Nekretnine: Nakon potresa veća potražnja za kućama i zemljištima - Monitor.hr
11.07. (23:30)

Prizemne želje

Nekretnine: Nakon potresa veća potražnja za kućama i zemljištima

Za vrijeme karantene mnogima nije bilo ugodno zarobljenima u malim stanovima. Usto, novija kuća ili izgradnja kuće znači da ste sigurniji od potresa. Kad sami gradite, točno znate koliko imate betona i armature – kaže Boro Vujović iz agencije Opereta za Tportal o novom fenomenu.


Slične vijesti

24.08.2019. (23:30)

'Nisam Indijac nego purger'

Lider najveće tvrtke za promet nekretninama u Zagrebu: I ja sam donedavno bio podstanar

Osnivač i direktor tvrtke Opereta, najveće agencije za promet nekretnina u Zagrebu, Boro Vujović, u razgovoru za Tportal govori o svojoj mladosti i tome kako je uz majku, koja je na tržnici prodavala povrće, zavolio trgovinu. Nakon izrazito uspješne karijere u Amwayu, na tržištu nekretnina završio je slučajno – jer mu je tadašnjoj djevojci umro stric i ostao je prazan suterenski stan. Na dionicama je puno izgubio, a donedavno je sa svojom obitelji živio u podstanarskom stanu.

16.04.2019. (13:30)

Šok-kvadrat

Vujović: Subvencioniranje kupnje prvog stana dovelo do nereda na tržištu jer je kratkog trajanja

Ideja je dobra, ali kada bi trajala cijele godine bila bi izuzetna. Imamo ograničena sredstva. U 8 mjesecu je velika potražnja, ali stanova nema dovoljno i cijene rastu. Druga stvar je da se daje novac ljudima koji su kreditno sposobni. Smatram da bi se taj novac mogao drugačije distribuirati – rekao je Boro Vujović, dopredsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK, u Temi dana. predsjednik Udruge developera pri HUP-u Denis Ćupić smatra da “bismo trebali razvijati tržište najamnih stanova i kao država poticati investiranje stanova za najam”.

05.04.2019. (01:30)

Frtalj stana

Stan u Zagrebu 26% skuplji nego prije pet godina – 2019. eura kvadrat

Nekretnine u Zagrebu poskupjele su čak 26 posto u zadnjih pet godina i 11 posto u posljednjih godinu dana pa sad prosječna tražena cijena iznosi 2019 eura. Boro Vujović, vlasnik agencije Opereta, kaže da su cijene na Trešnjevci i u Maksimiru više čak nego prije krize, drugdje ne, kao i da se cijene iz oglasa uvijek spuste za pet do 10 posto. 24 sata