Komentar: Čelične magnolije - Monitor.hr
27.04.2018. (20:30)

Ni med cvetjem ni pravice

Komentar: Čelične magnolije

“Mnogi se neće suprotstaviti upravi jer misle kako bi time mogli naštetiti sebi ili svojoj obitelji nekad u budućnosti jer će možda izgubiti neki vrijedan ugovor ili kakvu administrativnu poziciju uslijed javnog istupanja.
Svi smo mi uvučeni u takvu ekonomiju nade i straha koja paralizira i pretvara nas u pasivne objekte tuđe volje, dobrovoljne žrtve koje pristaju na iživljavanje. Tek u slučaju da se prestane s takvim tipom kalkulacija i slutnji magnolija koja je zasađena pod krinkom noći na gradilištu ima šanse jedno jutro zasjati čeličnim sjajem”, komentira Pogledaj.to slučaj čupanja magnolije sa Trga žrtava fašizma kroz problematiku ženske borbe.


Slične vijesti

30.03.2018. (08:30)

Jedno malo, a tako veliko drvo

O javnom prostoru, Bandiću i uklonjenoj Azrinoj magnoliji

I kod magnolije s Trga žrtava fašizma i parka na Savici pokazalo se da je odlučivanje i provođenje odluka u oba ova slučaja bilo jednako i tipično za način na koji gradonačelnik Milan Bandić upravlja gradom – zaobilazeći proceduru, zaobilazeći mišljenje struke i zaobilazeći želje građana. Javni prostor ne smije se mijenjati niti uređivati bez javnih rasprava i javnih arhitektonsko – urbanističkih natječaja, a informiranje i participacija građana su obavezni. Sve drugo nedemokratska je praksa s dugoročno štetnim posljedicama, piše H-alter. Zašto Zagreb nije pretvorio Azrinu magnoliju u zagrebački Abbey Road, pita se Muzika.