorsku scenu

Posljednjih godina najjača nova glazbena scena u Hrvatskoj je mladih kantautorica i kantautora koji se ne obaziru puno na (ne)originalnost nego sviraju kako i što im se sviđa, a online magazin Rif izdvojio je najaktualnije od njih: Elephant and the Moon, Denis Katanec, Miki Solus, Nebo roza, Seine, Letarg, Luce, Elma Burnić, Nina Romić, Sara Renar, Irena Žilić, Erna Imamović, Ivana Picek, Melita Sabljo, Ivana Bastašić, Zvonka Obajdin, Lovely Quinces