Let 3, Urban i Lovely Quinces na Tabor Film Festivalu - Monitor.hr
29.03.2017. (06:14)

Filmska glazba

Let 3, Urban i Lovely Quinces na Tabor Film Festivalu

Let 3, Porto Morto, Lovely Quinces i Dr. Smeđi Šećer najnovija su imena najavljena za jubilarno 15. izdanje međunarodnog festivala kratkog filma Tabor. Filmski festival u zagorskom dvorcu i ove će godine imati bogatu glazbenu ponudu – prethodno su najavljeni Urban, My Baby, Antenat i J.R. August, a očekuje se sve skupa 30-ak izvođača. Fest se održava od 6. do 9. srpnja, a ulaznica je, još ovaj tjedan, 145 kuna. MonitorSlične vijesti

02.05. (12:58)

Let 3 večeras sprema spektakl na zagrebačkom Bundeku na Grill & Chill festu, ulaz je besplatan

09.02. (19:30)

Grlo sokolovo

Mrle: S Let3 na Antivalentinovu pjevaju – ženske gange i Vuco

Valentinovo je ljigavoća koju ne volim. Da bi ipak izašao toga dana, onda smisliš Antivalentinovo i staviš stvari na pravo mjesto – kaže Mrle iz Let3 u intervjuu Jutarnjem i najavljuje da će s bendom na tom koncertu pjevati ženske gange – gangasice, i Siniša Vuco! Kaže da trenutno ne voli svirati gitaru pa sad priprema znanstveno-umjetnički projekt – “radimo stroj, koristimo frekvenciju grada. Zvuk grada prenosimo u more na zvučnik koji ispumpava more na drugi zvučnik koji opet emitira taj zvuk grada. Na tom se zvuku mora stvoriti skulptura”.

23.09.2018. (15:30)

Bombardiranje Tvornice i Zagreba

Foto: Let3 koncertom otvorio preuređeni prostor Tvornice kulture

Mogućnost primanja većeg broja publike, puno više šankova, dostupnije garderobe i bolja klimatizacija. Uz funkcionalna poboljšanja, klub je u novoj inačici publici pokazao svoje “kosti”, ogolivši dio ciglenih stupova i zidova koji emitiraju vintage dojam, dok osvjetljenje i staklena ploha između dvije dvorane pričaju suvremeniju priču. U ‘Malom pogonu’, klupskom utočištu okorjelih ovisnika o nikotinu, sada se nalazi niz stolova sa stolcima.

11.11.2017. (10:26)

Split, Rijeka i Brčko kontra

Edo Maajka se pridružio Letu3 i TBF-u kao glavni izvođač Antivalentinova

Edo Maajka potvrđen je kao treći headliner 3. Antivalentinova koji će se održati 10. veljače u zagrebačkom Domu sportova. Let3 su stalni izvođač Antivalentinova, a trojku zaokružuju još prije najavljeni TBF. Edo Maajka sad ima novi bend, s ljudima iz jazz i rock miljea (evo snimka u novom izdanju s ovogodišnjeg Exita). Fest se održava pod sloganom “Ništa ljubav, karentinovo svuda!”, a ulaznice do sutra koštaju 100 kn za dvije osobe i 60 kn za jednu. Monitor.hr

11.11.2017. (10:16)

Edo Maajka, Let3 i TBF glavni izvođači Antivalentinova

Edo Maajka potvrđen je kao treći headliner 3. Antivalentinova koji će se održati 10. veljače u zagrebačkom Domu sportova, uz rezidente festa Let3 i već najavljene TBF.

Edo Maajka sad ima novi bend – s njim su u novoj postavi Mario Rašić, jedan od ponajboljih basista u Hrvatskoj, Yogi Lonich, gitarist koji je svirao s Chrisom Cornellom, Mitchom Mitchellom, Billyjem Coxom, zatim Toni Starešinić, vodeći član bendova Chui i Mangroove, te talentirani bubnjar Mirsad Dalipi.

Fest se održava pod sloganom “Ništa ljubav, karentinovo svuda!”, a ulaznice su 100 kn za dvije osobe i 60 kn za jednu do 12.11., do 31.12. će biti 140/80 kuna, nakon toga 160/90 kuna.

Prodajna mjesta: Eventim, Dirty Old Shop (Tratinska 18, ZG), Dallas Records (Paromlinska 49/1, Zagreb), Rockmark (Berislavićeva 13, ZG), Dallas Music Shop (Splitska 2a, Rijeka).

01.05.2017. (12:40)

Živi pjevac

Prlja: Nives Celzijus me kvalitetno skinula

“Nives je mislila da je gljiva poludila kad joj je dodijelila Let3 i mene, ali to nije istina. Gljiva nije luda, gljiva zna povezati izvođača i natjecatelja” kaže Prlja iz Let3 o Nives Celzijus koja je u ‘Tvoje lice zvuči poznato’ izvela njihovu ‘Ero s onoga svijeta’ (ovdje njen video, ovdje original). “Lijep je osjećaj kada te netko kao Nives ovako kvalitetno skine”… Dnevnik.hr

16.02.2017. (23:04)

Porin: 12 nominacija Oliveru i Gibonniju

Oliver i Gibonni dobili su najviše, 12 nominacija za Porin za svoj suradnički album ‘Familija’, uključujući nominacije za najbolji album, najbolji pop album i vokalnu suradnju. Slijedi ih Matija Dedić s pet nominacija, kao i Cantus Ansambl, a po četiri nominacije dobili su Detour, Elemental, Mia Dimšić, Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj te Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a. Let 3 imaju tri nominacije kao i Bow VS Plectrum. Ovdje svi nominirani. Objava dobitnika bit će 17. ožujka.

Nekoliko zanimljivijih kategorija:

Album godine
’10’ – Detour, producent Nenad Bordugan, izdavač Aquarius Records
‘Angela Merkel sere’ – Let3, producenti Iztok Turk, Damir Martinović, Mrle, Matej Zec, Jura Ferina, Pavao Miholjević, izdavač Dallas Records
‘Familija’ – Oliver & Gibonni, producenti Nikša Bratoš i Elvis Stanić, izdavač Aquarius Records
‘Tijelo’ – Elemental, producent Luka Tralić Shot, izdavač Umjetnička organizacija Elemental
‘Tišina’ – Sara Renar, producenti Konrad Mulvar i Edi Cukerić, izdavač Aquarius Records

Pjesma godine
‘1000 ljudi’, autori Predrag Martinjak i Ante Pecotić, izvođač Massimo, izdavač Aquarius records
‘Dani i godine’, autori Nina Badrić i Predrag Martinjak, izvođač Nina Badrić, izdavač Aquarius Records
‘Udica’, autor Zlatan Stipišić Gibonni, izvođač Gibonni, izdavač Aquarius Records
‘Zaljubila sam se’, autor Nenad Borgudan, izvođač Detour, izdavač Aquarius Records
‘Život nije siv’, autor Mia Dimšić, izvođač Mia, izdavač Croatia Records

Najbolji pop album
’10’ – Detour, producent Nenad Borgudan, izdavač Aquarius Records
‘Familija’ – Oliver & Gibonni, producent Nikša Bratoš i Elvis Stanić, izdavač Aquarius Records
‘Sanjaj!’ – Neno Belan & Fiumens, producenti Neno Belan, Srđan Sekulović Skansi i Igor Ivanović, izdavač Dallas Records

Najbolji rock album
‘Angela Merkel sere’ – Let3, producenti Iztok Turk, Damir Martinović Mrle, Matej Zec, Jura Ferina, Pavao Miholjević, izdavač Dallas Records
‘Tužna kocka’ – M.O.R.T., producent Saša Karabatak, Croatia Records
‘Zgubidan’ – Drugi Način, producent Božo Ilić – Dugi i Hrvoje Prskalo, izdavač Menart

Najbolji album alternativne i klupske glazbe
‘Kamo sutra?’ – Postolar Tripper, producenti Ivan Grancarić i Luka Tralić Shot, izdavač Croatia Records
‘Tijelo’ – Elemental, producent Luka Tralić Shot, izdavač Umjetnička organizacija Elemental
‘Tišina’ – Sara Renar, producenti Konrad Mulvaj i Edi Cukerić, izdavač Aquarius Records

11.02.2016. (23:35)

Bombardiranje žena i muškaraca

Mrle: Želimo vidjeti kako ljudi vole, mrze, zgražaju se…

“Angela Merkel je metafora grabežljivog kapitalizma. Moderne demokratske države postale su nekakav oblik robovlasničkog ili feudalnog društva, treći svijet još izrazitije”, kaže Damir Martinović Mrle, gitarist Leta 3 koji danas objavljuju svoj novi album ‘Angela Merkel sere’ (prvi nakon 10 godina), a u zagrebačkom Domu sportova održavaju (rasprodani) antivalentinovski koncert. Ne razmišljaju samo o stranim, nego i o domaćim političarima: “To je u stvari naš lokalni ISIL. Nije ti jasno ispod kojeg kamena su prigmazili, što jedu da su tako primitivni i zadrti”. “Jedan od naših ciljeva je izazivanje kolektivnih emocija, želimo vidjeti kako pojedinac i narod vole, mrze, kako se zgražaju, kako osuđuju različitosti, kako određuju što je moralno, a što nemoralno”. Index

10.03.2015. (12:35)

Let3 u Laubi otvaraju spomenik Angeli Merkel pa sviraju

Let3 25. travnja otvaraju novu stranicu u karijeri kad će u zagrebačkoj Laubi otkriti spomenik ‘Angela Merkel sere’ i nakon toga održati koncert.

Uz otkrivanje spomenika, na koncertu će Let3 premijerno odsvirati i sve pjesme s nadolazećeg albuma čiji se izlazak očekuje do ljeta ove godine. Novi album predstavljaju i danas objavljenim singlom ‘Prdni majko’.

Spomenik ‘Angela Merkel sere’ društeno-politički komentar na lokalnu i globalnu stvarnost, na način Leta3. Fizičke ulaznice za otvorenje spomenika bit će u prodaji od petka, 13.03., i osim za prisustvovanje svečanoj priredbi otvorenja vrijedit će i za koncert Leta3 koji će se održati odmah nakon otvorenja.

Najbrži kupci ili naručitelji ulaznica koje će se do 22.03., prodavati po povoljnijoj ‘early bird’ cijeni od 10 dolara (70 kn), u ograničenom kontingentu, imaju šanse osvojiti i vrlo ekskluzivnu i prestižnu nagradu – 15 najsretnijih fanova koji nabave svoje ulaznice u ‘early bird’ terminu i pošalju svoje podatke u inbox na Facebook stranici benda, ili kontakte njihovog izdavača Dallasa recordsa ući će u nagradni bubanj, te time imati mogućnost da, ako ih izvuku, budu pozvani na ekskluzivni seminar sa Letom3, koji će se održati petnaestak dana prije otvorenja spomenika i koncerta i na kojem će uz druženje sa članovima Leta3, fanovi moći prisustvovati i sudjelovati u završnim radovima na spomeniku ‘Angela Merkel sere’.

Od 23.03. (ili prodaje ograničenog kontingenta), ulaznice će se u pretprodaji prodavati po cijeni od 13 dolara (90 kn), a na dan koncerta po cijeni od 15,5 dolara (110 kn).